Работата по вота зад граница – по план! Колко секции ще има?

Външният министър нямал кристално кълбо, не знае дали ще има опашки
2
Работата по вота зад граница – по план! Колко секции ще има?
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Организацията на предсрочните избори зад граница върви по план, увери служебният министър на външните работи Ради Найденов. Рано било обаче да се каже колко секции за гласуване ще има в чужбина.

"Липсва ми кристалното кълбо, за да мога да кажа дали ще има опашки", пошегува се той в отговор на въпрос след редовното заседание на служебния МС. По думите му има моменти, в които се струпват повече хора в секциите за гласуване и докато данните на гласоподавателите се попълват на ръка, ще има изчакване.

Още по темата

Найденов определи това като "много старомоден" начин на регистрация, но посочи, че предарителни списъци с данните на хората, които биха искали да гласуват, изискват защитеност на информацията, която се разменя. Все пак той заяви, че е привърженик на дигиталното органиране на вота, защото това е бъдещето и е въпрос на време то да се направи добре.

"МВнР прави това, което е предвидено по закон, съобразява се с решенията на ЦИК. Ние сме добронамерени, имаме контакти с българите, които живеят в чужбина, стремим се заедно винаги да организираме изборите. Комплимент заслужават нашите студенти, които са най-кооперативни, изключително делови и ефективни при участието им в Секционните избирателни комисии. Това са хора, на които винаги традиционно разчитаме", коментира той.

Със свое решение днес служебното правителство прехвърли функциите по организиране на международен пресцентър от Външно министерство на БТА. Мотивите за това са свързани със силната ангажираност на министерството с подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.