"Нова република" и "Да, България" – идилия вдясно

Трайчо Трайков не се бои от популисти, ще се бори за идеите си
7 фев 2017 09:50,
71
"Нова република" и "Да, България" – идилия вдясно
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Кандидатът за "Дондуков" 2 от последните президентски избори Трайчо Трайков обяви пред Bulgaria ON AIR, че новосформираната партия "Нова република" несъмнено ще подаде ръка на "Да, България" за общо явяване на парламентарните избори.

Още по темата

"Някаква мръсотия са направили на "Да, България", но те имат резервен вариант. Това, което се е случило с тях, не променя политическите им решения", коментира той по повод отказаната регистрация на партията на Христо Иванов за участие във вота на 26 март.

Бившият министър на икономиката и енергетиката уточни, че непоисканата помощ е лошо нещо и загатна, че най-вероятно предстоят разговори между двете формации.

На въпрос каква предизборна кампания ни очаква Tрайчо Трайков отговори, че и този път няма да се отървем от театралната терминология. Той е на мнение, че политиците възприемат всичко като нещо, където могат да си правят номера, сценки и трикове.

"Политиката е кратък период от живота на човек, в който той има уникален шанс да направи нещо за народа си", настоя гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че все още има объркване, а най-популярните политици на Реформаторския блок са Трайчо Трайков, Мартин Димитров и Радан Кънев.

Трайков посочи, че Реформаторите дори не са коментирали предложението на "Нова република" за дясно обединение.

"Обединение е възможно дотам, докъдето всеки нов елемент прави тялото по-силно, а не по-слабо. Половината от хората, които гласуваха за мен, не гласуваха преди това за Реформаторския блок. В РБ има много хора, които се чувстват в безпътица вследствие на безпринципното поведение на лидерите им", коментира още Трайков.

Той подчерта, че популистките изказвания на останалите партии няма да го накарат да се предаде и той ще се бори за това, в което вярва.

"Не си правя вятър на устата, когато говоря за картели и енергийна независимост. Работещият подход е, ако се ремонтира държавата с промяна на структурата - въвеждането на независим зам.-главен прокурор, промени в Конституцията, промени в регулаторите на обществените поръчки", даде пример Трайков.

Членът на "Нова република" поясни, че ДПС е №1 в списъка от партии, с които няма да се коалират в евентуално бъдещо управление. В това число влизат още ГЕРБ и БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
11
 
3
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 години
Трайчо беше оня шматарок ,дето забрави за какво се е качил на самолета за Катар и отиде на плаж.А Баце му би шута още на летището.Но докато беше министър шматарока гепи едни комисионни ,като продаде акциите на ЕВН за жълти стотинки.После сложи фес на кратуната си и удари език на Доган , а сега си търси нов господар.Ей това е Трайчо , който вече е и обвиняем за кражбата.
56
2
 
8
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
63 Смехурко! Баце си е червен от 18 годишен ,баща му също.А дедо му са го убили войничетата от с.Хераково ,където е бил кмет ,защото е насилвал булките им докато те са воювали на фронта.На Баце лъжите са по-големи от тези на Тато , комуто слугуваше до последно.Всъщност Баце си е слуга по природа и е готов да слугува на всеки господар било то цар ,мутра ,европейски пешкир ,турски падишах или американски вожд.Срамна работа е Баце.
55
4
 
2
 
! Отговори
ivo.kolev.357 преди 7 години
Tozi subect e podsadim.,a mediate mu davit dumata.Vsichki podsadimi se izrejdat da ni davit saveti.Pone ot sram da se skriiat do prikluchvane na delata im.
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ АЙДЕ НЕ НИ ГИ ПРОБУТВАЙТЕ ТИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ.
53
4
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 7 години
27 години, реформи, нови партии, роят се като пчелите. Всеки отворил голямата си уста и иска да ***! Всеки създава партия, колкото се може повече да ***. Как не им омръзна с това повторение? Как не им омръзна да лъжат народа? Колко поколения трябва да преживеят този ад на наглост от страна на политиците. Няма ли край? С години едно и също! Всяка година избори и все същите лица. Стига ! Омръзна ни вече! Изморихме сееееееееееееееее!!!!!
52
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трайчо Трайков е поредната политическа пеперуда, която търси на кой цвят да кацне най-накрая. Първо беше Герб, после СДС, реформатор - чудеше се към Кунева ли да отиде, към Радан ли, сега Нова България, че и в Да, България ще отиде ако трябва. Най-отблъскващи са такива безпринципни хора. Иначе е интелигетно момче, но толкова е зомбиран от американизма, че няма накъде повече.
51
2
 
