ВМРО закриля полицай, защитил ни от турски бракониери

Михаил Цонков получил призовка да се яви пред турски съд
52
ВМРО закриля полицай, защитил ни от турски бракониери
Снимка: архив, БулФото

ВМРО предлага закрила на граничен полицай заради екстрадиция в Турция.

Бившият граничар Михаил Цонков, защитил държавната граница от турски бракониери през 2008 г., е получил призовка за получаване на обвинителен акт от Тежкия наказателен съд в Къркларели, Турция, на 21 март тази година.

ВМРО е готова да предостави убежище на Михаил Цонков, както и да го включи в листата за народни представители на Обединени патриоти, за да може да получи имунитет, съобщиха от партията.

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки отправи покана до Цонков за осъществяване на среща с Комисията по отбрана и сигурност към групата на Европейските консерватори и реформисти, както и с водещи депутатите от Комисията по външни работи в Европейския парламент. Целта е евродепутатите да бъдат информирани за проблемите по опазване на европейската граница и европейското икономическо пространство.

"Национално предателство е решението на управляващата по това време коалиция между БСП, НДСВ и ДПС в угода на Турция да не подкрепи граничния полицай", заявяват от ВМРО. Партията остро осъжда бездействието на българската държава и през 2008 г., и сега, което може да доведе до екстрадиция на български полицай в недемократичната ни южна съседка.

Според ВМРО Цонков е изпълнил дълга си към България и към Европейския съюз, като е противодействал със сила на нерегламентирано навлизане на турска лодка в териториалните ни води в района на Бургас. Този български граничен полицай е трябвало да получи адекватна държавна закрила, а не да обслужва интереса на чужда държава, гласи позицията на воеводите.

"Крайно време е да започнем да защитаваме и българското население, и суверенитета си. Турция не е наш партньор и това се доказва за пореден път. Тя не може да бъде член на Европейския съюз предвид водената от нея политика и към свои, и към чужди. След като българската държава абдикира от отговорността си към човек, който е защитил границата ни според българското законодателство, тогава ние от ВМРО ще го подкрепим", категорични са от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: ВМРОМихаил Цонков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом е защитил, родината си, защо са го оволнили от работа? От рибаря са излезли 4 куршума!!! Проверих в старите новини за случая в турските сайтове. Предупреждение първо се прави стреляйки във въздуха, после го раняваш някъде по крака и ако се наложи вече тогава го удряш в по опасно място. 4 куршума???
40
6
 
0
 
! Отговори
Матьо преди 7 години
Колко му е да теглиш куршума с/у бежанец или рибар.
39
1
 
4
 
! Отговори
Бойко готви Чартър преди 7 години
Бойко е готов да им го прати
38
0
 
6
 
! Отговори
боби преди 7 години
ЗАЩО НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДИН МАГИСТРАТ КОЙТО ДА СПРЕ ТАЗИ ПОЗОРНА, ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И НАЦИЯТА, ПРОЦЕДУРА ЗА ВРЪЧВАНЕ. КРАЙНАТА ЦЕЛ Е ПОВТОРНО РАЗГЛЕЖДАНЕ И ОСЪЖДАНЕ НА М.Ц. ТОЕСТ ДВА ПЪТИ ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ЕДНО И СЪЩО ДЕЯНИЕ. НИМА ТОВА НЕ Е ОЧЕВАДНО-ИМА ЛИ БЪЛГАРИ В ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ ИЛИ СА СЛЕПИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ.
37
0
 
3
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 7 години
Докога ще слушаме други да казва т какво да правим.А нашите управляващи само дето не правят фитиш на турците.
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова ви е мощта за един рибар стига.
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Момчето изобщо не е виновно. Помним случая. Драстично, пиратско поведение на рибарите. Какво, трябваше да се остави да го убият ли? При това той не е стрелял. А щом нападателят е предизвикал боричкане, може сам той да е натиснал спусъка... България трябва да защитава гражданите си. САЩ и затова е силна държава, защото нейните граждани никой никога не може да съди в чужда държава. Позор ще е ако допуснем чужда държава, та макар това и да е Турция, да призовава наш гражданин, при това полицай.
34
0
 
