Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...

"Фандъкова и Милена Дамянова ми се сърдиха три месеца", призна лидерът на ГЕРБ
12 фев 2017 07:30,
296
Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...
Снимка: архив "Булфото"

Бившият премиер Бойко Борисов призна назначаването на Меглена Кунева за министър на образованието за една от големите грешки на ГЕРБ, пише "Труд". Той допълни, че това е станало причина и двама от изявените специалисти на партията в сферата на образованието, Йорданка Фандъкова и Милена Дамянова, да не му говорят дълго заради това.

"Голяма грешка беше, когато при изключително сложни условия правехме коалиция, ние дадохме на нашите коалиционни партньори образованието. И тогава Фандъкова, Милена Дамянова и други учители не ми говореха с месеци", каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Труд".

Когато по настояване на Кунева освободил и заместника й, сегашният просветен министър Николай Денков, Фандъкова и Дамянова не му говорили още три месеца.

Той обясни, че се наложило да освободи Денков, защото Кунева заявила, че не може да работи с този зам.-министър.

"Един да махнеш, пада цялата конструкция. Толкова беше крехка коалицията. Така че една от големите ни грешки беше тази", каза Борисов.

Борисов коментира и очакванията за трудни коалиции и след сегашните избори. Според него, ако не се състави правителство след няколко месеца, би било "безумие".

Лидерът на ГЕРБ коментира и намалелият бежански натиск по границата ни и обяви, че партията му се е справила с този проблем.

"След като минаха изборите, изведнъж тази тема изчезна. В момента имаме нулева миграция, нула натиск. Освен това България е единствената държава, която е получила целево 320 милиона лева за укрепване на границата", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
40
 
! Отговори
иван преди 7 години
моля моля! това беше малката грешка! кратунко начело на България во главе с цялата ОПГ герб - това бе голямата грешка!
212
41
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
И най-добрият премиер може да сгреши.Хора са и те!Аз му прощавам и пак за него ще гласувам!
211
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОЙКО ТОЛКОВА СИ МИ ЯСЕН ! КОМУНИСТ ! ОТ НАЙ-БЕЗЖАЛОСТНИТЕ !
210
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя,грешката си беше основно наша,но вече я осъзнахме.
209
6
 
35
 
! Отговори
Сега остава преди 7 години
грешката на Борисов да я главят за еврокомисар. Кунева опропастява всичко откъдето мине.КЪРШИ РЪЦЕ КРИВИ УСТА И УСПЯВА. Браво! Може да говори но неможе да работи.Ще признае ли Борисов грешката със Бокова? Ще признае ли че се покори на Меркел за новите мигрантските центрове? НЯМА ДА ПРИЗНАЕ! Мисли си че като мълчи пак ще МИНЕ МЕТЪР!АМИ ТО МЕТЪР СЛЕД МЕТЪР ГРЕШКИТЕ СА НЕ КИЛОМЕТЪР а километража на МАГИСТРАЛИТЕ КОИТО УБИВАТ ХОРА!
208
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, сега и ние ще си признаем грешката и ще се сърдим на Борисов .....дълго....дълго.....Господи, и този клюкар ни е бил министър-председател. Сега разнася клюки от кухнята, ще скара хората помежду им....И какво, оправдава ли се че е недалновиден и се води по чужди акъли!!!?????? Мале, мале, мале....докъде, андрешковци, се докарахме!!! Май само Господ вече може да ни опази!
207
3
 
31
 
! Отговори
Аноинимен преди 7 години
С какви очи сега ни баламосваш и обещаваш всичко за което се сетиш,след като за 1 месец преди нова година похарчи 2 милиарда и половина лева , раздаваше обществени поръчки на своите хора и одобри 2,000,000,000 за саниране само.Та с какви пари ще вдигаш заплати и пенсии,като опоска излишъка предварително???
206
9
 
