Борисов се ядоса на Герджиков за тунелите: Нахалство!

Експремиерът не приемал оценки от "провалили се" политици
Обновена: 13 фев 2017 20:56 | 13 фев 2017 19:40, Веселина Йорданова
610
Борисов се ядоса на Герджиков за тунелите: Нахалство!
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

Експремиерът Бойко Борисов разкритикува думи на наследника си на поста - служебния премиер Огнян Герджиков, че за пет дни е свършено повече, отколкото за пет години.

Според Борисов казаното от Герджиков по повод ремонта на тунел "Ечемишка" граничи с "нахалство".

"Да беше минал в съседния тунел да види как се прави в момента или да беше минал да види как са направени тунелите за Смолян", коментира Борисов на среща с партийния актив в София.

"Точно когато проф. Герджиков беше във властта, искаха да дадат магистрала "Тракия" на концесия, а сега българинът се вози без пари. Точно по времето на Тройната коалиция се дадоха пари за тунел "Ечемишка", но нищо не се направи", добави Бойко Борисов.

По думите му трябвало е тунелът да се ремонтира при Тройната коалиция, а не "всички тунели и естакади да се ремонтират при нас, колко удобно".

"Смяната на една лампа с работа за пет години, не можем да приемем тая оценка. Приемаме забележките на хората, но не на тези, които са се провалили", настоя той.

По отношение на партийната програма на ГЕРБ за предсрочните избори Борисов заяви, че цифрите в нея са на база направеното в последните две години. По думите му в нея няма нито едно обещание, формирана е на базата на събраните повече приходи в бюджета, по-рационалното им харчене и увеличаването на БВП.

"Всички булеварди, метро, паркове са направени. От какво недоволстват хората? От това, че не можахме да направим всички хора съпричастни с направеното“, смята Борисов.

"Да не водим негативни кампании с минаване на добрия тон, да се спираме на това, което сме направили, което можем да надграждаме, и там, където можем да търсим обединение на нацията, да го направим", заръча лидерът на ГЕРБ на хората си. Той призна, че в последните две години опозицията на партията му всъщност е била сред коалиционните му партньори.

"Управлявахме в една такава коалиционна формула, където всеки се бори да е опозиционер, не да управлява, за да може всички пасиви да се трупат на ГЕРБ, а позитивите да си ги препише всеки, дори само идея да е дал", посочи той.

Според него всичко, казано от ГЕРБ, е изпълнено. "Може да сме им омръзнали малко, да сме се износили, всичко е възможно, някъде сигурно сме сбъркали и с комуникацията, затова ще обяснявате, ще се борите, ще убеждавате", нареди още той.

"Един недоволен споделя със седем, един доволен - с трима. Трябва да обясняваме, да говорим и да работим. Светът е такъв, че всеки има право, всеки има претенции и ние трябва да отговорим с работа", заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ говори пред партийния актив в столицата повече от час.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


610
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До skautИ аз това си го мисля от отдавна. Ако беше останало онова време още поне 5г, да се допострои и АЕЦ БЕЛЕНЕ.
381
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
баси, попвам да си мисля че президент със служебно праивтелство е най-до рото за БГ !!!
380
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 482Спокойно,БСП ще ти ги счупи.
379
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евалла Герджик,бръкна му в най -болното място
378
4
 
31
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Това,което Борисов не е извършил за пет години,Герджиков трябва да направи за два месеца,не поддържани мостове,тунели и въобще пътища. Не е необходимо само да се пъчиш с нови магистрали,а е необходима поддръжка на старите пътища,а то трябва да се прави ремонт и на бойковите магистрали.
377
6
 
30
 
! Отговори
До 482 преди 7 години
Аз ще гласувам за БСП.Айде да видим как ще ми счупиш кокалите.Ама искам да те видя.Да застанеш срещу мен и после пак ще си говорим.
376
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Експремиера не приемал оценки от провалили се политици.Себе си ли има пред вид?
375
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Целта е ясна. Да има нова тройна коалиция - БСП, Герб и ДПС и след нея Герб да изчезне като Сините, Жълтите, а да си останат само червените олигарси. Впрягат се в момента всички политоглозги да запеят дружна песен. Припевите са раздадени, чака се само кой ще поеме невидимата диригентска палка. Загубените пари в кризата в Кипърските банки се олихвиха в КТБ и Македония
374
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма Тиква ама празна. Добре че е случил на *** материал, защото в нормална държава щеше да е най-много селски глашатай.
373
20
 
9
 
! Отговори
Лошо Седларов преди 7 години
Ето на това изказване на Герджиков се казва "голяма ИЗЦЕПКА"! Нищо ново под слънцето на БСП/БКП - във времето на социализЪма мотото бе "Петилетката за три години!". Днес Професора живее в 21 век и това не е достатъчно! Той изпълнява "Петилетката за пет дни!".Браво!!! До края на мандата му ще влезем в комунизЪма!!!Страхотна пропаганда, но PR-ите на Герджиков направиха грешка - трябваше да подготвят 156 лентички за рязане - на всяка лампа по една!!!Що се отнася до цената на тези 5 дни и на лам
372
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ги довличат възрастните хора, същите които хвърлят хилядарки от балконите, те определят съдбата на малкото млади хора останали тук, БСП свързвам с ужасната 97 година и не само
371
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ББ не е идеален, но БСП са ужасни
370
2
 
30
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен486 Уважаеми, кой довлича на сила почти, БСП на власт? Борисов, с арогантността си, безхабелието, и манията за единственост и непогрешимост. Преди време-2 милиона митинг в центъра на София, викаше "Долу БСП", по традиция, София винаги бе синя, против БСП. И кой, според теб накара хората, да гласуват 2 милиона и половина за БСП, при последния кабинет на Герб? Както се казва в един виц."Пия, но с отвращение", така и сега-гласуват за БСП, с отвращение, но против Борисов и Герб......
369
6
 
31
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
ПО времето на Орешарски се гласува да се отпуснат 60 милиона за магистрала Хемус за рехабилитация и ремонти !!!! после дойде ББ и КАКВО СТАНА ???!!! КЪДЕ СА МИЛИОНИТЕ?
368
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кой му дреме на К--- за Борисов ве???2 мандата и разпадаща се България, а той се обижда..пфф
367
4
 
37
 
! Отговори
skaut преди 7 години
жалко,че бай Тошо не построи и тунел под Шипка,щеше да спести на българите и едни бъдещи откраднати пари!
366
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е като довлечете БСП, нищо няма да се строи малко почивка
365
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нито герждиков, нито борисов са построили тунела - направи го бай ви тошо! без евро фондове, без лентички. единият поръчал да боядисат една стена, другият сменил една ламБа - чудо голямо. гърците и румънците ни убиха отвсякъде с истински пътища, знаци, осветление, и въобще не се хвалят, просто го правят. и карат по-нови коли от нас, а едните дори произвеждат собствени.
364
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП са се огледали в париците на хората, нищо чудно да махнат борда и да спретнат една хиперинфлация, много са талантливи в тея неща
363
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някой тук тръгнал да обяснява, че парите в банките били рекордно много. това всъщност е трагичен показател по отношение на доверие в държавата, бизнеса и икономиката - никой не иска да инвестира и никой не смее да ползва парите си за нещо градивно, защото знае, че ще му ги окрадат, затова предпочита да губи малко от инфлация, но поне да се надява на някакъв гарантиран размер влог заради ЕС. няма ли пари в обръщение, няма икономика, не се хвалете с това, за смях ставате.