15
 
! Отговори
Boss преди 7 години
До БългаринаТочно това са направили, с тази разлика, че ти говориш в бъдеще време, а то вече е минало време, но главният Асфалт Паша го е шубе да каже, че е продал България на Ердоган, щото тогава ни САЩ, ни Путин, ни Извънземните ще го спасят.... И питам къде е Ниновата, БСП-то, поддръжката за Путин у нас ?? Ко правят, те просто си трайкат, щото и те са в кюпа и те са взели нещо и тях ги е шубе от народният справедлив гняв ....
33
3
 
14
 
! Отговори
Boss преди 7 години
От кога чужда държава като Турция придоби правото да дава призовки на български граждани и да ги съди !!!! Това означава само едно, че вече сме турска губерния и няма значение БГ законността, щом Тежкият Турски Наказателен Съд има превес над нашето законодателство - нямам думи !!! Б**** К***рво, ти ли ни продаде на турците и "брат" ти Ердоган, а "ЧЕРВЕНИТЕ" ПУТИНИСТИ У НАС КВО ПРАВЯТ - ЧЕПКАТ ВЪЛНА ???!!!! ДО СТЕНАТА И ЦЕНАТА ЗА РАЗХОДВАНИТЕ К*РШ*МИ ДА ГИ ПЛАЩАТ БЛИЗКИТЕ ИМ, КАКТО Е В КИТАЙ !!
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно, турците ще искат нещо от нас. Какво ли?
31
1
 
20
 
! Отговори
Сън преди 7 години
Ех сънувам един ден да имаме силни управници които да слагат благото на родината и народа пред своите лични.Сънувам как със силна ръка ще теопнем по масата и ще покажем на всички съседни страни че не трябва да се подиграват с нас. Сънувам как 100 адвоката и управниците ще скочат да защитят този граничен полицай който съвестно си е свършил дълга пред родината и е защитил нейните граници.Сънувам как фес овете ще ни се извинят като видят 5 катера и 3 фрегати да бдят като соколи на това същото място само да докопат някоя лодчица и да е потопят с цялата си бойна мощ...Еххх събища, е бати и държ
30
0
 
7
 
! Отговори
vvvv преди 7 години
do Социопатпризовката я е получил сега случката е от 2008
29
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бившия граничар Цонков преспокойно може да си избърши г**а с тази призовка...със същия успех рризовка могат да му пратят от Саудитска Арабия в коато любезно го молят да се яви за да му резнат главата. Думата ми е че няма никаква юридическа стойност.
28
2
 
28
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Да не стане като с медиците в либия, отиде им живота заради надежда нейски, и отписване на либийски дълг. Сега да не продадат южна България ***
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прекрасна страна с гнусна държава, що е то?
26
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Делото срещу Цонков приключи преди 8 години с решение на Военно-апелативния съд- Цонков не е извършил престъпление. Покажете им един среден пръст на фе совете и приключете драмата.
25
3
 
33
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Българина няма работа там.Нека властите го защитят.
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излишно е да се обсъжда един АБСУРД!!!!!!!
23
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"гарантирано неутрален съд в Турция" те турци в Германия говорят английски по улиците с децата си от страх да не ги екстрадират в Турция, ти какви глупости си издръндил, да не кацаш от Марс преди час или играеш девица от Хелзинки
22
2
 
38
 
! Отговори
*** преди 7 години
"Започнал ръкопашен бой, при боричкането един от турците се опитал да избие пистолета от ръката на Цонков. Двамата се оплели в мрежите и при падането им служебният "Скорпион" гръмнал само веднъж. Изстрелът обаче се оказал фатален за Ерджан Ялчън, който почина на път за бургаската болница."Аз бих казал, че Цонков си е свършил работата.