Нинова за нашите зад СЕТА: Предатели, искаме ги поименно!

Споразумението ще отвори широко вратата за ГМО, смята соцлидерката
15 фев 2017 17:15,
276
Нинова за нашите зад СЕТА: Предатели, искаме ги поименно!
Снимка: архив Булфото

Лидерката на БСП Корнелия Нинова поиска поименно списъка с българските евродепутати, подкрепили търговското споразумение СЕТА. Днес европейският парламент ратифицира договора между ЕС и Канада.

"Когато станат известни имената на евродепутатите, гласували "За", политическите партии, които са ги изпратили там, да си носят политическата отговорност за това национално предателство", призова Нинова, цитирана от пресцентъра на партията й.

Лидерката на БСП обясни, че изразява позицията не само на БСП, но и на съюз "Произведено в България" с 1500 български производители, КНСБ, "Подкрепа", десетки фондации, организации, неправителствен сектор, сдружения на български производители.

Още по темата

Лидерката на социалистите се зарече, че ако партията й има достатъчно депутати в парламента след изборите, ще блокира ратификацията.

"Ако БСП има достатъчно сили в следващия парламент, като брой депутати, ще блокираме ратификацията на това споразумение и то няма да бъде прието от НС", закани се соцлидерката.

Нинова обясни и защо БСП е против СЕТА – споразумението отваря широко и без никакви пречки вноса на ГМО в България.

"Това са отрови за здравето и удар по българската икономика, защото те са по-евтини. Твърдим го, защото в споразумението липсва текст, че безопасността на един продукт, преди да бъде пуснат на пазара, ще бъде тестван.

Второ, огромен внос на канадско месо – тежък удар по българските животновъди и производители на месо в България", каза още лидерката на социалистите.

Нинова обясни и че със споразумението се създава паралелна съдебна система. Това означава, че частни корпорации ще могат да съдят България. Това щяло да става не в национални или международни признати съдилища, а в специален трибунал, където чужди фирми ще съдят България за това, че очакваните от тях печалби в нашата държава не са се случили.

Освен това чрез СЕТА всички публични услуги – образование, здравеопазване, ВиК, телекомуникации, пътища ще подлежат на либерализация, приватизация, концесия. Тя подчерта, че някои държави са поискали от този списък да бъдат извадени сектори - например Германия е поискала сектор "Води" да не бъде засегнат.

"Правителството на Бойко Борисов не е поискало нищо да бъде извадено. Целият публичен сектор отива в режим на приватизация и либерализация. По-лошото е, че има и т. нар. принцип на необратимост – ако веднъж нещо е дадено на концесии или е либерализирано, или приватизирано, няма връщане назад", поясни председателят на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
1
 
! Отговори
Ким Ир Сен преди 7 години
Корнелио ***, а твоя син какви продукти яде в САЩ - ГМО или Био ? Защо не го изпрати в Масква там да яде руска здравословна храна? Аман от комунисти!
180
0
 
0
 
! Отговори
Нинова преди 7 години
Спокойно другари тавариш Сталин ни е казал не се претеснявайте;-Всеки проблем си има име и адрес.Първо му пращаме плик ,ако не приеме плика му остават два карамфила.
179
1
 
2
 
! Отговори
Ставри преди 7 години
На тия народни грабители от БСП ,никога няма да им простя.Дядо имаше пари за 3 апартамента в банката,изкарани с тежък труд по строителните площататки имаше двама работника .След врътката на БСП през 1997 парите във фалиралата Балканбанк от пари за три големи апартмента му върнаха след 6 месеца пари за един телевизор и едно колело(колелото го подарих ,но телевизора седи в една празна стая да ни припомня за убийците на дядо от БКП/БСП .След това се разболя и бвно гасна....
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно ми е сина на Нинова като е в щатите как се предпазва от храните с ГМО, малко не ми се вярва Корни да му праща буркани
177
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев и Нинова е националните предатели
176
0
 
2
 
! Отговори
Софакъл преди 7 години
В Канада ще изнасяме социализЪма ,а ще внасяме кленов сироп.
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като кажем, нашето животновъдство , на хората от жълтите павета това звучи съвсем абстрактно. Какво значение има от къде е стоката, ако може да е по-евтина? А мислите ли за тези, които са вложили може би последните си спестявания и са теглили кредити за да създадат кравеферма, да отглеждат овце. Това ли е смисъла на Разум, Родолюбие, Развитие - лозунга на нашите пишман-реформатори. Да ги оставим да фалират и да минават границата, за да си търсят работа навън, а ние да купуваме канадското производство. Честни били канадските съдии, та затова.
174
1
 
