Местан ще освобождава избирателите на ДПС

Иначе хората гласували за ДПС, но на власт били Сараите
34
Местан ще освобождава избирателите на ДПС
Снимка: Булфото, архив

"Обединение ДОСТ", в което влизат две партии, създадени от бивши ръководни кадри на ДПС, за първи път ще даде алтернатива на електората на движението. Това  според лидера на ДОСТ Лютви Местан не било по силите на останалите партии.

Още по темата

Той отбеляза, че българският преход е понесъл тежък удар, когато "антидемократичен сценарий" е пратил гласоподавателите от смесените райони под крилото на ДПС, а в критични ситуации движението е заставало на страната на ДПС и "в още по-критични ситуации се заемаше страната на антиевропейски сили".

Местан обяви пред bTV, че ще агитира на български език, но когато аудиторията му са само български турци в напреднала възраст, ще им обяснява предизборната си платформа и на майчиния си език – даже и отново да бъде глобен.

Макар че Касим Дал и Корман Исмаилов в миналото да са се изказвали изключително остро по адрес на бившия председател на ДПС Лютви Местан сега отиват заедно на избори.

Според Местан Народна партия "Свобода и достойнство" вече има нов лидер в лицето на Орхан Исмаилов и "има нови предизвикателства, които ни задължават да погледнем напред".

Аз бях част от ДПС, но не бях част от образуванието "Сараи". Това е паралелна, но властваща над ДПС структура, отсече още Местан.

"За тази партия гласуват над половин милион избиратели, които желаят да се сдобият със своите права и свободи. Едното красиво и либерално лице, за което гласуват и другото, олигархичното лице, което използва искрения вот на стотици хиляди български граждани за целите на олигархичния кръг", обясни той.

Местан подчерта, че се е опитал да промени ДПС отвътре.

"Докато бях в ДПС съвсем смело се опитвах да променя тази партия – битката с мита за проруската партия, смятах това за мит, наивно, може би. Този мит се оказа жестока реалност. Точно заради този десен курс, заради тази евроатлантическа линия, бях изхвърлен. Сараите не изхвърлят своите предани изпълнители, а се разправят само с тези, които като ценностна система влизат в колизия с тях", категоричен беше лидерът на ДОСТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
БЬЛГАРИН преди 7 години
МЕСТАН ДА ОСВОБОДИ И БЪЛГАРИЯ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ---ТУК НЕ Е ЖЕЛАН
20
0
 
0
 
! Отговори
-------------- преди 7 години
До ОСМАН...и е бил осъден на смърт не за друго, а за убийство на българин. Каква ирония, а?
19
0
 
4
 
! Отговори
Макар и с уравнение преди 7 години
Бай Местане престани да ни даваш алтернативи и уроци какви да сме и каде да гледаме,да бръщолевиш за права и свободи и демокрация, това е ясно и е демоде , минаха 27 години-.,,дай програма черно на бяло, дай цели и насоки идеи за решаване на проблемите и подобряването на начина на живот и повишаването на стандартите на гражданите и кажи покажи как ще се придържате и ги постигате - конкретни цели и решения с резултати само така ще важиш и не само ти а всички партиии , народа иска решения и резул
18
0
 
3
 
! Отговори
жив е той жив е....! преди 7 години
да ако не бяха руснаците и интереса им към крим тоя козел още щеше да събира кръвен данък
17
6
 
5
 
! Отговори
u4en преди 7 години
Браво на Местан !...ДОСТ 4%...ДПС 3.7% и прехода свършва ! Доган в кауша и всички далавери на светло !
16
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
агента на турция,търси балами да гласуват за него.
15
2
 
