МВР шефът пресмята – 5000 служители не му достигали

Парите в системата все не стигат, 90% отиват за заплати
46
МВР шефът пресмята – 5000 служители не му достигали
Снимка: Булфото, архив

Секторът за сигурност е в тежко състояние, тъй като през последните 25 години отпусканите средства не са достатъчни,  смята служебният МВР шеф Пламен Узунов.

Още по темата

Според него в МВР няма необходимия ресурс, нито нужната  техническа обезпеченост, а 90% от парите отиват за заплати.

"В същото време щатът е със 15 до18% липси, т.е. на министерството са нужни поне още 5000 души", коментира той пред bTV.

Узунов е категоричен, че няма как да има полицай във всяко село с настоящия ресурс, но пък и призна, че полицейското присъствие в отдалечените села трябва да е по-осезаемо.

Все пак той смята, че битката с битовата престъпност не е загубена.

Служебният министър разкри, че е приел поста, защото лично президентът Румен Радев го е поканил на среща и го е спечелил с личния си пример.

Той отрече да е свързан с която и да е партия, въпреки че беше назначен за директор на областната дирекция на МВР в Пловдив по време на мандата на Пламен Орешарски.

Според него служителите на МВР трябва да са лоялни само към системата в министерството, а не към конкретна политическа сила.

След разпоредената „ревизията” във всички министерства от служебния премиер Огнян Герджиков, Узунов обяви, че са открити забавяния в сроковете на обществените поръчки.

"МВР действително е една от най-реформираните системи в страната. Може всички мои предшественици да са имало най-добри намерения, но сегашната реформа доведе до много напрежение" каза още той.  

Узунов обаче призна, че сега работещите на администраторски длъжности в министерството при равни други условия получават повече от полицаите на терен, което влияе много зле върху мотивацията на служителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
скоро преди 7 години
няма да достигат на държавата 50000 учители, тогава ще стане страшно.Впрочем колкопари получава полицай с висше образование на месец и колко учител с такова образова-ние, напишете данни за това, да видим разликата, колко пенсия получава на месец такъвполицай и колко учителя, напишете.
35
2
 
2
 
! Отговори
nbj преди 7 години
До Анонимен 44Ми ела ти да поработиш да те видим, колко струваш, ама то в системата не е за "храбреци" само на клавиатурата, а за мъже с топки. Такива като теб с лопата да ги ринеш я излез на улицата да те видим.
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя министър,да вземе да сметне наново! Току миж открил, че служителите му са с 10 000 повече,отколкото трябва. Па после да вземе да ги пришпори да поработят. Това, че дават дежурства и имат извънредни часове, не означава, че работят.
33
2
 
4
 
! Отговори
партийно събрание преди 7 години
Едновременно въпросът е решен, но не е решен. Пари нямало. Заплатите едва са 90%. Кадри се търсят....5000. -*******Този ташаклия нищо не изрече.Как ги назначават такива? Истински парашутист от Марс-пардон от .....незнам къде си. Ще си изкара мандатчето с няколко заплатки и......КИТКА на Витка.Ще се бие в гърдите, фукайки се.....ЧЕ казал , предупредил......Да идват следващите.....
32
1
 
11
 
! Отговори
Е преди 7 години
Това си докарахте Вие, защото в администрацията се назначават само свързани със служители на МВР-жени,деца,внуци,сватове,кумове и т.н. и понеже сте алчни заплатите им трябва да са високи, че и да се пенсионират рано.Г-н шефе, сега вашата съпрутга ,дъщеря, син и т.н. да излязат на улицата да запълнят свободните бройки
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Батко Буби попиля всичко до което се докосна вБългария. Така пострада и МВР особено след като назначи тетка Бъчи. Докато при Тошара за да станеш офицер се минаваше през 9 кръга на Ада, днес няма качествени и мотивирани кандидати. Кой иска да работи на никаква заплата, нощтни смени и подложен на атаки по всяко време и подигравка? Ето защо повечето са влезли там защото нямат друг избор. Районните са в плачевно състояние, неподдържани и мръсни, колите трагични, с лимит за бензин, униформите стари.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не е само в МВР проблема, във всяка сфера недостигат кадри - няма учители, няма лекари, няма медицински сестри, няма спортисти.. тая държава след 20 години няма да съществува
29
2
 
