Развод в ляво: Комунистите казват "сбогом" на БСП

Съюзът на комунистите към Нинова: Загърбихте социдеите!
8 фев 2017 12:40,
104
Развод в ляво: Комунистите казват "сбогом" на БСП
Снимка: "Съюз на комунистите в България"

Комунистите си казват шумно "сбогом" с БСП. В деня, в който лидерката Корнелия Нинова регистрира новата коалиция "БСП за България" за изборите, "Съюзът на комунистите в България", който е част от нея, обяви, че я напуска.

В съвместно изявление до медиите комунистите и Движение "Че Гевара" отправиха остри критики към шефката на социалистите и я обвиниха, че е загърбила социалистическите идеи за сметка на едрия капитал.

Още по темата

"Повече от ясно е, че Корнелия Нинова няма намерение да реализира социалистически идеи, предпочита да се бори, привидно, с ГЕРБ, но не и да ликвидира причината за катастрофата в страната - капиталистическия обществен строй, което е в пълен разрез със същността на първооснователите на Партията на Благоев, от която БСП твърди, че произлиза", се казва в позицията на комунистите.

Според тях в лявата коалиция, водена от червената партия, остават само послушни коалиционни партньори.

"С огромно удоволствие и удовлетворение напускаме Коалицията, още повече, че "Лява България" и фактически бе ликвидирана на 49-ия Конгрес", се казва още в съобщението от комунистическия съюз.

На най-висшия си форум в неделя БСП преименува коалицията си от "БСП Лява България" на "БСП за България".

"На Корнелия Нинова пожелаваме лични печеливши контакти с едрия капитал. А когато окончателно ликвидира БСП, може спокойно отново да се преметне, както в миналото, в друга партия", пишат още комунистите по адрес на лидерката на социалистите.

В съобщението си "Съюзът на комунистите в България" и Движение "Че Гевара" излагат и част от предизборната си програма, за да стане ясно защо няма да останат в коалицията на БСП.

В нея се казва, че когато комунистите вземат властта ще изискат депутатите да работят за благото на България безвъвмездно и под контрола на избирателите си, които могат да ги отзовават. Те предвиждат излизане от ЕС и НАТО и установяване на двустранни взаимоотношения с всички приятелски странни.

"Включване на представители на наемните работници в органите на властта на различни нива, засилване на работническото самоуправление, защита на правата на наемните работници чрез система от задължителни колективни трудови договори в държавните и частните предприятия", е сред другите им приоритети. А също прекратяване на очернянето на българската история за периода 1944-1989 година.

Сред другите приоритети са правителство на народното доверие, национални институции, опиращи се на принципа на народната власт, народен контрол над производството и доходите в страната и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
11
 
21
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 7 години
Направо да се обединяват с ГЕРБ.Там всички са комунисти.Гоце и леля Таня от Тетевен също също търсят място под слънцето.Да се обединяват и ...на бунището.Няма да липсват на никого!
11
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нескопосан опит на Нинова да "изчисти" комунистическия имидж които има столетната пиявица.
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде тукашните каскети-форумци си мамериха за кого да гласуват с чиста съвест!
9
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Ламбо може да изкара държавата от проблемите и, Ламбо премиер.
8
23
 
13
 
! Отговори
КОМУНИСТИТЕ преди 7 години
са единствените , които се борят за възраждането на НАРОДНАТА РЕПУБЛИКА. Другите партийки се борят за властта с всичките и облаги.
7
1
 
32
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
Че тя винаги си е била по-дясна. Само като се сетя за видните социалисти Гергов, Ганчев и Дъбов...
6
4
 
36
 
! Отговори
НИНОВА ИДВА ОТ СДС преди 7 години
Верно сплотява редиците на БСП и се опълчва на ГЕРБ, ама това не е мач Левски с/у ЦСКА. Къде е лявата идеология. Няма такава. Само мимикрия за едрите капиталисти като ГЕРГОВ
5
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко човека са тия, та това да се отрази на "БСП за България"? По-важното е, че Нинова изрита ромските партии от коалицията, това наистина ми хареса.
4
9
 
29
 
! Отговори
Кежон преди 7 години
БСП има бъдеще, само ако разкара старите муцуни (заради които повечето хора ненавиждат тази партия) и комунистите...
3
9
 
42
 
! Отговори
ПРАВИ СА преди 7 години
БСП се превърна в партия на КАПИТАЛИСТИ и НАГАЖДАЧИ
2
5
 
24
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
народна власт, народен контрол... че то и сега е така бре - колективна безотговорност
1
14
 
12
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
ей сега тез ще пристанат на ББ