След края на мандата: Плевнелиев – по-търсен от всякога!

"Оставам в България, тук тежа", обяви бившият държавен глава
12 фев 2017 10:01,
291
След края на мандата: Плевнелиев – по-търсен от всякога!
Снимка: архив "Булфото"

След края на мандата си като президент Росен Плевнелиев е по-търсен от чуждестранни лидери отколкото докато е бил държавен глава.

Това признание направи самият той по-малко от месец след като предаде властта на "Дондуков" 2 на наследника си Румен Радев.

Бившият президент цитира съвета на един от предшествениците си към него, Петър Стоянов. Той го предупредил, че часът, в който вече не е президент, променя много неща и телефонът спира да звъни.

Още по темата

При Плевнелиев обаче продължава да звъни. "Звънят ми повече президенти отколкото по време на мандата", каза той пред bTV.

Един от първите световни лидери, които му се обадили, бил президентът на Израел. Той му казал, че за разлика от останалите държави, които са го награждавали докато бил държавен глава, Израел ще го отличи след това.

Следващата седмица Плевнелиев щял да бъде награден като приятел на Израел, отличие, което миналата година получил принца на Монако Албер.

Бившият държавен глава получил обаждане и от президента на Словакия, който поискал на всяка цена Плевнелиев да има ключова реч на еко форум. Обадил му се и президентът на Азарбейджан, както и този на Баку, който го поканил да стане член на световното правителство в сянка.

"Получих не едно предложение за постове. Видях много неща в моя живот, това което разбрах, е че моят успех е в България , тук изградих всичко, тук тежа, тук оставам", коментира бившият президент бъдещите си планове.

Той отново отрече да формира партия, да става член на някоя формация или да се връща в друга.

Плевнелиев отказа да даде оценка на новия служебен премиер Огнян Герджиков с аргумента, че още е прекалено рано за това. Той все пак го поздрави задочно за смелостта да поеме отговорността в този труден момент.

Бившият президент даде да се разбере, че е горд с това, че в екипа му не е имало нито един партиен член.

Единственият бил Цветлин Йовчев, пратен по линия на ГЕРБ, но Плевнелиев го помолил да напусне по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, когато двамата имали разногласия.

"Президентът и премиерът трябва да обясняват всяко едно назначение", каза още Плевнелиев.

Той коментира и темата с пътуването на Румен Радев до Брюксел с военния самолет "Спартан" и призна, че не може да разбере мотивите за това. Според Плевнелиев пътуването с по-малкия правителствен самолет "Фалкон" било два пъти по-бързо и многократно по-евтино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
7
 
2
 
! Отговори
S преди 7 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ, ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛ СВЯТ!!Подменят близките ви хора с двойници-убийци!! И с кого всъщност сте в едно жилище?!Убийствата им се регистрират като самоубийства, но са си убийства!!Психиатрите да бъдат без повече достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи, да бъдат разследвани докрай ли?! Те също участват..Ами личните данни?!
190
0
 
14
 
! Отговори
Чичо от село преди 7 години
Г-жо Вера Александрова чувал съм за държавата Азербайджан със столица гр.Баку но не съм чувал Азербайджан да има президент и гр.Баку да има президент.Браво.
189
8
 
25
 
! Отговори
да преди 7 години
мислех, че тоя се е продал само на САЩ, а се оказва, че тоя изменник се е надупил на половината свят.. продавал е интересите на България наред
188
11
 
24
 
! Отговори
уточнение преди 7 години
Първия президент българомохамеданин!Син на председателя на ОблСъвет на БКП.По принцип по.маците са добри хора ,но при тях страха е вроден , а лукавството им е наследествено.Добре е че се махна ,макар и късно.Вече никой не го помни.
187
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 223Е щом го търсят повече когато вече не е президент смятай колко е бил добър.
186
14
 
27
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 години
Клоун !Личния шут на Тиквения. Човек без мнение , без гръбнак и без физиономия. Не смееше да отиде до тоалетната без разрешение от краварския посланик.
185
16
 
19
 
! Отговори
Найденов преди 7 години
ТОВА ТОЙ САМИЯТ ЛИ ГО ТВЪРДИ, ЧЕ БИЛ ТЪРСЕН ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА? мОЛЯ???? ХАХАХАХАХА, ТОВА Е ВИЦЪТ НА ДЕНЯ МАЙ!
184
3
 
5
 
! Отговори
Абе преди 7 години
Хората в Ахелой са умни,но ти си патологично изключение,ако въобще имаш нещо общо с хубавото градче.Не давам за теб нито "вашингтонски цент,нито едно евро,нито пък "никому ненужната руШка рубла".Не давам за теб и една стотинка.Не струваш толкова.Кога си станал такъв "специалист",кога ти е почернял дир ни ка? И като споменаваш "номинална стойност" ясно личи,че лично ти нямаш такава.***!
183
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В някоя гей дискотека е многотърсен нали?Като тия във Маями, Флорида и в Истанбул дето станахана фойерверки.
182
1
 
2
 
! Отговори
S преди 7 години
Ами личните данни?!
181
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие майтап ли си правите с читателите,*** бил търсен хаха.тоя и на чай не бих го поканил...
180
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слугата на амрикистанскитетиквочи, дето им свърши бензинаи останаха по средата на пътя.
179
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** се търси само отсметоизвозването и отклошари.
178
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро ти слугуваш на вашингтонския ретилоид за едни смешни центове, които струват по-малко и от тоалетна хартия. Безродник!
177
1
 
4
 
! Отговори
S преди 7 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ, ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛ СВЯТ!!Подменят близките ви хора с двойници-убийци!! И с кого всъщност сте в едно жилище?!Убийствата им се регистрират като самоубийства, но са си убийства!!Психиатрите да бъдат без повече достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи, да бъдат разследвани докрай ли?! Те също участват..
176
7
 
17
 
! Отговори
а1 преди 7 години
Бат Роско беше готов да слугва на всички, с изключение на Бг и народа си!
175
5
 
12
 
! Отговори
а1 преди 7 години
БравоС, бре мисър Бийн!!!!Личи си комсомолската ти закалка, еййй...Умението да угодиш на "батковците" се шлифова с години!
174
4
 
18
 
! Отговори
Така си е.. преди 7 години
"Тук тежа"-отсякъл Росенчо.Вярно е. Тежа като воденичен камък на врата на нацията,която направи за посмешище пред света.Тежа като воденичен камък срещу интересите на България.Тежаха като воденичен камък метаните му пред запада и евроатлантическите "ценности".Тежа като воденичен камък оли го фре нията му.Боже,благодаря ти,че се махна от поста,който посрами.Нека си е жив и здрав,но не искам да чувам дори името му.НЕКА си го дундуркат "световните политици"! АЛАЛ ДА ИМ Е!!!!
173
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже тоя съвсем е изкукуригал. Сам се хвали, то половин България вече забрави името му.
172
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 204Чучи,съвсем си изтрещял!!Време е отново да влезеш за месец-два в Курило да ти наместят чарковете за малко,пък и да си починеш от денонощното писане на глупости на компа!