Нинова за нашите зад СЕТА: Предатели, искаме ги поименно!

Споразумението ще отвори широко вратата за ГМО, смята соцлидерката
15 фев 2017 17:15,
276
Нинова за нашите зад СЕТА: Предатели, искаме ги поименно!
Снимка: архив Булфото

Лидерката на БСП Корнелия Нинова поиска поименно списъка с българските евродепутати, подкрепили търговското споразумение СЕТА. Днес европейският парламент ратифицира договора между ЕС и Канада.

"Когато станат известни имената на евродепутатите, гласували "За", политическите партии, които са ги изпратили там, да си носят политическата отговорност за това национално предателство", призова Нинова, цитирана от пресцентъра на партията й.

Лидерката на БСП обясни, че изразява позицията не само на БСП, но и на съюз "Произведено в България" с 1500 български производители, КНСБ, "Подкрепа", десетки фондации, организации, неправителствен сектор, сдружения на български производители.

Още по темата

Лидерката на социалистите се зарече, че ако партията й има достатъчно депутати в парламента след изборите, ще блокира ратификацията.

"Ако БСП има достатъчно сили в следващия парламент, като брой депутати, ще блокираме ратификацията на това споразумение и то няма да бъде прието от НС", закани се соцлидерката.

Нинова обясни и защо БСП е против СЕТА – споразумението отваря широко и без никакви пречки вноса на ГМО в България.

"Това са отрови за здравето и удар по българската икономика, защото те са по-евтини. Твърдим го, защото в споразумението липсва текст, че безопасността на един продукт, преди да бъде пуснат на пазара, ще бъде тестван.

Второ, огромен внос на канадско месо – тежък удар по българските животновъди и производители на месо в България", каза още лидерката на социалистите.

Нинова обясни и че със споразумението се създава паралелна съдебна система. Това означава, че частни корпорации ще могат да съдят България. Това щяло да става не в национални или международни признати съдилища, а в специален трибунал, където чужди фирми ще съдят България за това, че очакваните от тях печалби в нашата държава не са се случили.

Освен това чрез СЕТА всички публични услуги – образование, здравеопазване, ВиК, телекомуникации, пътища ще подлежат на либерализация, приватизация, концесия. Тя подчерта, че някои държави са поискали от този списък да бъдат извадени сектори - например Германия е поискала сектор "Води" да не бъде засегнат.

"Правителството на Бойко Борисов не е поискало нищо да бъде извадено. Целият публичен сектор отива в режим на приватизация и либерализация. По-лошото е, че има и т. нар. принцип на необратимост – ако веднъж нещо е дадено на концесии или е либерализирано, или приватизирано, няма връщане назад", поясни председателят на левицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
14
 
23
 
! Отговори
Гораздо Больше преди 7 години
Другаря генерал Румен Ватенков вече се изложи два пъти - първо в Брюксел мънкаше като ученик и леко намекна че е руско протеже, втората излагация излезе на яве след като Герджика каза че е имало натиск върху президента, а оня си трайка, защото явно е поддал.Обаче на другарете с опорните точки не им достига пипето да го проумеят това.
120
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нинова ще спечели изборитеа Бойко ще кълне като дъррта ромка
119
19
 
30
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
ВЛЯЗАТ ЛИ КАНАДСКИТЕ СТОКИ В БЪЛГАРИЯ-----КРАЙ НА "СТОКИТЕ МЕНТЕ" ОТ РОДНАТА ХРАНИТЕЛНА ПРОМИШЛЕНОСТ!ЗАТОВА РЕВЕ НА ЛЪВ , ДЕБЕЛОГЪЗАТА НИНОВИЦА!НАЗНАЧЕНИТЕ , "ЧЕРВЕНИ КАПИТАЛИСТИ И МОНОПОЛИСТИ" ---УМИРАТ СКОРОПОСТИЖНО!!ТАКА Е КУРНЕЛИЬО, НЕМА ЛАБАВО ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА!!!!!!!
118
13
 
23
 
! Отговори
Wenseremos преди 7 години
До АнонименАх мили другарю ***, много ви боли, но скоро власт г-жа Лъжа и педерунгела Станишев няма да получат! Между другото точно той гласува ЗА в Европейския парламент! Ха, ха! Лицемери сте вие ***, лицемери и предатели!
117
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А еврокомисарите от БСП, които гласуваха ЗА България да приема още "бежанци" и да ги интегрира трайно? Къде е отговорността?
116
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много плачете бе, я пийте по едно успокоително и свиквайте, повече пълна власт Рапонкьо няма да има. Както му лъсва з--ка със стотиците далавери навсякъде, нещата стават още по-зле, ще се съди агента на ДС БУДА, човека на СИК, Бандюгата ограбил България. Уж оставил държавата в перфектно състояние а където се провери, кражби, кражби и ЕС с основание спира парите. Гадно, а, няма вече крадене, милиони по сметките на Бандита от Банкя, по сметките на Цецо Цървула или Свинетка. Съд ще има, Народен съд
115
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аууу, значи канадското ГМО е по опасно от руския боярищник!!!!
114
17
 
29
 
! Отговори
От другата страна преди 7 години
Агресията на тази женица показва огромна незадоволеност и неудовлетворение от живота.
113
11
 
24
 
! Отговори
LORA преди 7 години
Нона Йотова е предложена лично от Георги Гергов, който е неин КУМ По-добре беше да предложат Богомил Бонев. А БСП са пълни ***, ако това бездарие НОНА стане и депутат. СМЯХ ГОЛЯМ!
112
15
 
17
 
! Отговори
Онзи там преди 7 години
Я да млъкваш! Мен ме представляват, аз съм за споразумението. Нямаш капацитета да го оценяваш. Само повтаряш опорните точки дето господарите ти от североизток са ти спуснали.
111
17
 
23
 
! Отговори
Г-жа преди 7 години
Гпспожа Лъжа е обещала повече да не лъже.Хора вервайте!
110
16
 
32
 
! Отговори
гмо преди 7 години
Нинова, защо не си прибереш детето от тази пуста чужбина, защо го оставяш да се трови с ГМО - та. Нас ни остави - нас кучетата ни яли; всъщност вие ни изядохте - червените термити и бесове.
109
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая ще погребе партията!
108
19
 
13
 
! Отговори
брадчетката преди 7 години
a бе, хора, аз тая не си я представям като мин.-председател, виж Боката е вървежен, малко недоделан, но харизматичн, да не кажа обалятелен, *** тая лазарка, представяте ли си я на среща на премиерите на страните членки на ЕС, *** напрао .. ужас, и с тия прически, обеци ... напрао ..лазаре, стани и ходи! ей, богу! после Цачева била...., па те с льотчика са едно към едно, а ако пусне мустаци и вежди 'се едно гледал де Гол. мили боже. не бе убави сме си, на мен бащицата ми мяза на ....нема да кажем
107
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук скочиха герберо демократите . Ще ядат ли ГМО или ще ходат да си гледат кокошки, прасенца и теленца , доматки и чушленца на село? А дали могат това?
106
16
 
13
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
Ето това изказване на Нинова и донесе миниму 100 000 късопаметни гласа, които все още имаха някакви колебания.
105
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Многознайковци, къде може да се прочете СЕТА на български?Или също като ТПТИ е засекретен документ?
104
17
 
16
 
! Отговори
до бг завист преди 7 години
ние не се притесняваме за разлика от таварищите рублофили
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е публикуван текстът на СЕТА?
102
3
 
2
 
! Отговори
бг завист преди 7 години
До КАКВА МАЙКАне се притеснявайте моля