МВР шефът пресмята – 5000 служители не му достигали

Парите в системата все не стигат, 90% отиват за заплати
46
МВР шефът пресмята – 5000 служители не му достигали
Снимка: Булфото, архив

Секторът за сигурност е в тежко състояние, тъй като през последните 25 години отпусканите средства не са достатъчни,  смята служебният МВР шеф Пламен Узунов.

Още по темата

Според него в МВР няма необходимия ресурс, нито нужната  техническа обезпеченост, а 90% от парите отиват за заплати.

"В същото време щатът е със 15 до18% липси, т.е. на министерството са нужни поне още 5000 души", коментира той пред bTV.

Узунов е категоричен, че няма как да има полицай във всяко село с настоящия ресурс, но пък и призна, че полицейското присъствие в отдалечените села трябва да е по-осезаемо.

Все пак той смята, че битката с битовата престъпност не е загубена.

Служебният министър разкри, че е приел поста, защото лично президентът Румен Радев го е поканил на среща и го е спечелил с личния си пример.

Той отрече да е свързан с която и да е партия, въпреки че беше назначен за директор на областната дирекция на МВР в Пловдив по време на мандата на Пламен Орешарски.

Според него служителите на МВР трябва да са лоялни само към системата в министерството, а не към конкретна политическа сила.

След разпоредената „ревизията” във всички министерства от служебния премиер Огнян Герджиков, Узунов обяви, че са открити забавяния в сроковете на обществените поръчки.

"МВР действително е една от най-реформираните системи в страната. Може всички мои предшественици да са имало най-добри намерения, но сегашната реформа доведе до много напрежение" каза още той.  

Узунов обаче призна, че сега работещите на администраторски длъжности в министерството при равни други условия получават повече от полицаите на терен, което влияе много зле върху мотивацията на служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари