Стойнев: Не е имало натиск на БСП към Румен Радев

Изпълнението на програмата на Столетницата ще струва 2,2 млрд. лв.
11 фев 2017 11:52, Елка Василева
50
Стойнев: Не е имало натиск на БСП към Румен Радев
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, Булфото

БСП не е упражнявала натиск върху президента Румен Радев и това се вижда ясно от състава на служебния кабинет. Има само един член на БСП – Деница Златева и повечето от другите са от предишното управление. Това каза пред bTV Драгомир Стойнев от БСП по повод коментара на премиера Огнян Герджиков, че върху президента има влияние за определени кадрови политики.

Стойнев добави, че изборът на втория ешалон в кабинета и смяната на областните управители са ходове, които показват, че и върху него не е имало опит за натиск.

 „Радев и Герджиков избират хората си по качества, експертност и чак на трети план стои кой към коя политическа сила принадлежи. Ако гледаме партиите, то значи никой да не се назначава никъде”, коментира Стойнев.

По думите му е важно начело бъдат експерти и професионалисти. „Страната страда от липса на квалифицирани хора. Няма страшно член на партията да бъде повикан на определена длъжност”, продължи той.

Още по темата

Левицата е доволна от първите ходове на президента Румен Радев и според тях са показали на ГЕРБ  как човек се държи в чужбина. „Той похвали държавата си и изтъкна предимствата ни. ГЕРБ обикаляха от кабинет на кабинет в Еврокомисията и плюеха държавата”, посочи той.

Изпълнението на програмата на БСП ще струва 2,2 млрд. лв., посочи Стойнев и допълни, че това няма да наруши изискването на дефицит и целостта на публичните финанси.

Той посочи, че приоритет пред БСП е да обърне зависимостта на икономиката ни от евросредства и чуждестранни инвестиции и да я насочи към предприемаческия дух и новото начало. Стойнев обърна отново внимание и от нуждата на България от нови енергийни мощности.

По повод листите за изборите Стойнев посочи, че има 40 на сто обновяване на лицата в листите.

Управление с ГЕРБ няма как да има, каза Стойнев и даде за пример хаос в образованието и спряната в съда здравната реформа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
води ни партийо преди 7 години
ако някой се вързва на тоя шапшал значи той е по-голям шапшал от него
32
0
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 7 години
Ами ДДС-то?
31
0
 
4
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 7 години
Е как трябва да се държи президент в Европа ? Да омайва немците с немски ?Та нали вие се хвалихте с думите на др.Димитров ,кой говорил български и кой говорил с конете си .....А сега обратното -според обстановката за изборите .:). А Ил.Йотова не обикаляше ли канцелариите в Брюксел да топи управляващите в България ?
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам защо ,ама хич не му вярвам на този .
29
2
 
5
 
! Отговори
bobo преди 7 години
този *** не знам дали си вярва но мисли че има *** които му вярват
28
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Бай Хей": Кои от нашите политици са милионери не може да се каже - за това са измислени са офшорните сметки. Можем само да гадаем. Но сигурно Бойко е от тях. Да си припомним знаменитата реплика на Сретен Йосич: "Бойко взе парите". А той тогава беше само главен секретар на МВР. Оттогава много вода изтече, и сигурно много пари са взети.
27
1
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "ИВО ИНДЖЕВ": дълбоко засекретен член - заместник министър, за който не знаеш, дали в момента наистина е член на БСП? Поздравления, ти направо си открил конспирацията на века. А това, че половината областни управители на ГЕРБ си стоят на местата (с целия си антураж) говори ли ти нещо?
26
3
 
7
 
! Отговори
Иво Инджев преди 7 години
Стойнев се опитва като г-жа Лъжа(К.Нинова) да ни заблуждава и лъже, че в сегашното служебно правителство има само един член на БСП - Деница Златева. Защо хитруваш и мамиш хората другарю Стойнев? БСП има още един дълбоко засекретен член, назначен за вицепремиер и министър на отбраната - Стефан Янев. Приет е в организацията на партията на община ,,Оборище,, в София на 20.11.2011г. Дали членува и днес и защо се спотайвате и го криете само вие си знаете.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най големите шмекери в тази държава са ***.Иначе умеят да крадат и да съсипват всичко..в това им е силата.Наново искат да измамят народа който е късопаметен
24
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
По погледа му се познава, че е по-голям лъжец от кака му Корнелия!
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама как да не е вярно ,че Бсп, Герб и ДПС са си една и съща партия само с различна цветова окраска. А тяхният спор винаги е кой по-вече е откраднал ?
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМА КАК ДА ВИ ВЯРВАМЕ БЕ. ВАШАТА ПАРТИЯ Е МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА,КРАДЕЦ ДО КРАДЕЦА,ЛЪЖЕЦ ДО ЛЪЖЕЦА .ВИЕ СТЕ ЕДИН ТЕРТИП С ДПС И ГЕРБ. ,ЗАЩОТО СТЕ ОТ ЕДНО И СЪЩО КОТИЛО ,КОЕТО 72 Г. МАЧКА НАРОДА СИ. СТАНАХМЕ НА ПОЛОВИНА ,КАДЪРНИТЕ ,МЛАДИТЕ БЯГАТ ,ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ НЕОГРАНИЧЕНИ В АЛЧНОСТТА СИ! ТОВА ,КОЕТО В МОМЕНТА Е БЪЛГАРИЯ Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС-КОМУНИСТИТЕ ,ДЕТО НИКОГА НЕ ИЗЛЯЗОХТЕ ОТ ВЛАСТТА.ПОЛЗВАХТЕ КОСТОВ ,ДОГАН,БОРИСОВ -ВСЕ КОМУНИСТИ В МИНАЛОТО УЖ БЕДНИ А СЕГА МИЛИОНЕРИ !
21
1
 
25
 
! Отговори
Гечо преди 7 години
Ех другарю Стойнев, не знам за какъв се мислиш , но забележи че тук дори червените *** не те защитават.
20
0
 
20
 
! Отговори
IT spec преди 7 години
Тези сами си противоречат. Абе другарю стойчев ли си какъв си, как ще ме задържиш тук? Ако някой иска да ми даде 10 бона заплата ти ще ми искаш 2 бона данък. Не е ли по-добре да си вземам 6000 евра на запад и да не се занимавам с *** като вас?
19
1
 
26
 
! Отговори
teo преди 7 години
ДрагоМИРЧО, НЯМА НАТИСК, САМО КОМУНИСТИЧЕСКО ПРИТИСКАНЕ НА СТОЛЕТНИЦАТА, КОЯТО ИЗНЕВЕРИ НА КОМУНИЗМА, КАТО СЕ ПРЕКРЪСТИ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА, НО ЗАБРАВИ, ЧЕ ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ НО НРАВА - НИКОГА!!! ДРАГОмирчо, КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МАНИПУЛАЦИИ ВИНАГИ СИ ПРИЛИЧАТ, ПО ЛЪЖИТЕ, ОК???
18
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
В герб са откачили милко недялков бсп какъв герб е това в ловеч бре нее ли срамно
17
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Червените милионериТия които си изброил са само милионери.А твоя бог бай Х-Й и глашатая му Цецо хиената са милиардери.
16
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Комунистите ограбихаКомунистите лъжат ама с мярка.А гербавите лъжат количествено обилно и нагло.И в кражбите са по напред
15
1
 
28
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Червените кхмери един друг се изяждат като им замирише на власт, та какво остава за един все пак страничен за организираната пхрестъпна грепа БСП натовски генерал!
14
0
 
33
 
! Отговори
rosho преди 7 години
Комунист и икономист са взаимно изключаеми.