Без гафове при обществени поръчки в МТСП

Скокът на заплатите не зависел от предизборните обещания
Обновена: 17 фев 2017 12:21 | 17 фев 2017 12:10, Камелия Цветанова
1
Без гафове при обществени поръчки в МТСП
Снимка: Bulgaria On Air

Проверката на обществените поръчки в Министерство на труда и социалната политика приключи не е показала сериозни пропуски и нарушения, обяви в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Гълъб Донев.

Служебният социален министър коментира, че въпреки предизборните обещания на партиите скок на заплатите е възможна при положение, че синдикати и работодатели договорят реалните размери според търсенето и предлагането.

Лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пък даде заявка, че синдикатите няма да пропуснат възможността да участват при провеждането на мажоритарни избори.

Според Гълъб Донев идеята е много добра.

"Имало е случаи, когато различни представители на синдикалните или работодателските организации са влизали в парламента като народни представители и това не е нещо което буди притеснение. Ако това се случи голяма част от исканията на работниците биха могли да бъдат защитени от синдикатите", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Манолов преди 7 години
Членовете намКТ Подкрепа са.-35000души но с преброяването ги изкараха-75хил. Бойко знае целуваха му рька.Без Тренчев е умиращ синдикат но Митко и Йоанис си правят тяхното!