4
 
! Отговори
Г преди 7 години
ДПС и ДОСТ за едно и също ..... Всичко е договорено .Гущера си изряза ислямската опашка ,но скоро пак ще му порасте. Смепнен е тояконфликт Местан Доган ,та каква е разликата между тях .Ердоган не е ли в НАТО и Путински приятел .
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реално Местан няма електорат нито в България, нито в Турция. Той е продукт на висши политически кръгове и побутван от грандомани като Ердоган, които не ги еня за хората долу в ниското. Българските турци, гурбетчии и традиционалисти по характер, ще гласуват по-скоро за утвърдените имена като "ДПС" и "ГЕРБ". Местан ще разчита основно на купени ромски гласове и диктаторски натиск върху изборните секции в Турция, т.е. партията му лежи изцяло върху основите на омразата, нещо което е нежелано у нас.
13
3
 
21
 
! Отговори
запознат преди 7 години
Тъкмо се замислих какво ли мислят от общината в Кърджали,после видях техните коментари под статията. Турците сеотвращваме от ДПС, а младежката им формация е под всякаквакритика. Ядене, пиене, всеки се бута да бъде "видян да работи" за партията. После ще има алъш-вериш за парцели, апартаментии т.н. Да ми кажат как общински работници с 700 лева заплата харчат 2000 лева на месец минимум? Как си купуват нови апартаментипрез 3 години? Защо нашите деца работят на гурбет, а техните без единистински работен ден всяка вечер са по ресторанти?
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да бе, Павел срещу Савел за неграмотната рая, че и с Далвзел и Корман Кунев, дето довчера се съскаха с епитети през трибуната. но все пак зависи мюфтията на кой от двамата "спасители" ще заложи електоралните единици.
11
4
 
18
 
! Отговори
1 преди 7 години
До вчера местан беше в сараите и ближеше зад..ни..ка на доган, днес щял да сменя политиката,утре ще се скрие в турското посолство,на такъв мошеник,не трябва да се вярва.
10
22
 
7
 
! Отговори
Кирковец преди 7 години
МЕСТАН Е НАШИЯТ ЛИДЕР В БИТКАТА СРЕЩУОЛИГАРХИЯТА И НАЦИСТИТЕ! ДЪЛГ НА ВСЕКИ БЪЛГАРИНЕ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИ НА КЪРЛЕЖИТЕ,КОИТОСМУЧАТ КРЪВТА МУ!
9
4
 
22
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Крадливия даскал от с.Черноочене нещо е изперкал.След като предаде партийния билет и стана лидер на ДПС , взе си и булка Ширин ,че даже и агенция и направи , а после избяга в турското посолство като плъх.И този двоен предател и родоотстъпник сега се е загрижил за електората на ДПС.Вместо да си дърпа козята брада , обикаля по телевизиите и реве като вдовица.Марш на село бе , козел!
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опита се да промени ДПС през турското посолство.
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да ги беше освободил докато беше в ДПС...
6
4
 
21
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Избирателите трябва да бъдат освободени и от трите турски партии чрез забраната им. Хайде един референдум за забрана на етническите парти освен българските
5
25
 
11
 
! Отговори
гражданин преди 7 години
Г-н Местан, руските разбойници от Кремъл водят войни и завземат чужди територии и искат на населението в Украйна и Сирия официалният език да е руски. В Сирия тези разбойници учат децата да говорят на руски като пеят Калинка-малинка, а арабският минава като втори език. Същите тези разбойници 70 години не разрешаваха в България турците да говорят на майчинският си език. БСП е руска партия, а ДПС, Каракачанов, АБВ, Магарешки са техни подразделения, които искат да довлекат в държавата отново престъпната, разбойническа руска власт.
4
4
 
30
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Моля, не ни занимавайте с политически трупове ! Много смърди...
3
3
 
30
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Местан май е забравил, че доскоро беше шеф на ДПС, обаче много се заигра с Ердоган и Доган го издухa. В интерес на истината турчина Доган направи много повече за България с този си акт, отколкото уж българските политици през последните 27 години.
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
vinagi mi e bil antipatichen no e prav a dano nqkoi nastapi vsenarodniq lubimect izzednik Medi Doganov