45
 
! Отговори
При Борисов цялото преди 7 години
цялото управление беше грешка. То небеше само Кунева, Москов, Плевнелиев, Бъчварова, Цачева, Кристалина Георгиева, Лиляна Павлова. ЕЕЕ много много грешки.Всичките им некомпетентни решения лъснаха.Колкото и да признава неспособноста си да се справи И обещава да се поправи ние знаем че той просто НЕ МОЖЕ! нИЕ НЕ СМЕ ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА!Ще изберем хора които МОГАТ, ЗАНЯТ, НЕ ЛЪЖАТ И СА СЪС ДОСТОЙНСТВО.
205
7
 
44
 
! Отговори
76 преди 7 години
СЕГА КАКВО СТАНА , КУНЕВА ВИНОВНА....БОЙКО Е ДИАМАНТ.. ПРЕДИ ЕДНА ГОДИНА ,ЗЛОБНО СЕ ИЗКАЗА КОГАТО МУ БЕШЕ ПОИСКАНО 10% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НА УЧИТЕЛИТЕ ,А СЕГА ИМА ИЗБОРИ И Е МНОГО ЩЕДЪР......
204
13
 
30
 
! Отговори
уточнение преди 7 години
Спомням си как преди няколко години Нинова извика Тиквата "да се разберат по мъжки " извън парламента , и как каратиста от Банкя избяга.
203
9
 
31
 
! Отговори
неразбрал преди 7 години
А каза ли кога ще върне джиповете ,че шейховете чакат на летището?Или самият ген.Тиква се смята за вече за шейх ,след като открадна няколко милиарда?
202
3
 
27
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
Въобще да не се опитва да ни замаи с приказки от 1001 нощ тоя. Едва ли не видите ли поучили са се от грешките си, сега всичко вече ще е точно. На изборите- в миманса. А на по- следващите избори- борба изобщо да влязат в парламента.
201
4
 
32
 
! Отговори
ПГ преди 7 години
Какво ли не беше грешка във вашето правителство!! Ами пак лъжи лъжи лъжи... ще смее някой от кликата ви, да не ви говори, ама моля ви се ваше величество... Миграционният поток не е намалявал, той просто си е постоянен! И за тия милиони.. единствени ние, целева помощ, лъжа, я питай Гърция коло получиха.. над 600 милиона.. та по посмали маанго
200
4
 
41
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 7 години
Пак някой друг му е виновен на Боко.Сякаш този кабинет не го е съставил той , и самият Боко не е бил премиер.И въпреки пълния провал ,пак се натиска за властта.Този човек е шампион по наглост.Ужас.
199
3
 
33
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 години
А най-голямата грешка е премиерството на самия тиквен генерал.Всички от кабинета "Тиква 2" се оказаха пълни некадърници.МСъвет приличаше на кокошарник в който дебелия банкянски селянин се разхождаше като герест петел.Нарочно ги избираше само безличници ,за да не си личи собствената му неграмотност и некадърност.
198
3
 
26
 
! Отговори
saki преди 7 години
Всички знаят ,че Кунева и Слави Шоумена са протежета на олигарха Сашо Дончев. Боко е натискан от олигарси ,да назначава техни хора. По същата причина Пленалиев, Трайчо, Москов, Христо Иванов са протежета на Костов и Прокопиев.
197
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнете ги,все отбор "юнаци".Но понеже Кунева няма да влезе в следващия поарламент,да познаем кой коалиционен партньор ще застане до него-имате избор-Балери Симеонов или Марешки.Тия двамата харесват ли ви?Ако-да,гласувайте за Бойко.Ако-не го отпишете и него и тях.
196
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Те май всичките му министри са грешка.Кой ли да похвалиш!
195
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли човек,който самия е една голяма грешка да избере безгрешните хора.Както сам обичаше да казва:Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме.Това обяснява всичко.
194
1
 
36
 
! Отговори
2 реактора по-малко преди 7 години
Това говори единствено, че ББ Българоу/биец, няма никакви скрупули да жертва и най-ценното в една държава - образованието, само и само да си подсигури подкрепата на определени кръгове, за да продължава необезпокоявано пъкленото си дело, кражби и далавери и т.н...