Кабинетът освободи още 7 областни управители. Защо?

Губернаторите искали да влизат в политиката
Обновена: 15 фев 2017 14:53 | 15 фев 2017 12:16, Веселина Йорданова
64
Кабинетът освободи още 7 областни управители. Защо?
Снимка: Олеп Попов, Dnes.bg

След като миналата седмица служебното правителство смени 13 областни управители, на днешното си редовно заседание освободи още 7.

Правителственият говорител Ирина Белчева съобщи, че причината за смяната е желанието на губернаторите да се включат в партийните листи и молбите за неплатен отпуск, които са получени в Министерския съвет в тази връзка.

От постовете им на областни управители са освободени Георги Ранов (Стара Загора), Александър Александров (Перник), Момчил Станков (Видин), Николай Сираков (Габрово), Недялко Славов (Смолян) и Ралица Добрева (Плевен).

В Стара Загора постът се заема от проф. Веска Шошева. Тя е дългогодишен университетски преподавател, експерт към Националната агенция за оценяване и акредитация към МС, квалифициран медиатор на Министерството на правосъдието. Завършила е педагогика в СУ "Св. Климент Охридски", като има специализации по "Организацията и управлението на образованието" и "Специална педагогика".

Начело на областната управа в Перник застава Васил Михайлов. В момента е в частния сектор. През 2014 г. е бил финансов контрольор в Областната управа, а от 2004 г. до 2007 г. – заместник-председател на Общинския съвет в Перник. Завършил е УНСС със специалност "Икономика и управление на търговията", има специализация по маркетинг и реклама във Висшето търговско училище в Лайпциг, Германия.

Областен управител на Видин става Огнян Михайлов, който от 2015 г. досега работи в Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси". Бил е ръководител управление "Сигурност" в ЕСО и ръководител отдел "Сигурност и класифицирана информация" в "Булгаргаз" ЕАД. Завършил е Академията на МВР, специалност "Управление на обществения ред и сигурност на Република България".

Иванка Баева и Златко Митрев са назначени за областни управители съответно на Габрово и на Пазарджик. И двамата са адвокати. Завършили са право в СУ "Св. Климент Охридски".

Областната управа в Плевен поема Марио Тодоров, който към момента е инспектор охрана и ППО в "Рафинерия Плама" АД. Завършил е Военния университет във Велико Търново.

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян до определяне на титуляр е назначен Момчил Караиванов. Той е магистър по "Автоматика и системотехника" от Техническия университет в София. Има магистратура и от ВСУ "Черноризец Храбър" по стопанско управление и управление на международни проекти. Към момента е директор на дирекция в Областната администрация в Смолян.

На всяко от следващите заседания на кабинета "Герджиков" ще присъстват по двама областни управители на ротационен принцип.

След това те ще се срещат с премиера и министри, за да обсъждат подготовката на изборите на 26 март и да дадат информация за областта, за която отговарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тревога! За Смолянска област под натиска на Дора Янкова готвят да назначат РАБИЕ-то, бившата секретарка на Дора!
50
4
 
1
 
! Отговори
ХАЙДЕ, МЛЪК И МАРШ преди 7 години
До БСП са гадини: А ТИ СИ СИНЯ ПОСИНЯЛА СЛИВА, КОЯТО СИ РЕВЕ ЗА ИЗМАМНИТЕ ОБЛАСТНИ, КОИТО ЗАЕДНО С ГЕРБЕРСКИТЕ КМЕТОВЕ И ЦЕЦОВАТА ПОЛИЦИЯ НАЙ-БЕЗСРАМНО ПОДМЕНИХА ВОТА НА ХОРАТА И ДОВЕДОХА БЪЛГАРИЯ ДО СЪСТОЯНИЕТО , В КОЕТО Е - БЕДЕН НАРОД, ОСКОТЯЛ ОТ МИЗЕРИЯ, ШЕПА БОГАТАШИ, КОИТО СА СЕ РАЗПИЩОЛИЛИ ПОД КРИЛОТО НА НАЙ-ЛИЧНИЯ МАФИОТ, ЗАТЪНАЛА В КОРУПЦИЯ ДЪРЖАВА И ПРОДАЖНИ МЕДИИ, КОИТО СЛАВЯТ ВСИЧКО ТОВА И ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА НАРОДА,ПЛАТЕНИ СЛУГИ НА СЪЩИЯ ТОЗИ МАФИОТ И НЯМА БЪДЕЩЕ ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА
49
0
 
