Десните – извън парламента, готвят протести

Дали ГЕРБ или БСП ще спечели вота не било важно, щяло да е с малко
63
Десните – извън парламента, готвят протести
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Трите десни формации (Реформаторски блок, "Да, България" и "Нова република") няма да влязат в парламента и след изборите ще излязат на протести, смята социологът Андрей Райчев.

Още по темата

"Техните избиратели са преброени, те са културни хора, доста от тях живеят в центъра на София сами си викат "умни и красиви" и няма как пак да не излязат на протести", коментира той пред bTV.

Според него въпросът не е дали ГЕРБ и БСП ще управляват заедно след вота на 26 март, а какво ще правят с недоволството по улиците след изборите.

"В момента ГЕРБ има лека преднина, но тя може да бъде стопена и БСП да излезе напред. Едно е сигурно някой ще спечели с малко - с половин процент, с един процент, с един глас", коментира Райчев.

Той припомни, че преди година нямаше дори и намек, че БСП ще набере такава скорост, дори се смяташе, че става средна партия. Според него успехът на столетницата сега се дължи на новия й лидер Корнелия Нинова.

"БСП беше в много лошо положение, Нинова е начело от шест месеца, но се справи смело и много рисковано с въпроса с многото левици", коментира Райчев.

"Скъса с Георги Първанов, с Таня Дончева, очисти сега доста коалиционни партньори, това е левицата", допълни той.

Райчев смята, че всички левици в Европа сега се обвяват за антинационалистичи и се прилепват до десните.

"Така става във Франция, в Германия, а Нинова пое  точно обратната линия - тя смени политиката с лявопатрионична и така постигна успех в България макар, че поопъна отношенията си с интернационала", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
8
 
12
 
! Отговори
Митко Бомбата преди 7 години
Сериала На всеки километър е учебно помагало за тероризъм.Подробно са описани методи за поставяне на взривни материали и подривна дейност.
33
2
 
14
 
! Отговори
А бе , Андрейчо преди 7 години
... а бе , Райчев , бе ! Кака ти Конелия , когато беше в СДС ,тя причина за възход или за залез беше ?!Дали не платен агент на сините ,а ?
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е та нека си протестират извън парламента място за протести бол, ама да не забравят да си вземат разрешение. Както и да ги гледаме без избиратели и с протести все ще са си отвън. Луд умора няма.
31
2
 
17
 
! Отговори
Ушев преди 7 години
КоРнеЛи-я шъ въ опраи...Тя за 3 месеца цял държавен завод оправи(останаха и само два мезонета и магъзинче (от акцийките които си прехвърли и после продаде пак ) от толкова оправяне ...
30
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАЩО НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА ОСФИРКВАНИЯТА НА ГЕРДЖИКОВ СНОЩИ В ЗАЛА АРМЕЕЦ. ПОВЕДЕНИЕТО НА ХИЛЯДИТЕ ТАМ ПОКАЗА КОЛКО ХАРЕСВАТ И БСП И ТЕХНИТЕ АВЕРИ.
29
12
 
7
 
! Отговори
БСП ще спечели преди 7 години
Гласувал съм многократно за СДС и после ДСБ. ГЕРБ и РБ така ме отвратиха от "дясното", че може дори да гласувам за комунделите. И като мен са десетки, а може би стотици хиляди. Бойко Методиев Борисов успя да върне БСП в играта. Такъв некадърник никога не е имало в БГ политиката. Пред него и най-гнусните *** са за предпочитане. Този лъжлив мафиот не трябва да управлява никога и трябва да се разследва и осъди.
28
4
 
12
 
! Отговори
Григорий преди 7 години
Струва ми се,че имаме много къса памет относно БСП (или БСП има много платени ***) А този "социолог ", спокойно може да се застреля :) Я попрочетете малко за кака корнелийка, пък тогава я превъзнасяйте. Чудя се, след толкова масивни агитационни кампании, фалшиви "социологически проучвания", фиктивни цифри , какво ли ще бъде оправданието след изборите, като на всички им стане ясно,че вече измряха пенсионерите, където гласуваха под строй, и като отново се докаже,че БСП е посредствена..
27
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 6Ако в БСП са най-много милионерите, то в останалите като ГЕРБ са милиардерите с офшорките. Но това не влиза в статистиката!
26
1
 
7
 
! Отговори
Маляк Маляков преди 7 години
Статията е правена от Камито.Така че да уточним .Не ,че патриотите няма да минат % за парламента ,а няма да влязат да работят в парламента ,докато не им дадат постовете ,които искат...
25
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не съм гласувал за БСП, но този път ще го направя, защото ми харесва планът им и хора като доц Иво Христов и Тома Томов в листите им .Тези партийки отгоре е хубаво въобще да изчезнат от хоризонта, толкова да са безполезни пред обществото ...Тях ги вълнува само да плюят комунизма и нищо градивно и патриотично няма в тях . Трупове либерални са
24
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 15Ама те тролчетата, гласуващи за ГЕРБ са именно пъпчивите младоци и техните баби-реститутки!
23
0
 
14
 
! Отговори
Миттьо Базуката преди 7 години
Така наречените патриоти са стари шантонерки с опит и няма да седнат на горешия стол много ясно .Когато се коли прасе най-добре е отстрани да чакаш без да се цапаш .После така или иначе всички на тавата да лапат холестерола се събират
22
1
 
10
 
! Отговори
Ставри преди 7 години
След 10 години на всеки работещ ще се пада издръжката на 2 пенсионера и една многодетна ромка.....Заплатата дори и Германска да стане пак ще си получаваме макс 500Е /месечно ,така че свиквайте....
21
3
 
17
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Протестираха ли когато бяха на власт? Защо вмест да се озъбят на Борисов се гушкаха удобно с него и припяваха в един глас? Сега щели да протестират. За какво? Може би , че министрите ви бяха най - некадърните и са разследвани?
20
0
 
9
 
! Отговори
От кухнята преди 7 години
Официаллно чрез общински схеми 20% от всеки проект са за дадена партия.
19
4
 
13
 
! Отговори
Малко факти преди 7 години
Патриотите знаят ,че неможе да се изпълни обещанието им за 1000 лв пенсия и народа ще ги търпи точно 3 месеца максимум и затова не искат да са в управлението. Искат си само 2-3 министерства - 3-4 комисийки за надзор от Бойко или Нинова а Волен даже в правителство с ДПС участва с подкрепа.Та никой не иска "Тежкото бреме на управлението"-В.Симеонов.А само комисионни и проценти от европроекти искат без да се набиват на очи.Всичко добро е тяхно дело ,а всеки фал на Бойко аре тия на бабите пред блока
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Райчев, Райчев, кой слуша фъфленето ти
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който и да е платил кампанията на Радев, добре е направил .
16
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минава Нинова и лъже, после минава Райчев и маже.
15
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че за президентската кампания на аполитичния Румен Радев бяха изхарчени толкова пари, колкото за всички останали кандидати взети заедно. Тези пари не са дошли от членски внос, не са платени от спонсори, ... Питам аз, КОЙ плати кампанията на генерала?