8
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Въпросът с банята е решен. Баня няма да има. МВР се закрива. Има данъчни. Има общински инспектори, медицински също. Аз не виждам Милиционер и един ден на свободният пазар на труда. милиционер да получава колкото трима Учители!!!?!? Няма да стане.......
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този МВР шеф да се захване с корупцията по високите и ниските етажи на властта, ако се крадеше по-малко щеше да има пари за всички и ако се работеше за развитието на страната за 30 години преход нямаше да е най-пропадналата в Европа, и нямаше толкова мн трудоспособни българи да се изнесат на запад, а щяха да се раздават тук за родината, ама мутренската милицонерщина в управлението ги отврати, разбраха че няма смисъл да се раздават в тази страна и се разкараха, да не са луди да хранят бок*уци.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако крадяхте поне само 50% от парите щяха да ви стигат.
26
0
 
13
 
! Отговори
Лозан преди 7 години
Масово служители на МВР, СДВР доработват, като вещи лица в Софийски градски съд, повечето с посредствени познание, занижени морално-волеви качества...Масово се дават грешни заключения в полза на "младежи" уж платили имоти...Познавате ли Сашо Атанасов-графолог? Стефан Бенчев? Светла Чакърова? Идея си нямате, хора...
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да съкратят малко женските си роднини, и да назначат полицаи и следователи. В крайна сметка, тия десетки хиляди незабележими с делата си служители, са майки, лели, жени, дъщери, снахи на полицаите. Затова хем имаме най-многобройна армия служители на МВР, хем няма действаща полиция и следствие.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
v B.ulgaristan mатериала е калпав!
23
0
 
9
 
! Отговори
Лозан преди 7 години
бившите служители на МВР, вещи лица в Софийски градски съд :1.Живко Палазов-графолог в Софийски градски съд, подсъдим за подкуп в СГС... наскоро, твърди, че е"заплатил"300 хиляди лева за 4 броя магазини,продавача(възрастна жена) отрича да познава или да е взимала нещо! 2.Бившия агент от ДС и политик от радикална партия Димитър Велчев-графолог в СГС ... Господ да ни пази!
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам причини да обичам ББ,но признавам че в едно е прав: материала е калпав!Как искате тогава и полицаите ни да са други?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 321Искат се повече хора защото:Демокрацията увреди много хора,всеки се мисли,че около него се върти целия свят,иска внимание,иска да му се свърши работа,а понякога и да му се уйдиса на ината!Едно време нямаше,толкова крадци,наркомани,богаташи,футбулни и др.хулигани,законни и полузаконни изкупвателни пунктове,безработни и неграмотни,българи5 и ромове,бежанци,измамници,източващи ДДС и всякаква друга ***!Е как става тоя номер без хора бе разбирачи?
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МВР =КОРУПЦИЯ И РЕКЕТ.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма никаква файда от полицаите.Крадът ти колата, полицията не 99% от случаите не се намира.Разбиват ти дома, няма отпечатъци да вземат няма следователи.Ограбват баба ти на село било дребно хулиганство.Единственота файда е да се крият по храстите и да рекетират хората.България е с най-много полицаи на глава от населението. МВР не може да отрече този факт, а резултати от тяхната работа клони към нула. Хрантутиме кияци
18
2
 
23
 
! Отговори
Коце преди 7 години
В МВР е пълно с разни шушумиги, които с връзки са се намърдали там, с единсттвената цел да пият кафе и да се подпират на бюрата, докато дойде време да се пенсинират на 40 години и да вземат заветните 20 брутни заплати. После пак продължават да се подпират, но вече, освен още по - високата заплата взимат и тавана на пенсията. Затова и реформата не мина, защото точно чантаджиите от бюрата попречиха да им се отнемат безобразните привилегии. Редовите полицаи от улицата, бяха ползвани само за фасада.
17
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Бих кандидатствал с удоволствие , след пускането на новата версия на Белот точка беге и сравнително хубавото кафе Лаваца , мисля че ще бъда твърде трудоспособени вършещ качествено работата си.Моля дайте подробности за кандидатстването