След края на мандата: Плевнелиев – по-търсен от всякога!

"Оставам в България, тук тежа", обяви бившият държавен глава
12 фев 2017 10:01,
291
След края на мандата: Плевнелиев – по-търсен от всякога!
Снимка: архив "Булфото"

След края на мандата си като президент Росен Плевнелиев е по-търсен от чуждестранни лидери отколкото докато е бил държавен глава.

Това признание направи самият той по-малко от месец след като предаде властта на "Дондуков" 2 на наследника си Румен Радев.

Бившият президент цитира съвета на един от предшествениците си към него, Петър Стоянов. Той го предупредил, че часът, в който вече не е президент, променя много неща и телефонът спира да звъни.

Още по темата

При Плевнелиев обаче продължава да звъни. "Звънят ми повече президенти отколкото по време на мандата", каза той пред bTV.

Един от първите световни лидери, които му се обадили, бил президентът на Израел. Той му казал, че за разлика от останалите държави, които са го награждавали докато бил държавен глава, Израел ще го отличи след това.

Следващата седмица Плевнелиев щял да бъде награден като приятел на Израел, отличие, което миналата година получил принца на Монако Албер.

Бившият държавен глава получил обаждане и от президента на Словакия, който поискал на всяка цена Плевнелиев да има ключова реч на еко форум. Обадил му се и президентът на Азарбейджан, както и този на Баку, който го поканил да стане член на световното правителство в сянка.

"Получих не едно предложение за постове. Видях много неща в моя живот, това което разбрах, е че моят успех е в България , тук изградих всичко, тук тежа, тук оставам", коментира бившият президент бъдещите си планове.

Той отново отрече да формира партия, да става член на някоя формация или да се връща в друга.

Плевнелиев отказа да даде оценка на новия служебен премиер Огнян Герджиков с аргумента, че още е прекалено рано за това. Той все пак го поздрави задочно за смелостта да поеме отговорността в този труден момент.

Бившият президент даде да се разбере, че е горд с това, че в екипа му не е имало нито един партиен член.

Единственият бил Цветлин Йовчев, пратен по линия на ГЕРБ, но Плевнелиев го помолил да напусне по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски, когато двамата имали разногласия.

"Президентът и премиерът трябва да обясняват всяко едно назначение", каза още Плевнелиев.

Той коментира и темата с пътуването на Румен Радев до Брюксел с военния самолет "Спартан" и призна, че не може да разбере мотивите за това. Според Плевнелиев пътуването с по-малкия правителствен самолет "Фалкон" било два пъти по-бързо и многократно по-евтино.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТъДааааа успешен за Иво Прокопиев и за куб обществени поръчки . Измамник за затвора и направи България за посмешище . Щом го и търси Президента на Баку сметай как си е купил дипломата. Даже говореше за България на нова година от фона на Канадските планини. Този за да се отърве ГЕРБ от него го назначиха за Президент, така като ГЕРБ се отърва от Мая Манолова като е назначиха за някакъв обществен защитник .
210
8
 
11
 
! Отговори
да преди 7 години
Беновска му е'ба майката на тоя б'оклук само с два въпроса..и още чакаме отговор колко му платиха *** за да продаде българските националния интереси
209
9
 
11
 
! Отговори
ДА преди 7 години
Д'ОЛЕН ИЗМЕН'НИК И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ...Ж'АЛЪК КЛОУН - ДЕТЕТО МУ ПОЧИНА И ТОЙ ГО КОМЕНТИРА БЕЗ ГРАМ ЕМОЦИЯ ПРЕД КАМЕРИТЕ ВСЕ ЕДНО ГО ПИТАТ ЗА ФУТБОЛ,А СЛЕД АТЕНТАТА В ПАРИЖ РЕВА СЪС СЪЛЗИ ПРЕД КАМЕРИТЕ...ДОЛЕН П'ОМИЯР
208
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Льо-хман до льо-хман,ид-иот до ид-иот,нек-адърник до нек-адърник,предател до предател,продажник до продажник,клат-ику-рец до клат-ику-рец,престъпник до престъпник,нарк-отраф-икант до нарк-отраф-икант,контрабандист до контрабандист, бандит до бандит- това е обективната характеристика,дадена от американското посолство на управленческия състав на ГЕРБ и РБ!Наши момчета и девойки,няма що!За награда чрез жребий Трамп щял да изпрати част от тях в Гуантанамо, а останалите - в Сибир и Белене!!
207
16
 
