Да бъде или не Борисов премиер за трети път? Сложно е!

"Галъп": Енергичната Нинова заплита интригата около предсрочния вот
242
Да бъде или не Борисов премиер за трети път? Сложно е!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

22,7% от българите подкрепят широка коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори, почти двойно повече обаче са против - 43.1%. Данните са от експресен телефонен сондаж, възложен, проведен и финансиран от "Галъп интернешънъл". Сондажът е проведен на 7 и 8 февруари сред 800 пълнолетни българи в цялата страна.

Още по темата

Социолозите уточняват, че са тествали един от трайните медийни сюжети напоследък - евентуалното взаимодействие на двете най-големи партии след изборите.

Според данните 28,6% от българите биха приели такава коалиция само при определени обстоятелства.

Друг потенциален проблем след изборите би била личността на премиера. Все по-интересен става въпросът дали Бойко Борисов може отново да е министър-председател.

Мненията за съдбата на Борисов са полярни. Така например 48,1% смятат за важно той да не е във властта след изборите, а 39,8 намират за необходимо той отново да е във властта. Това създава допълнителна интрига около изборите, смятат анализаторите.

Според тях интригата на изборите става все по-сериозна и заради енергичната политическа дейност на соцлидерката Корнелия Нинова.

67,2% от запитаните са чули за конгреса на БСП. Речта на Нинова се харесва на 53,1% от запознатите, а 34,7% са на обратното мнение. Останалите се затрудняват да отговорят.

"Този индикатор допълнително създава усещането за сериозен сблъсък между двете основни формации в контекста на изравнените сили между тях. Данните говорят за нагнетяване на предизборно напрежение, но и за достатъчно прагматизъм и трезви оценки сред българите", смятат социолозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
9
 
42
 
! Отговори
2233 преди 7 години
Баце трябва веднага да бъде арестуван и да стои зад решетките за държавна измяна ,за огромните кражби и за убийството на Чакъра в собствения му дом.Така новите мераклии за власт ще знаят че не всичко е позволено и всеки трябва да носи отговорност за действията си.И да връща джиповете, дето бяха за шейхове.Оказа се че Боку е единствения шейх ,който ги ползва.Срамота е този дъртак пак да иска да е на власт.
128
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Даскале народа си е лош материал какво лошо е казал Бойко?
127
8
 
33
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Да върне 20те милиарда , които открадна за 2 години.Да се покае и да се прибира на село.Тогава може и да му се размине съдбата на бившия му господар Тато.Иначе е втръснал на всички с лъжите и обещанията които ръси наляво и надясно.
126
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека сам сдаде властта от какъв зор тогава трябва някой да го избира. Той ако имаше желание нещо да направи щеше още да си е на власт и да си гони задачите, а не сега заради него да се харчат излишни пари за избори. Щом не иска, не иска, значи трябва да търсим такъв който иска и не хвърля оставки хей така.
125
15
 
10
 
! Отговори
ре преди 7 години
Ако Бойко успее да стигне до четвърти мандат няма да сдаде властта току така и ще завърши мандата.
124
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко като един Хамлет!!! Ха ха ха! Няма нужда да се чуди - народът му дръпна шалтера и на него и на налазилите го калинки. Толкова е хубаво без него, че трябва да сме мазохисти пак да си го причиним!!!!
123
7
 
24
 
! Отговори
коко преди 7 години
До карина Тиквата си тиква щом за два мандата не узря и на третия няма да узрее хибридно мухлясала и изгнила и кокошките не щат да я кълват герберите социалистите и турските гавази дост и дпс вън от власта
122
10
 
28
 
! Отговори
Даскала преди 7 години
То тоя синковец е толкова безсрамен , че пак се напъва да управлява .....вероятно нов половин мандат!Докога бе Борисов , ще те търпи избирателя?Гавриш се с народа /лош матрял бил/ , гавриш се с пенсионерите / шавате ли още?/ , какво чакаш?Ами много е вероятно да получиш шут отзаде!
121
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТЗащо не си гледаш собствената ***.Най бедната държава в ЕС,най корумпираната държава в ЕС,държава с най висока смъртност в ЕС.Би ли обяснил какво те вълнува рублата.Или ти просто си невменяем ***
120
17
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Междувременно рублата 3.14 лв, февруари 2015 беше 2.17 коментар?
119
9
 
39
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Бойко омръзна ни. Стъга си ни досаждал. След президентските избори ни се разсърди, а сега ни търсиш. Спри се. Нямаш ли достойнство.
118
23
 
7
 
! Отговори
Овчи народ преди 7 години
До 166БСП като ви направят пенсиите и заплатите по 1000 евро държавата ще фалира за три дни. А после ще обвиняват другите. Иначе не съм се облажил от нищо, аз съм жертва на факта, че съм се родил в България, където гласуват само за криминални партии! Да се бях родил 200 километра по на юг в топла Гърция ама не .....
117
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без Цвета Караянчева!Тя е проклета,смъртоносна и отмъстителна!Дано пукне,тя и целият и род!
116
22
 
8
 
! Отговори
Роко преди 7 години
БСП са доказано терористи, ДПС са им малкия им брат. Атака са клоуни, полза никаква...Вероятно Марешки и Христов ли беше другия и малки партии са алтернативен избор.ГЕРБ са непредвидими.... Трябва да има силно гражданско общество и промяна на съдебната система вкл. ВЕЩИТЕ ЛИЦА-графолози, там корупцията е огромна
115
4
 
24
 
! Отговори
До 164 преди 7 години
Държавата е фалирала,но още не си го разбрал.25 милиарда дълг как мислиш се връща?Или ти си от тези,които се облажиха от държавната софра?Ако е така,няма да го усетиш.
114
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойкооо,къде са бронираните джипове за милиони,които уж щяха да возят шейхове/ на хоризонта кьорав шейх не се вижда/,и един от тях ти лично караше,а сега никой не знае къде са.Дори след разследване на журналисти всички по веригата мълчат като онемели.И в НСО-също.Е,къде са джиповете Бойко???
113
33
 
6
 
! Отговори
Овчи народ преди 7 години
Гласувайте за БСП да ви докарат до четвърти фалит. ГЕРБ може да крадът и Боко да хвърля държава в политически кризи, но поне не я фалира и имате какво да ядете. Като сте такива отворковци не само на думи, но и на дела вземете и направете една партия от млади хора и си я изберете. Да ама не. По-лесно е да си стоите на дивана и да плюете, а като дойдат избори да гласувате за БСП/ДПС или Герб.
112
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пуснем обяваДаряваме Банкябостан , 1млн "роми" и 300 хил. мигранти - ДАРЯВАМЕ (ресурси) :)))
111
6
 
26
 
! Отговори
Дедо Пешо преди 7 години
Бочко, дедко, седи си на село, умори ни бе човече.Останах само аз, другите пенсии отидоха при Свети Петър. Отидоха мърцина, полугладни, без лекарства, леко усмихнати и силно озъбени.Но с надеждата,че на Седмото небе няма да има такова чудо като теб. Една бабка остана в къщата до градинката и тя е пътник.Менгеле изнесе лекарствата, казвали му реекспорт.И тя се надява да последва наборите по-бързо, че с твоето увеличение съвсем го закърши.Молим ти се, не ни яхвай отново, и младите взеха да умирГат
110
6
 
32
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Не на партия ГРОБ !