Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...

"Фандъкова и Милена Дамянова ми се сърдиха три месеца", призна лидерът на ГЕРБ
12 фев 2017 07:30,
296
Бойко Борисов за министър Кунева: Това беше голяма грешка...
Снимка: архив "Булфото"

Бившият премиер Бойко Борисов призна назначаването на Меглена Кунева за министър на образованието за една от големите грешки на ГЕРБ, пише "Труд". Той допълни, че това е станало причина и двама от изявените специалисти на партията в сферата на образованието, Йорданка Фандъкова и Милена Дамянова, да не му говорят дълго заради това.

"Голяма грешка беше, когато при изключително сложни условия правехме коалиция, ние дадохме на нашите коалиционни партньори образованието. И тогава Фандъкова, Милена Дамянова и други учители не ми говореха с месеци", каза лидерът на ГЕРБ, цитиран от "Труд".

Когато по настояване на Кунева освободил и заместника й, сегашният просветен министър Николай Денков, Фандъкова и Дамянова не му говорили още три месеца.

Той обясни, че се наложило да освободи Денков, защото Кунева заявила, че не може да работи с този зам.-министър.

"Един да махнеш, пада цялата конструкция. Толкова беше крехка коалицията. Така че една от големите ни грешки беше тази", каза Борисов.

Борисов коментира и очакванията за трудни коалиции и след сегашните избори. Според него, ако не се състави правителство след няколко месеца, би било "безумие".

Лидерът на ГЕРБ коментира и намалелият бежански натиск по границата ни и обяви, че партията му се е справила с този проблем.

"След като минаха изборите, изведнъж тази тема изчезна. В момента имаме нулева миграция, нула натиск. Освен това България е единствената държава, която е получила целево 320 милиона лева за укрепване на границата", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе аман от алчни "грешници" ...... барабар с Тиквата ...... щото и ние правим грешки, ама никой не не плаща за това .....за разлика от тия ....
172
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Твоето раждане...........Това беше голяма грешка...!
171
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Бойко няма акъл за 5 пари. Пълен издънкаждия. Същото е положението и с "кадрите" в ГЕРП
170
16
 
4
 
! Отговори
до 196 преди 7 години
Сега ще видим червената боя в прелестни нови багри.
169
2
 
26
 
! Отговори
Budinov преди 7 години
Като ти говореше Радан Кънев че без съдебна реформа няма да изкараш дълго,ти и твоята пасмина се направихте на ударени.Сега ли почна да осъзнаваш кое ти е било грешка и кое не.Един човек те направи за срам пред света.Един нисичък но достатъчно интелегентен и умен.Сам се сещаш кой е.И този човек го доказа че ти насила ще докараш комунистите на власт.С оня *** втория в шайката ГЕРП сте си за ЦЗ.Българите не са овце *** милиционерски
168
0
 
31
 
! Отговори
мими преди 7 години
Моята ,майка има един лаф, циничен,ама много верен.,,със стари, к---ви,нов бардак не става!,,
167
1
 
35
 
! Отговори
АДЕ преди 7 години
Куневица ИЗПЪЛНЯВАШЕ ПРОГРАМАТА НА ГЕРБ ПОД НАДЗОРА НА Дамянова ТА ХИЧ НЕ ПРЕХВЪРЛЯЙ ВИНАТА
166
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето Т.Живков беше казал - ние това което направихме тогава вие сега не можете само да го боядисате, а от ГЕРБ го контрираха - а пък ние това което развалихме вие никога не можете да го поправите !?
165
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко сам по себе си е грешка ,но да видим какво му беше правителството -Кунева -грешка,Ненчев -грешка плюс пародия,Лиляна Павлова -грешка ,Московски -грешка на квадрат,Бъчварова -грешка на куб,онази с конската физиономия на туризма която всяко лято мести чадъри и така и не можа да им намести цените -грешка на природата .....и така в същия ред до последния никаквец в това правителство!!!!!!!!!!!
164
0
 
19
 
! Отговори
П.К. преди 7 години
-След дъжд, качулка.Изявлението на Б.Б. за М. Кунева.
163
0
 
22
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Анонименсамо да те попитам за 28 години какво построй нещо здраво и от полза за икономиката още събаряте и разграбвате материалната база на работодатела му Тодор Живков завода за *** и няколко казина магистрали няма докато стигнат до края в началото е пропаднала
162
2
 
38
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Не ти е само Кунева проблема Борисов-ти самия си проблем с профанските си назначения на некадърници,но какво да очакваме от *** пожарникар и човек с тъмно минало..
161
7
 
5
 
! Отговори
S преди 7 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ, ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛ СВЯТ!!Подменят близките ви хора с двойници-убийци!! И с кого всъщност сте в едно жилище?!Убийствата им се регистрират като самоубийства, но са си убийства!!Психиатрите да бъдат без повече достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи, да бъдат разследвани докрай ли?! Те също участват..
160
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-голямата грешка на тази мутра , е че се е пръкнала на този свят. Никаква полза от него , а само 20 милиарда заеми. Кога мутрата ще си признае , че както Куневица така и целия му втори кабенет е творение на Брюксел?Мутрата е куклата Барби на конци , които се дърпат от Евролибералите в Брюксел. Те му наредиха да откаже Южен поток, да не вдига пенсии , а да тегли 20 милиарда заеми. Време е народът да се опомни и масово гласуване са Патриотите, които вече няма да са комбина с Мутрата.
159
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Войната е за субсидии и комисионки от обществени по,ъчки
158
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ММММДАИ кога Бойко разбра че тя не става? ......- - - - - По-важния въпрос е - а запита ли се Бойко той става ли за премиер ???
157
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ясно е, че голяма част от хората в България да ги навеждат им харесва повече отколкото да изхвърлят *** от държавата, писането на коментари обаче ги успокоява, че поредната *** току що се е подиграла с него по някакъв начин
156
2
 
29
 
! Отговори
579 преди 7 години
само тая да ти беше грешката.
155
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямата грешка е самият той. Забърсва ги по барове и кръстовища и все някой му е крив. Що не си назначи можещи и знаещи хора за съветници. Но от къде да ги намериш или ще му позволят ли шефовете отвъд океана?!!?
154
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП за разлика от ББ без кръв власт не пускат, да не ви чупят главите по площадите