Бивш депутат – с обезщетение от Бюрото по труда, взима 1600 лв.

Става въпрос за Никола Хаджийски от Реформаторския блок
16 фев 2017 08:38,
43
Бивш депутат – с обезщетение от Бюрото по труда, взима 1600 лв.
Снимка: Reuters, архив

1 600 лева обезщетение за безработица от Бюрото по труда в Пловдив ще прибира в продължение на една година вече бившият депутат Никола Хаджийски.

Той е единственият народен представител от Пловдив, който се регистрира на борсата след разпускането на последното Народно събрание, съобщава "Монитор".

В 43-тия парламент Хаджийски бе избран от листата на Пловдив област с бюлетината на Реформаторския блок. Влезе в парламента, след като водачът на областната листа на реформаторите Николай Ненчев стана министър след изборите през 2014г.

В Пловдив Никола Хаджийски е общински председател на СДС и бивш заместник – кмет на Стамболийски през мандат 2003-2007г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
от 13 преди 7 години
Да разясня, че или сте неграмотни повечето, или неможе да четете.. 1во.След като съм взимал 2400лв преди данъци означава, че съм се осигурявал на тия пари и държавата ми е прибирала по 600лв всеки месец.2ро.Не, не съм депутат. С труд и знания си изкарвам хляба3то.Държавата ако искаше да не насърчава безработицата с ниски помощи щеше да спре помощите на трайно безработните гласоподаватели на ДПС.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ли не се изненадвам,че бившият депутат е от Реформаторския блок.
35
0
 
0
 
! Отговори
хъ преди 7 години
за жалост не мога да редактирам техническите грешки в 5-ти ред, които допуснах при писането в 38-ми коментар
34
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До ЧУЖДАТА ПАНИЦАДобре тогава...Ако това е работа за депутатите, то тогава, защо техния работодател НЕ може да ги уволни, когато не си вършат работата?Нямат морално право да се пишат безработни, защото достатъчно са крали от българския данъкоплатец.Ако има такава нужда от заплата, да си намери веднага работа. Щом е "кадърен", веднага биха го наели някъде.По-скоро това са търтей, които не искат да работят, а само търсят начин да се нагушат на гърба на народа.
33
0
 
8
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Изключителна некомпетентност в тази статия. Бюрата по труда изплащаха обезщетения за безработица до края на 2002 год.От началото на 2003 година такива се изплащат от НОИ.Сега сме 2017 година.Каква всъщност е темата на статията? Че някой бивш дерутат се бил легистрирал в Бюрото по труда, за да получава обезщетение от НОИ? Не е престъпление, а негово право. По-добре коментирайте размера на минималното обезщетение, което се определя в държавния бюджет. - 7.20 лв на ден
32
1
 
3
 
! Отговори
кво да праиме, са? преди 7 години
До Соцялно слаб депутат - начи, у холандия парламента се състои от две камери 75 +150, отделно си имат и кралица, ама тва е друг въпрос, дет викаш.законите важат за всички и в бг, за тва депутата ще си зима обещетението. ние да не целим у холандия, а да погледнеме у комшийте румънци - излизат на улицата и искат оставка на правителството, а тука правителството си дава оставка без никой да му я иска! объркана работа, има-нема референдум: прокуратурата отведнъж заработи, комунистите напитат - ???
31
3
 
6
 
! Отговори
ЧУЖДАТА ПАНИЦА преди 7 години
Защо всеки гледа в чуждата паница!Не мога да разбера какъв е проблема. Всеки, които е бил осигуряван на максимума последните 3 години има право на обезщетение за безработица в пълен размер. Не съм бил депутат, но пък винаги съм се осигурявал на максимума и съм се възползвал от борсата, когато се наложи. Ако трябва да си напусна работата, за да стана депутат и след това остана безработен, естествено, че ще се регистрирам на борсата.
30
0
 
13
 
! Отговори
За едни пари... преди 7 години
Защо му завиждате ? нали ВИЕ го избрахте! Него и още 239 тутманика. Сега пак ще изберем 240 такива честни и бедни, които после няма да бъдат бедни, защото ще забравят, че са обещали да бъдат честни!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реформатори ли е до последно ще ви пие кръвчицата
28
1
 
18
 
! Отговори
Бабата преди 7 години
Ей, не ви е срам, в паричките на бедното депутатче се огледахте, не ви е срам. Че колко са те 1600 лв? за кое по-напред!? А? Злобари! Знаете ли колко поскъпна животът в България! Вместо малко съчувствие да проявите - ми то човека едва ли скоро пак ще го изберат, пък той човека само това може - да се представлява - друго май не е работил.burborino.blog.bg/zabavlenie/2017/02/16/.1510266
27
1
 
21
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Депутатите трябва, директно в ЗАТВОРА да се записват, след като напуснат парламента.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Взимай взимай че повече парламента и ти и твоите съпартийци Деформатори ще го видите през крив макарон
25
0
 
10
 
! Отговори
До 13 и 20 преди 7 години
Момчета, който напусне по собствено желание взима 140, който го уволнят, съкратят, или освободят по време на изпитателен срок си взима 60% от заплатата.
24
11
 
10
 
! Отговори
Злати преди 7 години
След като се е осигурявал защо не ,има право
23
1
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 7 години
Щом сте напуснал по собствено желание, не може да очаквате върху Вас да се сипе рогът на изобилието. Никой не насърчава безработицата по собствено желание. Удръжката за безработица е един процент месечно, дори и при минималното обезщетение при този доход го покривате след близо две години работа. Останалите, които взимат по 60 % обезщетение, т. е 60 пъти повече и за цял живот не могат да покрият полученото. Такива са фактите.
22
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аууу! Жив да го ожалиш! Направо не знам как ще оцелее с тия пари! :)) Да ходи да пита бабите как се оцелява с 200 лева, че направо не знам. Мъка, мъка, то това 1600 лева пари ли са?! Че до скоро харчехте толкова само за 1-2 вечери!
21
2
 
15
 
! Отговори
до 22 преди 7 години
По принцип си прав, но колко от частните фирми осигуряват на реалната заплата? Казват техните си условия и ако щеш. А безработицата е 60% от сумата, на която си се осигурявал. И не мисля, че е редно. Защото тази от малцинството взима по 1000 лв, задето се е плодила и могила, а аз 600, защото съм ходила всеки ден на работа и имам само 2 деца
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13Ти може и 5000 лв. да си получавал , но ако си осигуряван на минималната заплата ще получиш минимума. Е гати и Държавата щом като не ми дава пари колкото аз искам .
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Разбира се , че го е срам , но в магазина не го питат срамува ли се , а искат пари .
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 16Другарю , въобще не ти е виновна дъжавата , а ти защото си се осигурявал на минимална заплата , а другото под масата . Това е масово явление в България . Всеки вика , после ще му мислим и това после идва и почваш да псуваш държавата . Така е с пенсиите и здравните осигуровки ..... е гати и държавата , тя е длъжна такива деби.л.и като мен да ги гледа .