1
 
! Отговори
Palim преди 7 години
bg politicite na bg bednost.
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази мръсотия е дело на библиотекарската мафия. Само ,че ние ще им бръкнем в здравето.
49
0
 
1
 
! Отговори
PEEVSKI преди 7 години
tiq mnogo si povqrvaha taka stava to da razvalqt rahatlaka na Dogan,Borirov,Parvanov i Tcatcarov
48
11
 
13
 
! Отговори
идилия? преди 7 години
Тази дума към заглавието и интервюто с толкова сериозен човек е неподходяща.Т.Трайков е интелигентен, уравновесен млад мъж, говорещ със стил, без да употребява глупави изрази, с цел да се хареса на "дискотеката".(предполага се, че всички умни хора разбират литературна реч.)Успех, Трайков! Дано да има повече хора като теб!Господ с вас!
47
7
 
7
 
! Отговори
ivo преди 7 години
Dokato ste na hranilkata na /Amerika za Balgariq/ po dobre e da se skriete,gadni hrantutnici!!!!
46
2
 
11
 
! Отговори
До георго шопов преди 7 години
Не се определям като седесар, реформатор , а още по малко фес. Политическата ситуация в страната стигна до там, че всеки който до сега е управлявал се е кланял на комунистите от дпс.Гледам фактите.Кажи кой друг лобира за съдебна реформа или смяташ , че така е добре. Не съм идеалист, не мисля ,ме в политиката са попаднали хората с чистите сърца и души , които ще ни избавят държавата от беднитията, ама функциониращатата схдебна система е голяма крачка към това. А от бсп герб рб се чува само тишина
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Георги Шопова на вас вечните крадци ли да вярваме дето 27 г. не ви стигнахте да си напълните алчните устни кухини.....
44
4
 
14
 
! Отговори
ЛУд преди 7 години
Абе да взема и аз да регистрирам една партия и да си взема субсидията.
43
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поредните гладни лъжци
42
8
 
9
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Тоя беше Седесар Реформатор сега фес слага не вярваите на калинки!!!
41
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствено "Да,България" и "Нова Република" говорят открито за реформа в съдебната система . Другите ако правят това е или лъжа или си подписват присъдите , защото до един ги чака затвор . Страх ги е от това коетп става в Румъния.*** нали сме светлинни години пред тях, няма нужда от такива промени.Парите от фондове си ги делиме, всяка втора поръчка е за пеефски,защо това да е проблем.
40
0
 
10
 
! Отговори
ДО ВСИЧКИ КОИТО ЧЕТА преди 7 години
ЧЕТЕТЕ БЪЛГАРИ И СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИ ЗА КАКВО ПЛАЩАМЕ СУБСИДИИ....Е ЗА ТОВА ДА ПОДКРЕПЯМЕ КРАДЦИТЕ И ДА ПЛЮЕМ ДОСТОЙНИТЕ !ДОСТАТЪЧНО Е ДА ПРОЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ И ДА СИ НАПРАВИТЕ ИЗВОДА КОЛКО ДУШИ КОМЕНТИРАТ ТУКА 6-7 КОМУНИСТИ И ЕДИН РЕФОРМАТОР. НЕ УТОЧНЯВАМ КОМУНИСТИТЕ ДАЛИ СА ОТ БСП ИЛИ ОТ ГЕРБ ,ЗАЩОТО ТЕ СА ЕДНАКВИ !
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До sportА още малко-много да има човек ще си даде сметка, че са членове на ЕНП и в някаква степен са припознати от дясна Европа. Думата ми е, че с елитарни партийки избори не се печелят. Дреме й на баба Пена, че в партийка Х са се събрали 10-тина гения и тенократчета, от изказванията на които лъха надменност и снобизъм. Трябват личности, които да се харесат на масовия избирател, да се говори разбираемо. Пък аз гласувах за Радев, ей така, от бяс.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 44ЛЪЖИ,ЛЪЖИ ,ЛЪЖИ ....ТО И ГЕРБ НАПРАВИЛИ НЕЗНАМ КОЛКО ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРА АСФАЛТ И МАГИСТРАЛИ НО НИЕ ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАМЕ НА ЛЪЖИТЕ ВИ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ. ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ ВАША БЛАГОСЛОВИЯ НАРОДА БЕДЕН УМИРА ПРАВ А ВИЕ БОГАТИ НЕ СИ ЗНАЕТЕ ПАРИТЕ. ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ ДЕТО ПО ВАШИТЕ ЗАКОНИ ПРЕМИНАВАТ ТАКА ЛЕСНО ВЪВ ВАШИТЕ ДЖОБОВЕ-ПАРТИЙНА ТАЙНА !