Да бъде или не Борисов премиер за трети път? Сложно е!

"Галъп": Енергичната Нинова заплита интригата около предсрочния вот
242
Да бъде или не Борисов премиер за трети път? Сложно е!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

22,7% от българите подкрепят широка коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори, почти двойно повече обаче са против - 43.1%. Данните са от експресен телефонен сондаж, възложен, проведен и финансиран от "Галъп интернешънъл". Сондажът е проведен на 7 и 8 февруари сред 800 пълнолетни българи в цялата страна.

Още по темата

Социолозите уточняват, че са тествали един от трайните медийни сюжети напоследък - евентуалното взаимодействие на двете най-големи партии след изборите.

Според данните 28,6% от българите биха приели такава коалиция само при определени обстоятелства.

Друг потенциален проблем след изборите би била личността на премиера. Все по-интересен става въпросът дали Бойко Борисов може отново да е министър-председател.

Мненията за съдбата на Борисов са полярни. Така например 48,1% смятат за важно той да не е във властта след изборите, а 39,8 намират за необходимо той отново да е във властта. Това създава допълнителна интрига около изборите, смятат анализаторите.

Според тях интригата на изборите става все по-сериозна и заради енергичната политическа дейност на соцлидерката Корнелия Нинова.

67,2% от запитаните са чули за конгреса на БСП. Речта на Нинова се харесва на 53,1% от запознатите, а 34,7% са на обратното мнение. Останалите се затрудняват да отговорят.

"Този индикатор допълнително създава усещането за сериозен сблъсък между двете основни формации в контекста на изравнените сили между тях. Данните говорят за нагнетяване на предизборно напрежение, но и за достатъчно прагматизъм и трезви оценки сред българите", смятат социолозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
6
 
22
 
! Отговори
glas naroden преди 7 години
Борисов два пъти доказа, че не иска власта защо пак да му се дава? Единствено може, ако за два месеца успеят да прекарат мажоритарния вот. Само тази единствена точка в програмата им е достатъчна, защото той пак ще подаде оставка било заради бас за футболен мач или някой кмет не избран както той иска. А Цветанов също може да е, поне не ползва АЗ във всяко изречение а казва НИЕ.
108
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимендържавен резерв !!! Къв ве хратун до гуша в дългове- отиди в която банка искаш и си направи такъв личен резерв - отговорността е само ваша (ситен текст)
107
6
 
28
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Полрно изследване...Искат да ни натрапят тиквите от Герб..Закриите Герб песента му е. Лебедова...
106
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банкябостан е страхлив пиддор и нарцис - да дуа супата
105
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента имаме най-големия държавен резерв, защо ли БСП така отчаяно се напъва да вземе властта, то не са *** то не е пропаганда то не е чудо
104
9
 
20
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Преди време Бойко го каза ясно: "Аз съм *** и вие сте прости, затова ще се разберем". Така, че профила на тези, които искат пак той да е премиер, е ясен.
103
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, нееееееерееее!!!! Никога вече!!!!!
102
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След две поредни оставки Боцко доказа, че не му се управлява. Да не го вкарваме насила пак във властта.
101
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Ъъъ толко тъпо шоррошчи 8 млрд евра - 16 лева2.5 допънителниоще 2 за НЕК...ХРЕТИН
100
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова възроди БСП след мушморока Станишев и винарката Миков, докато Герб с такъв страхлив и *** лидер се закопават направо! Борисов не става за държавник, а Герб са пътници!
99
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двете партии са комунистически чеда, нека се вземат. Има само един свестен *** и това беше Батето, лека му пръст
98
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко,много малко трябваше,за да подлъжеш народа отново да гласува за теб,а имено,поне 20%увеличение на пенсиите,заплатите можеше да договориш с бизнеса да се вдигнат поне с 30%(средните),по-малко кражби и по-малко кредити.Реформирана съдебна система.И като се погледнеш в огледалото,там да не виждаш Пеевски.Нищо от това не се случи.Днешните ти обещания звучат кухо и никой не им вярва.Това е положението.
97
5
 
18
 
! Отговори
Майко мила преди 7 години
Ни срам,ни очи.ДА НЕ БЪДЕ Боже,че съвсем ще се гътне каруцата у блатото.Чудно ми е как може да ли же,там дето е п люл? Нали ОТКАЗА категорично повишение на доходите и си би шу та.А за пътищата му-мерси.Дупка връз кръпка и кръпка връз дупка.Нескончаеми ремонти и пейзажът вечно е нагънат.Цялата държава се нагъна,а народът се сгърчи...Пък и стига му толкова.Омръзна на всички.Не му ща и "харизмата".Тя ми опразни джоба и ми накъдри жизнения стандарт.Той притежава нещо голямо-ГОЛЯМ ПОПУЛИЗЪМ и инат.
96
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГЕРБ forever в ГРОБДА гласуваме масово със СРЕДЕН ПРЪСТ
95
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Овчарю направи справка или не знаеш как
94
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за едно е прав - за лошия материал който два пъти го избира за премиер.
93
7
 
21
 
! Отговори
НЯМА ДА ПОДКРЕПИМ преди 7 години
ТЕЗИ ЖАДНИ ЗА ВЛАСТ УПРАВЛЯВАЩИ ЗА ТРЕТИ ПЪТ! дЪРЖАХА ХОРАТА В МИЗЕРИЯ, БЕДНИ, ГЛАДНИ, БОЛНИ.ГЕНОЦИД! УПРАВЛЕНИЕ СВЪРЗАНО СЪС ЛЪЖИ НАЙ БЕЗСРАМНО ИЗРИЧАНИ ПУБЛИЧНО! ПРЕДАДОХА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ. РАЗДЕЛИХА НАЦИЯТА!
92
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен "Ей овчар" дълга в момента е около 30 милиарда лева плюс тия НЕИЗВЕСТНИТЕ шор.ош мазен
91
27
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 7 години
ГЕРБ се доказаха,че може да управляват с широка ръка,смело и професионално.В сложната международна обстановка г-н Борисов ловко лавираше и с тънкия си нюх извличаше ползи за страната както никой друг.Несъмнено мнозинството българи ще изберат ГЕРБ,който единствено даде гаранция за просперитет и висок стандарт на целия народ!
90
7
 
22
 
! Отговори
Роко преди 7 години
Вече ГЕРБ са ми черни... 2 пъти подават оставка,не правят сл.кабинет,сега искат 3ти мандат и власт... Започва игра друг да е виновен...Вижте какво направиха!