Стойнев: Не е имало натиск на БСП към Румен Радев

Изпълнението на програмата на Столетницата ще струва 2,2 млрд. лв.
11 фев 2017 11:52, Елка Василева
50
Стойнев: Не е имало натиск на БСП към Румен Радев
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, Булфото

БСП не е упражнявала натиск върху президента Румен Радев и това се вижда ясно от състава на служебния кабинет. Има само един член на БСП – Деница Златева и повечето от другите са от предишното управление. Това каза пред bTV Драгомир Стойнев от БСП по повод коментара на премиера Огнян Герджиков, че върху президента има влияние за определени кадрови политики.

Стойнев добави, че изборът на втория ешалон в кабинета и смяната на областните управители са ходове, които показват, че и върху него не е имало опит за натиск.

 „Радев и Герджиков избират хората си по качества, експертност и чак на трети план стои кой към коя политическа сила принадлежи. Ако гледаме партиите, то значи никой да не се назначава никъде”, коментира Стойнев.

По думите му е важно начело бъдат експерти и професионалисти. „Страната страда от липса на квалифицирани хора. Няма страшно член на партията да бъде повикан на определена длъжност”, продължи той.

Още по темата

Левицата е доволна от първите ходове на президента Румен Радев и според тях са показали на ГЕРБ  как човек се държи в чужбина. „Той похвали държавата си и изтъкна предимствата ни. ГЕРБ обикаляха от кабинет на кабинет в Еврокомисията и плюеха държавата”, посочи той.

Изпълнението на програмата на БСП ще струва 2,2 млрд. лв., посочи Стойнев и допълни, че това няма да наруши изискването на дефицит и целостта на публичните финанси.

Той посочи, че приоритет пред БСП е да обърне зависимостта на икономиката ни от евросредства и чуждестранни инвестиции и да я насочи към предприемаческия дух и новото начало. Стойнев обърна отново внимание и от нуждата на България от нови енергийни мощности.

По повод листите за изборите Стойнев посочи, че има 40 на сто обновяване на лицата в листите.

Управление с ГЕРБ няма как да има, каза Стойнев и даде за пример хаос в образованието и спряната в съда здравната реформа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пощальонът на Орешарски ми говори за икономика след като загроби страната с над 5 млрд дългове заради Белене и Южен Поток!
12
0
 
36
 
! Отговори
смях преди 7 години
Червен плазмодий, кой ли ти вярва като говориш!
11
0
 
23
 
! Отговори
naco преди 7 години
Каза,пред bTB ,другарят Стойнев!? Това bTB в което са готови вече да си покажат и ДУПЕ---а,за да МАНИПУЛИРАТ колкото се може повече ИЗБИРАТЕЛИ!? НУЖНО е в това bTB, по-често да се КАНИ г-н Бареков!
10
0
 
30
 
! Отговори
АйТи преди 7 години
Щял да задържи айти специалистите в България? И как ще стане това бе морков? Като им сложите по-голям данък или пък държавата ще им доплаща разликата със западните заплати ли? Ама за електоралните единици стари и новопривлечени това звучи супер яко предложение , нали другаре?
9
2
 
31
 
! Отговори
Коцето преди 7 години
Военните без инструктаж не могат, затова другарката Нинова лично инструктира Радев всяка сутрин по телефона.
8
2
 
6
 
! Отговори
Ako преди 7 години
Aa, samo sa go obarvali nejno...
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стойнев, надо пить меньше!
6
3
 
30
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 7 години
Без да ги пита някой, БСП сами си създават тема и си отговарят.
5
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една от най-противните мутрии от соц. измеетта.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имало е ритници.
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
комунистът освен да лъжи друго не знае, ще ги повториш ли тези думи пред полиграф, като предварително подпишеш декларация, че ако се счупи ще го платиш и че ако тестът е положителен няма да се кандидатираш за парламента.
2
4
 
22
 
! Отговори
Ганчо Банчев преди 7 години
Най ми хареса как се опитваше да убеди публиката че вълка си е сменил нрава. Жално блеещото стадо обаче е готово да повярва.
1
6
 
19
 
! Отговори
Гораздо Больше преди 7 години
Ама разбира се че не е имало натиск. Просто учтиво сте го помолили , намеквайки че е длъжник. Точно както правят изтънчените италиански мафиоти.