Кабинетът "Борисов -3": Високи заплати, още полицаи, нови пътища

ГЕРБ ще "превръща страховете на хората в надежда за нацията"
583
Кабинетът "Борисов -3": Високи заплати, още полицаи, нови пътища
Снимка: БТА, архив

За всички и по много. Това обещава ГЕРБ в предизброната си програма от 50 страници, която вече е публикувана на сайта на партията и всеки, който иска може да се запознае с конкретните детайли в нея.

От документа става ясно, че партията на Бойко Борисов определя за свои приоритети образованието, здравеопазването, развитието на инфраструктурата, туризма, икономиката.

Този път ГЕРБ обяви за свое мото: "Да превърнем страховете на хората в надежда за нацията!".

Още по темата

"Водим се от дълбокото си убеждение, че само ако са последователни, политиките ни стават не просто изпълними, а и перспективни. Търсенето на ефектни краткотрайни решения на политическите проблеми доказано бламира сериозните реформи, като нерядко те се оказват част от ПР стратегии и остават встрани от същността на проблемите. Всичко това подхранва единствено антисистемното говорене и антисистемните намерения в политиката, което е непродуктивно и по обясними причини е в основата на обществения песимизъм", обясняват още в началото на управленсаката си програма от ГЕРБ, за да подчертаят, че те вече имат опит и целта им да надграждат постигнатите добри резултати.

От ГЕРБ признават, че са напълно наясно със съзнанието, че за кратък срок българите искат да видят реални резултати и то в областите, които ги засягат в най-голяма степен - стандарт, образование, здравеопазване, национална сигурност и икономически просперитет.

"В същото време, обаче, ние сме наясно, че главната задача на политическите лидери е да работят с мисъл и за дългосрочното бъдеще. Резултатите от работата ни трябва да бъдат бързи и дотолкова добри, че да дават надеждна перспектива на страната ни", отбелязват от партията в документа.

В програмата е припомнено, че през последните години от управлението на ГЕРБ – развитието на икономиката даде възможност минималната работна заплата да скочи от 360 на 460 лв., а средната -  от 833 лв. към ноември 2014 г. до 954 лв. в края на септември 2016 г., което прави за по- малко от 2 години с 14,5 на сто.

"Ако отново управляваме страната, можем да очакваме увеличаване на средната работна заплата за страната, която в края на мандата да достигне 1500 лв., а минималната работна заплата, без да се създава напрежение на пазара на труда, също ще нарасне и ще достигне 650 лева", обещават хората на експремиера.

За да стане това те разчитат на по-добра среда за привличане на инвестиции, развитие на производството, повече туристи, изсветляване на икономиката, борба с контрабандата. 

"Ние в ГЕРБ знаем, че бизнесът плаща заплати, а правителството помага като създава среда. Работим за БВП от над 110 млрд. лв. в рамките на мандата, при около 86 млрд. лв. за 2015 г.", пише в предизборната програма. 

Освен доходите, престъпността е другият най-голям проблем на българите, но бъдещият кабинет "Борисов - 3" има решение и на този проблем.  За борбата с битовата престъпност от партията обещават да преразпределят кадровия състав така, че да бъдат покрити и малките села.

За да стане това пък щели да бъдат назначени още поне 1000 униформени служители на полицията и жандармерията. Отделно ще има попълване на щата за разследващи полицаи от 2000 щатни бройки, осигуряване на още 6000 полицаи, които да извършват действията по разследване съобразно криминогенна обстановка.

Поетапна смята на колите и на екипировката на служителите на реда също са част от предизборната програма на най-голямата партия.

Центровете за настаняване на бежанци пък ще бъдат пренасочени от големите градове към малките населени места в пограничните райони.

За учителите пък ГЕРБ предвижда двойно увеличение на заплатите. Преодоляване на неграмотността чрез комбинирани действия, включително и без помощи за семейства, чиито деца не ходят на училище, програма за стимулиране на младите учители, повече психолози и интерактивни дъски във всяка класна стая включват още мерките, предложени от партията.

Акцентът на ГЕРБ в здравеопазването е поставен върху профилактиката. Те искат да се прецизира т.нар. "основен пакет медицинска помощ", да има ясни стимули за замяна на кешовите плащания с допълнително застраховане, което ще даде възможност за защита на пациента и за контрол на финансовия ресурс.

Започване на поетапна демонополизация на Националната здравноосигурителна каса, обещават още от ГЕРБ.