16
 
! Отговори
Моето уважение! преди 7 години
Факта че демоните на Империята на Злото не спират цял ден да бълват огън и жупел е достатъчен за да осъзнаем величието на този човек дръзнал да поведе България по пътя на успеха. Браво на Президента и на Човека Плевнелиев!
206
18
 
14
 
! Отговори
На добър час! преди 7 години
Президента Плевнелиев ще остане в душата на Българския народ като Достойния Президент който не се огъна пред бруталността на живота и докрай отстояваше България за което беше избран, колкото и да му струваше това в личен план.България има щастието да има Достоен Президент. Той вдигна летвата и сега очакваме от следващите да се равняват по него.
205
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Аууу...Ууууууу!
204
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дивите му русофобски изказвания не прилягат на български президент,представляващ народ който в болшинството си е добронамерен към Русия.Явно много му се изкаше да се хареса на някой в чужбина!
203
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше слаб президент нямаше да има 250 поста на *** под статията :)
202
8
 
20
 
! Отговори
С удоволствие преди 7 години
Да пуснем водата на тоалетното казанче и да забравим....
201
8
 
20
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Даже не си спомням, че някога е съществувал.
200
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ала бала, да хване и да прочете за Баку и Азербайджан, не му ли омръзна да се излага на елементарно ниво. Добре, че свърши това недоразумение.
199
3
 
22
 
! Отговори
Учуден преди 7 години
Обадил му се и президентът на Азарбейджан, както и този на Баку....и този на Баку ли? От кога Баку е държава??? Баку е столица на АзЕрбайджан!!!
198
1
 
3
 
! Отговори
S преди 7 години
ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ, ОТНАСЯ СЕ ЗА ЦЯЛ СВЯТ!!Подменят близките ви хора с двойници-убийци!! И с кого всъщност сте в едно жилище?!Само си регистрират убийствата като самоубийства !!Психиатрите да бъдат без повече достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи, да бъдат разследвани докрай ли?! Те също участват..Ами личните данни?! Козметичните липосукции?
197
10
 
22
 
! Отговори
Истинско преди 7 години
Облекчение е да не го чувам и виждам ! Няма по голям мазник от Плевелчето ! Да си харчи милионите и да се скрие някъде!
196
18
 
16
 
! Отговори
Мед преди 7 години
Мед ми капе на сърцето. Колкото повече храчат против Президента Плевнелиев тролчетата на г-жа Лъжа - толкова по-добре му става на обикновения родолюбив Българин.
195
25
 
20
 
! Отговори
Тъ преди 7 години
пи, Прости, Завистливи и Некадърни са Плювателите срещу Плевнелиев.Най-успешният Президент в най-новата история на България.
194
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
231! Ако го намериш ,обади ми се! С кеф ще му забия един в безличната мутра!
193
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И АЗ ГО ТЪРСЯ ДА ГО ЗАПЛЮЯ
192
17
 
15
 
! Отговори
моето мнение преди 7 години
е, че времето ще покаже колко добър президент е бил. За мене лично беше. Единствената му грешка, но отново според мен, беше, че нарече Русия "агресор". Спокойно, не съм русофил, нито русофоб. За останалото мисля, че беше повече от добър и представи страната ни достойно. Беше и дипломат, и патриот. За личната трагедия със суна му няма да говоря. Не беше в никакъв случай по-лош от Желе'в, Стоянов или Първанов.