0
 
! Отговори
55 преди 7 години
До zaw12929Няма страшно,цоциалистите имат право да си сменят вота до края на гласуването...
48
0
 
3
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
Този път не допускайте да крадат изборите. Трябва да се извършат и арести на най алчните за власт кандидати, извършили подмяна на протоколи Да постоят половин година в арестите за разпити . Не оставяйте да и онези "експерти" от миналите избориТези от председатели от РИК, ЦИК- арест за поправен протокол- всички мошеници от Арена Армеец с чувалите. онези депутати дето разнасяха чували с бюлетин- Като Михаил Константинов да не се прави на вода ненапита...
47
3
 
0
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
До БСП са гад.ини Не знаех, че Герджиков е от БСП, но че вие сте гадината се разбира от написаните всеки път тъпотии. Заслужавате си всеки ден надницата и едно и също слагате навсякъде. Бог ще ви накаже и ще е късно за прошка.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хризантема - Фактлогично си права, но има една малка подробност - Служебното правителство има една основна задача - да организира и проведе честни избори (все едно какво разправя вожда ви БХ опитвайки се да им вмени разни несвойствени задачи).Но няма как да направиш Честни Избори с Нечестни Областни на хранилката на Герб желаещи да си осигурпт още папкане и Съдебен имунитет - за това тряба да ги сменят.PS. Ок - ти си Хризантема, аз съм Добродушко ако това те прави щастлива.
45
1
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Само така Герджиков.В правилна посока вървиш.Вън търговците от храма.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков, махай немойковците и на съд, те си знаят защо. Браво, измети тази шлака сложена там за да краде и лъже от доцент Тикваров.
43
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Предлагам да има два областни управителя за държавата - ц.цветанов и б.борисов - по равно. При Близнашки смениха всички и 28 бастуна получаваха заплати
42
3
 
6
 
! Отговори
Удоволствие преди 7 години
Уха....Назначават българоруски губернатори. Ако БСП-то изгубят на изборите ще се самоизядат по-между си.Тогава кой ще е виновен? Тръмп, Радев, Путин или Меркел?
41
1
 
6
 
! Отговори
спомени от миналото преди 7 години
Павителството е освободило от постовете им 24 областни управители от общо 28 на заседание днес.Като губернатори остават само действащите в Пл, В-а, Хаск. и Силистра.Смяната на областни управители е традиционно едно от първите неща, които прави всяка нова власт.Предходният служебен кабинет също смени около половината областни управители с мотива за партийни пристрастия и участие в парламентарния вот, като периодично ставаха ясни нови рокади.Сега обаче кабинетът на Бойко Б прави това наведнж
40
2
 
4
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Като знам кой са сложили в Плевен, по-голям слуга няма в околията....това е направо подготовка за грабеж !
39
4
 
9
 
! Отговори
румпелщитскин преди 7 години
Червените тpолове са се развихрили яко тук !Всуе се хАбите - данданията ( лиготuuте) , поръчани от БСП ще са ще ДВА месеца - ще ги изтърпим .После - ко праим ?!
38
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Архангел 30 - "И как беше избран Радев с тези управители..!!"Прав си архангеле - без тях Радев щеше да има 80% а Цецка - 2!Е така бе избран!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бургаският вълчо, който вече се обърка от коя партия - защо го няма в списъка? М?А варненският? М?Много показателно.
36
2
 
12
 
! Отговори
Некой помнещ преди 7 години
"Правителството на Бойко Борисов освободи областните управители на 24 от общо 28 областни управители. На тяхно място са били назначени нови" 26 Ноември 2014.А сега вият на умрело че ги репресирали!
35
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистическата чистка е в разгара си! Русия не прощава!
34
1
 
5
 
! Отговори
ДААААА... преди 7 години
АМИ НА ДОБРИЧ???????????????? ВАШ ЧОВЕК ТАКА СЕ ГОВОРИ НО СЕГА Е ОТ ГЕРБ
33
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професоре, изритай цялата Герберска ко/чина. Разсипаха България. Махааааааай!!!
32
4
 
8
 
! Отговори
Маги преди 7 години
Май останаха още 7. Не ги жали - следващата седмица да си ходят.