Десните – извън парламента, готвят протести

Дали ГЕРБ или БСП ще спечели вота не било важно, щяло да е с малко
63
Десните – извън парламента, готвят протести
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Трите десни формации (Реформаторски блок, "Да, България" и "Нова република") няма да влязат в парламента и след изборите ще излязат на протести, смята социологът Андрей Райчев.

Още по темата

"Техните избиратели са преброени, те са културни хора, доста от тях живеят в центъра на София сами си викат "умни и красиви" и няма как пак да не излязат на протести", коментира той пред bTV.

Според него въпросът не е дали ГЕРБ и БСП ще управляват заедно след вота на 26 март, а какво ще правят с недоволството по улиците след изборите.

"В момента ГЕРБ има лека преднина, но тя може да бъде стопена и БСП да излезе напред. Едно е сигурно някой ще спечели с малко - с половин процент, с един процент, с един глас", коментира Райчев.

Той припомни, че преди година нямаше дори и намек, че БСП ще набере такава скорост, дори се смяташе, че става средна партия. Според него успехът на столетницата сега се дължи на новия й лидер Корнелия Нинова.

"БСП беше в много лошо положение, Нинова е начело от шест месеца, но се справи смело и много рисковано с въпроса с многото левици", коментира Райчев.

"Скъса с Георги Първанов, с Таня Дончева, очисти сега доста коалиционни партньори, това е левицата", допълни той.

Райчев смята, че всички левици в Европа сега се обвяват за антинационалистичи и се прилепват до десните.

"Така става във Франция, в Германия, а Нинова пое  точно обратната линия - тя смени политиката с лявопатрионична и така постигна успех в България макар, че поопъна отношенията си с интернационала", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
19
 
10
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До zeusДоказаното плащане беше при БСП и Атака, при посочените от теб няма такова. Иначе опорната точка е готина, ама минава за пред кутев само
13
7
 
31
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Райчев сериозно са го активирали - през ден социологически проучвания, като всяко следващо дава все повече проценти на БСП, сега пък десни нямало да влязат в парламента, утре Ленин ще почне да цитира
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този социолог би ли ми обяснил как със социалогията е натрупал десетина милиончета. Хората затова протестират, че такива като него крадат народна пара.
11
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подобна опорна точка имаше от Русия и за встъпването на Радев (по-известен, като Решетников) за президент - как се подготвяли платени протести в събота, преди стъпването и т.н. Същото нещо се ползва и сега.И тоя козел къде живее - във Факултето, айде моля ви се - насажда противопоставяне ?
10
12
 
24
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Тези не са десни, а платени. Който им плаща ако каже ще станат и крайно леви. Ако няма пари, няма и да протестират. По добре да ги няма.
9
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
райчев страда, че докато бяха на власт не са изселили умните и красивите да се трудят в някой концентрационен лагер
8
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Райчев временно само заряза голфа и пак се е втурнал да подпира БСП.
7
0
 
20
 
! Отговори
Как ви хрумна преди 7 години
Защо изобщо да протестират - ни да не сме като Румънците ?На нас корумпираните ни "висши" чиновници са в затворите без шанс за помилване, прокуратурата има над 5% доверие, съдиите са безкомпромисни и честни, банките са стабилни и не фалират, прокуратурата прави чудесни презентации .
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милионерът от БСП не се чуди защо в неговата партия има най-много милионери при положение, че те пропагандират че са социална партия и помагат на бедните хора
5
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки има право да протестира, особенно срещу такива платени манипулатори като райчев
4
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да протестират,колкото си искат,тез файтонджии! :-) :-)
3
16
 
24
 
! Отговори
платен социолог преди 7 години
Не виждам никакъв подем в БСП!Същите стари мyцyни,дето вечно драпат за власт!И тия се надяват,че някой ще гласува за тях!?
2
16
 
29
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Хаха, умните и красивите скачат само ако протеста е финансово подкрепен, *** сега чичко Шoрши дава гущерчетата в САЩ да се скача против Тръмп ;)
1
10
 
37
 
! Отговори
Лъжа преди 7 години
Ако спечели Бойко пак ще се дуе, как бие непрестанно БСП. вероятно няма да се състави мнозинство въбоще, но не трябав да се гласува за Герб, за да не му по-позволяваме да се тупо по гърдите, че народа е с него.