6
 
! Отговори
Късата памет преди 7 години
Това са първи стъпки за излизане от ЕС. Значи 28 страни според Нинова се управляват от малумници, които не им дреме за гражданите. А всички ние знаем, че на нашите политици не им дреме за хората и че в името на тесно партийните си интереси ще се пробват да ни изкарат от ЕС. Канада е една от най развитите страни и според Нинова там умишлено си тровят гражданите. Това Нинова вие го можете най добре, още помним Чернобил. в целия свят предупредиха за аварията, а тук ни изкарахте на манифестация
173
4
 
0
 
! Отговори
до Късата памет преди 7 години
Баце, ти знаеш ли що е туй нещо "държавен протекционизъм"? Оти западняците го имат ама ние го нямаме това чудо. Никой на запад не иска да те направи конкурентоспособен на техните си родни компании оти техния държавен протекционизъм не позволява това. Все едно в кварталът ти да отвори Кауфланд и да каже на собствениците на малките магазини, че тъй като е представител на богата верига ще им дава всеки месец по 5000 лв за да му стана конкурентоспособни... Няма как да стане, Баце, сещаш се, нали?
172
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ***-милата: Пак ли ти бе, ***. Докога ще слагаш това с копи/пейст. Върви да работиш, вместо да изкарваш жълти стотинки с тролване.
171
0
 
4
 
! Отговори
Късата памет преди 7 години
Пълни глупости. Значи това е елементарно споразумение за свободна търговия. А кажете ми ако с Канада не сключим такова с кой? Членовете на въпросните съдилища са европейци и канадци и със сигурност ще са много по честни както от българския съд, така и от българските частни съдилища. Да напомня че Корнелия досега не е внесла законопроект да се забранят БГ частните съдилища, които ограбват хората. В България и сега има паралелна съдебна система, *** Нинова не обича да говори за нея.
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 7 години
А нали щеше да търси отговорност за приетото от Станишев и сие за бежанците.Когато направят гаф те не са предатели,а всички други са.
169
7
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Нека съдим хората по делата им. Жената е права , че не може да подкрепиш нещо което убива собствения ти народ. ГМО е отрова произведена в САЩ , но минаваща за канадска.Гледайте АЛФА не продажни телевизии и ще видите 20 годишни американки с тегло от 300 кг. в резулат на ГМО храни, но желаещи да достигнат 400 кг. А че Станишев е продажник е ясно на всички , но защо Корнелия не го махне от партията? Няма разлика от ПЕС и ЕНП всички са слуги на Брюксел и гей ценностите.
168
6
 
2
 
! Отговори
Тиквочоооооооооооооо преди 7 години
Какво си подписал тиквуньо такава !!! За едни визи си продал цялата държава !!! Ти си за народен съд ,тикво , за разстрел като предател !!! За какво ни продаде ? за едно потупаване по рамото ? За Една поздравителна картичка , която да постнеш на станата си в Фейсбук ??? Разстрел за теб !!
167
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
проблемът не е, че селата и малките градове обезлюдяват (така е навсякъде), а че политиците ни са едни лапачи и некадърници.
166
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До св.св.Маркс и Енгелс: Много елементарно и тролско е да прехвърляш на изтърканата тема русофилство/рософобство или комунизъм/антикумунизъм. Това, че ще заминат продажниците не е проблем, проблем е, че заминават хора, които искат да работят и селата и малките градове обезлюдяват.
165
1
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До Анонимен...заминавай за Канада...Не, ти заминавай за рассия,ама вземи със себе си другарката Нинова, Р.Овч, Пеевски и прочие -лек ви път и повече не се връщайте...
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що, може да замине за САЩ, при синчето на ***. Да го научи на животновъдство, може да се върне и да помогне :)
163
0
 
9
 
! Отговори
Вервайте преди 7 години
Хора вервайте на госпожа Лъжа, тя вече обеща, че няма да лъже много.
162
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заминавай за Канада. Един продажник по-малко в България това си е чиста печалба. Жалко е за тези хора, които искат да работят по селата и да се занимават с животновъдство. Те и без това едва оцеляват, а със СЕТА ще ги довършат.