След края на мандата: Плевнелиев – по-търсен от всякога!

"Оставам в България, тук тежа", обяви бившият държавен глава
12 фев 2017 10:01,
291
След края на мандата: Плевнелиев – по-търсен от всякога!
Снимка: архив "Булфото"

След края на мандата си като президент Росен Плевнелиев е по-търсен от чуждестранни лидери отколкото докато е бил държавен глава.

Това признание направи самият той по-малко от месец след като предаде властта на "Дондуков" 2 на наследника си Румен Радев.

Бившият президент цитира съвета на един от предшествениците си към него, Петър Стоянов. Той го предупредил, че часът, в който вече не е президент, променя много неща и телефонът спира да звъни.

Още по темата

При Плевнелиев обаче продължава да звъни. "Звънят ми повече президенти отколкото по време на мандата", каза той пред bTV.

Един от първите световни лидери, които му се обадили, бил президентът на Израел. Той му казал, че за разлика от останалите държави, които са го награждавали докато бил държавен глава, Израел ще го отличи след това.

Следващата седмица Плевнелиев щял да бъде награден като приятел на Израел, отличие, което миналата година получил принца на Монако Албер.

Бившият държавен глава получил обаждане и от президента на Словакия, който поискал на всяка цена Плевнелиев да има ключова реч на еко форум. Обадил му се и президентът на Азарбейджан, както и този на Баку, който го поканил да стане член на световното правителство в сянка.

"Получих не едно предложение за постове. Видях много неща в моя живот, това което разбрах, е че моят успех е в България , тук изградих всичко, тук тежа, тук оставам", коментира бившият президент бъдещите си планове.

Той отново отрече да формира партия, да става член на някоя формация или да се връща в друга.

Плевнелиев отказа да даде оценка на новия служебен премиер Огнян Герджиков с аргумента, че още е прекалено рано за това. Той все пак го поздрави задочно за смелостта да поеме отговорността в този труден момент.

Бившият президент даде да се разбере, че е горд с това, че в екипа му не е имало нито един партиен член.

Единственият бил Цветлин Йовчев, пратен по линия на ГЕРБ, но Плевнелиев го помолил да напусне по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, когато двамата имали разногласия.

"Президентът и премиерът трябва да обясняват всяко едно назначение", каза още Плевнелиев.

Той коментира и темата с пътуването на Румен Радев до Брюксел с военния самолет "Спартан" и призна, че не може да разбере мотивите за това. Според Плевнелиев пътуването с по-малкия правителствен самолет "Фалкон" било два пъти по-бързо и многократно по-евтино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този на Баку. Този е пълен *** щом Баку е държава и има Президент
130
4
 
4
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Анонимен Първанов, това мръсно рубловюбиво *** трябваше вече да е изгнил там където пращаш Плевнелиев. Още повече, че той има за какво да лежи. То не беше Белене, то не беше ЮП, то не бяха архари, апартаменти, хотели, придобити незнайно как.
129
3
 
18
 
! Отговори
2233 преди 7 години
Опитвам се да се сетя за някой по-безличен от Плевненски в целия свят ,и не се сещам.Някой може ли да ми помогне? Даже Софкин ми изглежда като великан, като го сравня с Росенчо.
128
1
 
16
 
! Отговори
реалист преди 7 години
До Кака ***! Не си кака *** , баба Цецка си! Признай си бабо , и ще ти олекне.Айде , бегай да си завършиш рабфака , че тиквеното време изтече.
127
4
 
18
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
147!Споко бе другари гербави.Натиска върху Радев е от тикварите.Но при Радев няма да минат.А тиквения генерал днес пак реве като вдовица ,че слагал министри защото коалицията го притискала.Скоро ще разберете каква е разликата между истински генерал от армията и тиквен генерал ,назначен от Гоце по искане на Доган.
126
2
 
9
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Тъпака гледа като теле, във железарски магазин. Защото и Български не знае правилно.
125
7
 
9
 
! Отговори
до 147 преди 7 години
Що бре, че Радев мн.хубави назначения направи! Ей на, например Дърев -племнника на червената ки.ки.мора Дърева. Това, че има присъда за крадене на еврофондове от МЗ може би е добър атестат да го назначат пак точно там??!?!?!?!?!?!?!?!?!!!!!!!!!!!!!!
124
0
 
3
 
! Отговори
Кака Кури преди 7 години
До АнонименДаже още по лош-като на Бареков
123
0
 
2
 
! Отговори
Кака Кури преди 7 години
До До ГНЕВЕНКапут морал няма!!!!!!!!!!!!!!!!
122
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-олекналия политик!
121
2
 
18
 
! Отговори
Barn-eliev преди 7 години
Абе този политически труп още ли го търсят? Май ми намирисва на самореклама, че този беше незабележим докато беше на власт, та камо ли сега някой да го потърси! Пълен ***! И не знам защо този сайт още се занимават с него- като че ли няма други теми за отбелязване!
120
1
 
5
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
На тиквата е със шотландски акцент
119
1
 
9
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Помака обяви война на Московските:)
118
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А и английския му на Радев е колкото на Стоичков."А на българския на Тереза Мей и толкова не струва.
117
6
 
7
 
! Отговори
До ГНЕВЕН преди 7 години
А защо не си гневен, че министър председателя избран лично от Радев вчера каза че върху Радев е имало натиск и Радев си мълчи? Това ли е новия морал който всички очакваме? Да продължават да се прикриват задкулисните игри? При този факт фенчетата на пилотчето само прехапват устни и цъкат минуси.
116
8
 
5
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Предпочитам шапкар, *** отколкото ***.
115
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Роската е пич. Много готин президент беше, жалко, че не се кандидатира за втори мандат. Но го разбирам, прав е, няма смисал при толкова много макета.
114
5
 
15
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Този има излъчване на гол ***.Даже баба Цеца Стругарката изглежда повече мъж от него.
113
2
 
11
 
! Отговори
Мухуй преди 7 години
И той е г0ьтверен......в едно изречение за стария президент.
112
5
 
13
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 7 години
141! Каква реч ,бе гербавий?Плевнестия не е казал нищо смислено през живота си.Всяка негова поява предизвикваше само смях и съжаление.