Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...

"Фандъкова и Милена Дамянова ми се сърдиха три месеца", призна лидерът на ГЕРБ
12 фев 2017 07:30,
296
Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...
Снимка: архив "Булфото"

Бившият премиер Бойко Борисов призна назначаването на Меглена Кунева за министър на образованието за една от големите грешки на ГЕРБ, пише "Труд". Той допълни, че това е станало причина и двама от изявените специалисти на партията в сферата на образованието, Йорданка Фандъкова и Милена Дамянова, да не му говорят дълго заради това.

"Голяма грешка беше, когато при изключително сложни условия правехме коалиция, ние дадохме на нашите коалиционни партньори образованието. И тогава Фандъкова, Милена Дамянова и други учители не ми говореха с месеци", каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Труд".

Когато по настояване на Кунева освободил и заместника й, сегашният просветен министър Николай Денков, Фандъкова и Дамянова не му говорили още три месеца.

Той обясни, че се наложило да освободи Денков, защото Кунева заявила, че не може да работи с този зам.-министър.

"Един да махнеш, пада цялата конструкция. Толкова беше крехка коалицията. Така че една от големите ни грешки беше тази", каза Борисов.

Борисов коментира и очакванията за трудни коалиции и след сегашните избори. Според него, ако не се състави правителство след няколко месеца, би било "безумие".

Лидерът на ГЕРБ коментира и намалелият бежански натиск по границата ни и обяви, че партията му се е справила с този проблем.

"След като минаха изборите, изведнъж тази тема изчезна. В момента имаме нулева миграция, нула натиск. Освен това България е единствената държава, която е получила целево 320 милиона лева за укрепване на границата", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
32
 
! Отговори
тзв преди 7 години
не думай, че тя и вице ти беше.и за подготоФката на председателството отговаряше.
192
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко,не се коси оти че ти мине.Ти целия си изтъкан от грешки.С други думи-грешка на природата.Ама какво да се прави като "лошия мат'рял" те избра.Дано този път добрия материал се окаже повече.
191
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боката си пада по дърти кувертюри, ама тази нещо май не му е свършила работа!
190
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-голямата грешка направиха българите,които ти повярваха два пъти.Сега те трябва да се извинят на останалия народ,който търпя 4 години да се гавриш с него от висотата на своята позиция,смятайки,че си миропомазан/все пак трима папи са те галили по тиквата/.Това не се прощава и ще си получиш заслуженото съвсем скоро.
189
1
 
36
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
сега ли се сети че е било грешка........всички го разбрахме от самото начало,и Цецка беше грешка незнам какво си въобразихте за тая фелдфебелка че я издигнахте чак за президент! груба груба грешка!изобщо грешката е че управлението ви е тоталитарно, навсякъде се усещаше, хора парадариха с партията ви, заплашваха, така че сега вече не ви пожелавам успех!
188
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най голямата грешка си ти бе пожар! Баща ти вместо да те изхвърли на чик.ия е сбъркал и те е пуснал в една дупка. Е човека не е виновен щото е мислил че ще направи нещо хубаво но е направил една тиква. Колкото до тази КРИВОУСТАТА тя нее виновна че ти си УМЕН! Ако беше *** нямаше да я назначаваш за министърка! Та в този ред на умозаключения идвам до извода че ще трябва пак да те избереме за МИНИСТАР на НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ! Искаш нали? Е как да не искаш толко ного евро пари има за крадене
187
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега,сърдили ти се.На теб никой в ГЕРБ не може да се сърди.Там само те гледат със страхопочитание,слушкат и изпълняват.Нали ги виждаме от репортажите,снимките-те говорят много.Стига си ни баламосвал за какво ли не.
186
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малки "хитринки" от "рогашки" тип , не от селски , защото истинският български селянин е трудолюбив , с буден ум , смачкан от комунистическата власт , векове наред е отстоявал българското , та на "грижата" на г-н Борисов - даде най - трудните министерства на " коалиционните " партньори , те си знаеха ,че ще изгърмят ,но да има "гювеч" , защо не попита г-жа Дамянова - един от "основоположниците " на безобразния нов закон , защо тя не пое МОН
185
1
 