Да има по-справедлив модел на плащане за преминаване по републиканската пътна мрежа – въвеждане на смесена система: електронна винетка за леки коли и тол такса за изминато разстояние за тежкотоварните автомобили.

"Въвеждането на системата ще повиши събираемостта на средства за пътищата до почти 1 млрд. лв., като тези пари ще бъдат реинвестирани в пътната инфраструктура и за повишаване на пътната безопасност. В момента държавата събира и реинвестира едва 300 млн. лв.", мотивират се от ГЕРБ.

За партията семейството е основата на държавата, така че ще стимулират и раждането на повече деца. "Въвеждането на тридетния модел става стратегически национален приоритет", обещават от ГЕРБ.

Според политиците вече са създали благоприятна градска среда, нови детски градини и ремонтирани училища. Затова сега фокусът е върху интензивно финансово подпомагане до третото дете и намаляване на подпомагането за следващо.

За да стане отново армията ни силна от ГЕРБ предвиждат увеличаване на възнагражденията на военнослужещите. Изравняване на базата за формиране на минимално възнаграждение на военнослужещите с минималната работна заплата за страната, гарантиране на обезщетенията им, включително тези при освобождаване от служба, попълване на щата на личния състав, въвеждане на диференцирано заплащане с цел повишаване на мотивацията за служба в армията, са сред мерките на ГЕРБ.

Децата пък ще получават знания по военни теми. Учениците от девети и десети клас ще има по 5 учебни часа отбрана, оцеляване и действия при кризи от военен характер.

Всички български граждани пък, които нямат военна подготовка могат да преминат по свое желание през обучение, организирано и финансирано от МО, което да им даде начална или специална военна подготовка.

Управленската програма в глава "Правосъдие" предвижда народните представители да нямат имунитет, а всички от властта ще доказват откъде им е имуществото, дори срещу тях да няма повдигнато обвинение, предвижда управленската програма на ГЕРБ.

В случай на разминаване между доходите и това, което притежават лицата от висшите етажи на властта, разликата в имуществото, средствата за което не могат да се докажат, ще се конфискува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
2
 
37
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
В обещанията на ГЕРБ има една интересна подробност, която сигурно много хора не забелязват. ГЕРБ обещават, какво ще направят за 4 години управление. Само че Бойко никога не е управлявал четири години. Ако пак направи правителство, след две години ще каже, че няма подкрепа или че коалицията се разпада и пак ще се изнесе по терлици от Министерския съвет. А обещанията ще си останат за друг път.
406
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''Бойко обеща'' е по-кратък виц от ''Арменец миньор''
405
1
 
31
 
! Отговори
да не преди 7 години
забравяме, че новите пътища на герп ще бъдат без завои и наклони.
404
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на полицаите заплатите, дето не са мръднали от 5 години....? Откъде още полицаи, при сега обявените Ви конкурси за 6 места не можете да съберете 6 кандидата. Какво стана сега? Командировате полицаи на границата, плащате им командировъчни, прибират ги едни хотели и къщи, а тези дето са постоянно на браздата кучета ги яли. Направихте 40% от тях толерирани трафиканти, а другите кучета ги яли. БРАВО! Страхотна политика !!!
403
1
 
44
 
! Отговори
П преди 7 години
След дъжд качулка не вярваме на лъжите ти вече не се излагай
402
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
550лв., работя по специалността си в София, кой го е решил?
401
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 458 Бай Ристо"Големите обещания само отблъскват хората защото никой не вярва на тях"Ако за теб минимална заплата през 2021година стане 250 евро(след данъци толкова остават) е невъзможно нямам какво да кажа.За мен след 4 години такава заплата е направо жалка и е съпоставима с днешната.Никакво развитие.Стига с това европейско финансиране.Безплатен обяд няма.Нали имаме 900 милиона вноска в ЕС на година.Колко се връщат в България?Връщат се парите ама при нашите хора.
400
2
 
28
 
! Отговори
Борисов 5 преди 7 години
Антони Тодоров си е човек с диагноза. Не може да не правиш разлика между човек разузнавач от Първи отдел на ДС, работил в интересите на БГ и *** от Шесто - изпращал с доноси невинни хора в "Белене"., и да разкриваш досиета на разузнавачи от външно разузнаване.Не ми се пише. Възхищавам се на японците, които дават живота си в името на държавата. Колко са хората, които ще си дадът живота за БГ. Апел към съфорумците, това момче от границата, го изберете за депутат, за да избегне присъда!
399
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако гледате "Лице в лице" на Цв.Ризова-влюбената в ГЕРБ журналистка,та нейния гост Антон Тодоров -мазния политолог,който оплю кого ли не във вестниците на Пеевски,щял да влезе в листите на ГЕРБ.Да им е честито новото попълнение.,Сега вече загубата им е гарантирана.
398
0
 
