Да бъде или не Борисов премиер за трети път? Сложно е!

"Галъп": Енергичната Нинова заплита интригата около предсрочния вот
242
Да бъде или не Борисов премиер за трети път? Сложно е!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

22,7% от българите подкрепят широка коалиция БСП - ГЕРБ след предсрочните избори, почти двойно повече обаче са против - 43.1%. Данните са от експресен телефонен сондаж, възложен, проведен и финансиран от "Галъп интернешънъл". Сондажът е проведен на 7 и 8 февруари сред 800 пълнолетни българи в цялата страна.

Още по темата

Социолозите уточняват, че са тествали един от трайните медийни сюжети напоследък - евентуалното взаимодействие на двете най-големи партии след изборите.

Според данните 28,6% от българите биха приели такава коалиция само при определени обстоятелства.

Друг потенциален проблем след изборите би била личността на премиера. Все по-интересен става въпросът дали Бойко Борисов може отново да е министър-председател.

Мненията за съдбата на Борисов са полярни. Така например 48,1% смятат за важно той да не е във властта след изборите, а 39,8 намират за необходимо той отново да е във властта. Това създава допълнителна интрига около изборите, смятат анализаторите.

Според тях интригата на изборите става все по-сериозна и заради енергичната политическа дейност на соцлидерката Корнелия Нинова.

67,2% от запитаните са чули за конгреса на БСП. Речта на Нинова се харесва на 53,1% от запознатите, а 34,7% са на обратното мнение. Останалите се затрудняват да отговорят.

"Този индикатор допълнително създава усещането за сериозен сблъсък между двете основни формации в контекста на изравнените сили между тях. Данните говорят за нагнетяване на предизборно напрежение, но и за достатъчно прагматизъм и трезви оценки сред българите", смятат социолозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо сложно не виждам. Най-нормалното и очаквано нещо е начело да застанат патриоти, образовани, почтени и достойни хора. Стига мутри и случайни минувачи.Докога ще влизаме в спиралата на популизъм, кражби, заплахи и лъжи! България си отива. Как ви звучи "България след българите" ? Който се интересува, да потърси заглавието на този доклад в търсачката.
68
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До-ви-жда-нееее!
67
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може пък руски фондове да има за БСП
66
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този издъхнал, дебел и изпростял чичка ли ще ни се яхне трети път??? Не се шегувайте! Той ни натика в блатото на бедността и отчаянието. Той стана за смях със Сталинка, с незнанието дори и на един елементарен English, ходеше глух и сляп из Брюксел без да разбира и дума какво си говорят премиерите. Краде здраво и неспирно. Милиардер е. Внася на Вирджинските острови и в Оман. Страхът да не бъде убит от бившите му колеги бандюгите го държи във властта. Ужасен страх, вече параноя. И ще управлява ли?
65
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ако дойде на власт, първата му работа ще е да дръпне едни 5 милиарда за отскок. После прогресивно ще започнат да нарастват заемите. Тоя филм вече сме го гледали.
64
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП докопат ли властта ни еврофонд ще видите ни пътища ни ремонти ни то нищо, свършени сте
63
5
 
16
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Колко още ще търсите бай Тошо !Колко българи ще плачат с кървави сълзи ??Не е дошъл големия глад още !
62
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 99/Ще ти кажа защо се натиска отново.Защото до 2020 год.ще има еврофондове и после спират.Т.е.после няма да му е интересно.А това,което е окраднал,ще го връща друг.Смяташе преаз това време Цецка да му топли президентския стол,но тук нещата се провалиха.Няма президент,ако загуби и на тези избори,е пътник завинаги.Дано и този път сметките му излязат криви.Това ще зависи от мъдростта на народа или от липсата на такава.
61
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата пропусна само да спомене откъде ще изкара пари да направи заплатите 1500 лева и минималните пенсии 300. Ще изтегли още 20-30 милиарада и така докато минем Гърция ли?
60
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова е много учена знае страхотни трикове в краденето и ограбване на предприятия
59
5
 
24
 
! Отговори
карина преди 7 години
Въпросът е не дали да бъде а ЗАЩО, ЗАЩО се натиска да бъде ????? Гьон...суратлък му се вика на това.
58
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пък ние от БСП ще направим заплатите 3000 лева, при курс 1 долар=3000лева
57
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не бъде. Няма един мандат изкаран докрай, два пъти подава оставка и вкарва държавата в политическа криза. Нямам желание трети път да ходя до урните за нови предсрочни избори.
56
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сериозно ли има балъци, които да вярват, че Тиквата ще направи 1500 лева заплатата? От десет години ви "вдига" заплатите над 1000 лева.
55
3
 
20
 
! Отговори
До 90 преди 7 години
Що бе,ако не е Бойко с кого ще се гъбаркаме.А виж каква веселба пада.
54
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ние от БСП правим голям шлем, натоварваме договора с руснаците с няколкостотин милиона долара след това си ги делкаме а българския народ плаща, те това е голям шлем. Дайте ни за малко да поуправляваме
53
9
 
1
 
! Отговори
акуд преди 7 години
станишев и доган
52
23
 
7
 
! Отговори
Любомир Първанов преди 7 години
Борисов е мъжкар,има харизма,каквато никой друг български политик има няма в момента,но дебилни ,отмъстителни и омразни същества като Цвета Караянчева,го водят към поражение.Хората в Кърджали са супер отчаяни и съществува голяма вероятност омразата към Цвета да се превърне в омраза към партията.Господин Борисов!По време на война мародерите се разстрелват!Не допускайте една деструктивна личност,без чар,без качества,без визия,да съсипе почти десетгодишна работа!
51
4
 
18
 
! Отговори
До 68 преди 7 години
Ама те,европейците от Европа знаят поне по два езика ,а европейците от ГЕРБ знаят единствено"конгречулейшън",а други Ц.Цачева и това не знаят.ГОЛЕМИ европейци,ейййй.
50
5
 
22
 
! Отговори
шоп преди 7 години
Айде стига сте ни навирали тоя елементарен любите на Винету!