37
 
! Отговори
Ivan преди 7 години
Тази е абсолютна некадърница - продаде България за стотинки на ЕС, разсипа РБ, а за образованието....без коментар..
184
3
 
25
 
! Отговори
Поредното влачене преди 7 години
Всичко в Бг. е една голяма грешка, така че не се извинявай. Бойко и ти си грешка на природата, но си те тачиме у Бг.
183
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Йорданка Фандъкова - изявен специалист в сферата на образованието... ха-ха-ха...
182
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами всички му казваха, че е грешка, но той я назначи. Ку-кунева не става за нищо, тя самата не е нищо друго, освен грешка. Който и пост да вземе, няма да е за нея. Просто един некадърен ***, крепен от стария комунистически елит.
181
0
 
35
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
АКО ОЩЕ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ,ЧЕ КУНЕВА Е ВРЕДНА НЕ САМО ЗА ЕДНА ПАРТИЯ , А ЗА БЪЛГАРИЯ , ТО Е ВРЕМЕ ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ. ЧУДЯ СЕ НА АКЪЛА НА МНОГО ХОРА, КАК ТАКА ТАЗИ ЖЕНА , КОЯТО ОТВАРЯШЕ И ЗАТВАРЯШЕ СТРАНИЦИ ЗА ПРИЕМА НИ В ЕС, А ВСЪЩНОСТ ЗАТВОРИ ЧАСТ ОТ АЕЦ КОЗЛУДУЙ Е ОЩЕ В ПОЛИТИКАТА. И С КАКВИ ОЧИ СЕ ВРЕ В ПЪРВИТЕ И РЕДИЦИ? НЯМА ЛИ СРАМ , НЯМА ЛИ СВЯН - ДА СМЯТА , ЧЕ ТЯ РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО. ГОВОРИ МНОГО - НО НАЙ ЧЕСТО НЕ КАЗВА НИЩО. ХОРА , КОИТО МНОГО ГОВОРЯТ , РАБОТА НЕ ВЪРШАТ.
180
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че,няма кой повече да те чака да се упражняваш в проба-грешка,проба-грешка.Писна ни вече.
179
3
 
35
 
! Отговори
Минимална заплата преди 7 години
Всичките ти правителства само "калинки", "шефе".
178
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ти беше нашата най-голяма грешка.
177
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Лидерът на ГЕРБ коментира и намалелият бежански натиск по границата ни и обяви, че партията му се е справила с този проблем."Да бе - не щото е кучешки студ, ами щото на боко му отписнали милиони за крадене.
176
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MASAJIRAL U6ITE NA TATO....I NE SAMO TIAH.
175
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и Москов и Кунева и Ненчев на отбратата и дебелото Лили Павлова и Веждито , цецо ухото - бе то всички са грешка , явно целият проект ГЕРБ е грешка , явно и твоят опит да наложиш комунизъм ( за която от дете те подготвя КПСС ) и тоталитарна власт ( за която ходи на уроци при Ердоган ) не успяха ! Не си научил нищо ! От древни времена до сега истината е - хляб и зрелища ! А не магистрали и фондове ! Искаме реална икономика , искаме действащ съд - къде са политиците в затвора !!
174
1
 
10
 
! Отговори
Тази се е наместила преди 7 години
да ръководи и съдбините на науката!В списъка на настоятелите на БАН тя е на първо място.Един от първите след нея е онзи, който от шеф на лаборатория успя да стане директор на научен институт - същия, когото обвиняват за крупни злоупотреби с пари за наука (седемцифрени суми).Той обаче се бори за още - настоява парите за фонд "Научни изследвания" да се дават на БАН, те да решават кой проект да бъде финансиран!Знаете ли какъв грабеж ще е това?И за науката БАН да стане монополист като Топлофикация