20
 
! Отговори
Ко,не! преди 7 години
Ник туи сме ги чували.
397
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авторът на книгата "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите" Антон Тодоров вчера се яви като говорител на пресконференция на ГЕРБ в централата на партията. Застана редом до депутати и активисти, разгроми БСП. Странният факт предизвика коментари и оживление сред редовите симпатизанти в партията на Бойко Борисов....КОИТО СА ПРОЧЕЛИ КНИГАТА НА ТОЗИ СЕЛЯНЖЪР ЗНАЯТ МНОГО ИСТИНИ ЗА ШАЙКАТА. МНОГО ИНТЕРЕСНО СЛЕД КАТО ГИ ОПЛЮВА ПО НАЙ БЕПАРДОННИЯТ НАЧИН В КНИГАТА СИ СЕГА ЗАЩО Е В ЕДНА РЕДИЦА С ТЯХ?
396
2
 
32
 
! Отговори
Г-н Борисов 4 преди 7 години
БГ има на глава от населението най- много полицаи. Какво се направи за битовата престъпност?За злоупотребата с лични данни? За корумпирани съдии и адвокати? На най-големият конституционен съдия му взеха жилището в БГ, ще кажа само че живееше в "Гоце Делчев". Целият криминален контингет се знае, ако някой политик иска да го премахне става за 48 часа. Да си кажем истината за концесииите, в края на мандата Ви, толкова грабещ законопроект не е имало в цялата история на БГ. Добре че Радев наложи вето
395
2
 
25
 
! Отговори
АБВ преди 7 години
ЗА БОГА, НЕ КОПУВАЙТЕ ОТ ЛИДЛ !Големите им реклами ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ !Днес в 13,30 ч посетих във В.Търново ЛИДЛ и реших да си купя 3 салама "Бургас" на цената на 2. Каква беше изненадата ми когато само 5 часа от началото на промоцията те вече бяха свършили. Това не им е за първи път. Е ако бях отишъл в 9 . може би щеше да има. ЕДВА ЛИ СКОРО ЩЕ ПОСЕТЯ ТЕХЕН МАГАЗИН. За сега съм анонимен, но няма да е така, смятам да започна кампания срещу ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ, които се подиграват с БЪЛГАРИТЕ
394
1
 
21
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
До СТРАНДЖАТАСкука в проповедите, липса на въображение. Мостове, пътища... Бати пътно-мостовите трудоваци, дет сте герберите, строите ударно "капитализъма", от който "Слънцето на бъдното утре, струи";))))
393
1
 
41
 
! Отговори
Българин преди 7 години
КАКВО ЛИ НЕ ОБЕЩАВАТ,ЗА ДА СЕ ДОКОПАТ ОТНОВО ДО ВЛАСТТА
392
1
 
22
 
! Отговори
zz преди 7 години
До СТРАНДЖАТАвсеки различен от статуквото , ще е по добър от облия зеленчук
391
0
 
24
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
"За всички и по много". Явно ГЕРБ вече няма да има финансови министри от рода на Горанов и Дянков;))) Никога веч;))) Каква щедрост! Постната пица, бе сменена с тежки и пищни софри от... обещания."За всички и по много", сиреч "на всекиго според потребностите". Много куки, доста стръв и чакаме големите шарани. После що е обидена Сито(Деметра) (Сито, сиреч раздаващата храна, раздаващата благодат), то нов Боку се възкачвал на Олимп на нейно място!;))) Но като го гледам на снимката в ква кондиция е след тия обещания, явно цяла нощ са го спохождали анадолски ***;)))
390
0
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Мда,ударен труд кипи..
389
1
 
24
 
! Отговори
сугурност в бъдещето преди 7 години
Здравеопазване !Социална справедливост !Повишение на минималните доходи на работещите и пенсии на работилите .Построяване на Болници, Домове за стари, Хосписи и Рехабилитационни центрове.Това искат хората !
388
23
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До ЩирлицГЕРБ първи разбраха нуждата от ремонт на виадукнине, тунелите... - и ги започнаха...