Широка лъка се вдигна: Не искаме афганистанци!

Жителите протестират срещу настаняването на двама в селото
9 фев 2017 11:00,
228
Широка лъка се вдигна: Не искаме афганистанци!
Снимка: архив Булфото

Хората в Широка лъка излязоха на протест срещу идването на двама афганистански младежи в селото.

Двете момчета на 16 и 17 години са били настанени в Дома за деца лишени от родителска грижа преди два дни.

Те са били изпратени там от Агенцията за бежанците чрез Дирекция "Социално подпомагане" – Сердика в София.

На събрание снощи жителите на Широка лъка поискаха час по скоро момчетата да бъдат изведени от дома и селото, съобщи БНТ.

Още по темата

Местните са категорични, че младежите нямат място в Широка лъка.

"Моите деца са в пети клас, това означава, че аз по цял ден ще ги мисля как ще отиват на училище, как ще се връщат",  каза Живка Славчева.

Според директора на Основното училище Маруся Бочукова там не може да им се даде адекватна грижа: "Нямаме и постоянно полицейско присъствие в селото".

"Като дойде и сезонът на туризма, никой няма да отиде в такова село, архитектурен резерват, където вече има двама. След няколко дни ще ни изпратят още двайсет и двама", възмути се и Величка Райчева, която живее в селото.

От Социално подпомагане в Смолян обясниха, че става въпрос за непридружени деца, които са в риск и са с мярка полицейска закрила. В Дома в Широка лъка те щели да бъдат по-добре обгрижени отколкото в бежански център.

Местните хора обаче са категорично против.

"Готови сме да стигнем до крайни мерки, ще блокираме пътища, ще уведомим, както е по реда, каквото е нужно, ще направим. Ще трябва да се изведат тези деца", закани се Васил Згуровски.

От кметството вече са подготвили обжалване на заповедите за настаняване на младежите. А местните хора събират подписка и се готвят за гражданско неподчинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На времето срещу руснаците се биеха 13 годишни "душмани",така ги наричаха комунистите!Тия какво правят тука изобщо не е ясно!
125
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТИТЕ КОМУНИСТИТЕ УБРЕЕЕЕЕЕЕ
124
0
 
27
 
! Отговори
ндаа преди 7 години
До ****Най-после правилния въпрос с отдавна известен отговор!Браво,поумнял си!Сега продължавай нататък! Задай си въпроса кой е Сорос?Имаш 6 месеца за отговора!Не се плаши,ще се научиш!Дерзай!
123
21
 
6
 
! Отговори
момент моля преди 7 години
И ако не ви е ясно да ви стане ясно че без ГЕРБ и лично без другаря Бойко Борисов България вече не съществува. БКП подложи другаря Борисов на такъв натиск да го изгони от партията, но той не се предаде и победи. Сега е в кратък отдих и само след малко време отново ще поеме съдбините ни в силните си ръце.
122
0
 
76
 
! Отговори
ta0mi преди 7 години
На 16 и 17 години младежите в Афганистан са вече бойци,какви деца?!
121
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обществена тайна е, че главните трафиканти са на браздата и са разни гранични полицаи, Динковци и т.н.За съжаление е факт.
120
37
 
16
 
! Отговори
момент моля преди 7 години
Сегашното правителство назначено от президента на БКП и дугарката Нинова праща на Широка лъка цифганистанци НЕ ГИ ПРАЩА БОРИСОВ!
119
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 132А къде сега е Бойко. Защо го няма в медиитеми нали не го искате бе. Вървете да ревете на льотчика и на ***.
118
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общото между България и Афганистан е,че и двете държави са пропаднали...
117
0
 
61
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Абе кога най- накрая ще прочетем че са заселени 2 момИчета? Как така само момчета? Само за мъже и момчета става въпрос. Къде са им женските? Миграцията нали предполага цялото стадо?
116
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Настанете ги на Позитано-20 при другарката Нинова. Да я заплодят по нейната програма за увеличаване на населението.
115
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А къде сега е Бойко. Защо го няма в медиите. Защо е изтикал на преден план ханъмите и евнусите си от харема. Спотайва се тариката нали!
114
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 128Бившата МВР шефка каза преди време,че официално в държавата има окло 5 000 мигрантиа сегашния шеф на МВР какво казва? Или мълчи умно, щото е дългогодишен експерт от МВР?
113
35
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
Широка лъка са комунисти и путинофили. Мразят Бойко но той пак ще се върне и не двама авганистанци а две хиляди ще им закара там.
112
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 117Нали Бойко обеща да ги екстрадираоплачи се на Герджиков или на другарката Нинова. Бойко не е на власт.
111
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившата МВР шефка каза преди време,че официално в държавата има окло 5 000 мигранти,а неофициално не се нае да определи колко са,т.е.няма си и понятие за това.Дори само 5 000 да са,с темповете с които се размножават,ще станат 50 000 без да се усетим.Имаме си достатъчно грижи с други етнически групи,които нито са се интегрирали,нито се водят българи,нито говорят български,нищо че 10 поколение поне са родени и живеят тук.Как може някой да очаква,че "новите българи" ще се адаптират?
110
2
 
54
 
! Отговори
**** преди 7 години
Някой ще дадели обеснение,как тези непредружени деца са стигнали до тук,и защо само мъжете бягат от война,да не би жените им да остават те да водят войната,цялата работа намирисва,с тези бежанци,това е добре подготвен сценарий.
109
2
 
49
 
! Отговори
българка преди 7 години
Точно едно такова 16 годишно "дете" в края на миналата година беше изнасилило и хвърлило в реката немска студентка в Германия/не се сещам точно в кой град беше/. "Детето" беше настанено в приемно семейство, оказа се,че е и криминално проявен - за "дребни" престъпления....Но нали е "дете", от Афганистан - простено му е. Сигурна съм,че има и други такива.ТА ПРАВИ СА ХОРАТА ОТ ШИРОКА ЛЪКА - С ДВЕ РЪЦЕ ГИ ПОДКРЕПЯМ ! ТАКА ТРЯБВА ДА ДЕЙСТВАМЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СРЕЩУ ТЕЗИ МИГРАНТИ-ПРЕСТЪПНИЦИ-ИСЛЯМИСТИ !
108
1
 
30
 
! Отговори
Само протести преди 7 години
Само реални протести ще стреснат управляващите, които и да са. Иначе те ни ги настаняват в къщите си или кварталите си. Какво им пука, освен, че ги тупат по рамото или главичките (не вярвам Муркел ханъм да им дават рушвети за това).
107
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разселването на мигранти из цялата страна е доброволно вкарване на троянски коне на ислямистите в държавата от продажни политици,които освен за власт и пари,за друго не мислят.