Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право"
Обновена: 17 фев 2017 08:56 | 17 фев 2017 08:24,
418
Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България
Снимка: БТА

Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС, заяви президентът Румен Радев в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия "Евронюз".

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието - 5, 10, 50 години?", каза Радев.

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.

"Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?", каза той.

В България има корупция, но не бих казал, че сме най-корумпираната страна в Европейския съюз, коментира още държавният глава по повод последните негативни констатации за страната ни от организацията "Трансперънси Интернешънъл".

В интервюто Радев подчерта, че страната ни трябва да увеличи усилията си в борбата срещу корупцията и престъпността.

Според българския президент, проблемът на Европа с мигрантите е неяснотата колко хора може да приюти и на каква цена за социалната система.

Президентът ще участва днес в Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността. В баварската столица ще бъдат обсъдени миграционната криза в Европа, перспективите за европейската отбрана, ситуацията в Близкия Изток и борбата с тероризма.

Сред участниците във форума ще са лидерите на ООН, НАТО, Европейския съвет, германският канцлер Ангела Меркел и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
4
 
13
 
! Отговори
до: 311 преди 7 години
Този път империята е друга - путкинова Русия!Не спекулирайте с името на ЛЕВСКИ!И да се появи сега някой като него, *** ще го ликвидират незабавно. Имат богат опит и обучени ***!
246
4
 
9
 
! Отговори
Дойче преди 7 години
Хъмм ето защо в ЕС се заговори за ЕС-втора категория.Щото с предатели съюз не се потдържа.
245
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Левски че е тръгнал даруши османската империя.Набългарска територия няма мястоза османски империи.Събудетесе българи, пак се канят да виограбят.
244
3
 
10
 
! Отговори
има ли пилот преди 7 години
Как мислите? Има ли пилот в самолета?
243
6
 
11
 
! Отговори
срам преди 7 години
Ние в Русия се срамуваме от русофилите в България. Толкова елементарна *** е срам за Русия.
242
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за президент имаме?!? Всяка втора дума му е Крим. Суверена беше измамен за пореден път от петата колона предатели амеропоклонници, но пада му се на такъв суверен да има такъв загрижен за американски интереси президент. Единствената болка на българския президент са измислена анексия и нарушения някакви на Русия, сякаш си нямаме никакви други проблеми у нас. Срам, срам и пак срам с такива предатели по върховете на българската държава.
241
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев накрая това което ще разпердушини е платени протестъри извратеняци и платени со-росоиди което ние ще му помогнем да направи.
240
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оде дойде тая корупция бе Радев и тез санкции, че и нас завлякоха западняците станахме едни консуматори със замразени проекти.
239
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Накрая Радев ще се ядоса, че не щат да отменят санкциите на руските му началници, ще се метне на бойния ковчег МИГ29 и ще распердушини НАТО и ЕС, след което ще поеме ордена "Герой на Русия" лично от свещените ръце на Путин.
238
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха ха ха, какъв президент може да бъде един ***
237
11
 
5
 
! Отговори
Браво Радев преди 7 години
Събудете се българи от сън мраковен.Основата на слабостта на българския народ е унищожената му духовност и насаждането на разврат и пороци издигнати до ценност.Левски не е герой защото е хвърлил расото с лека масонска ръка захвърлил всички обети които е дал пред Бога и Църквата и под сатанинско влияние тръгнал да върши плановете на тогавашните *** чиято цел била разрушаването на Османската империя. Левски не е икона, не е апостол а слуга на масоните. Левски е отлъчен от Църквата.Добро утро
236
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ще гръмне като кримска пушка.
235
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За някакво гласуване в Кърджали( - кога ще бъде сменено турскотоиме на този град?) говорят самотурски слугинчета и ***.
234
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за президент имаме?!? Всяка втора дума му е Русия. Суверена беше измамен за пореден път от петата колона предатели русопоклонници, но хак му е на такъв суверен да има такъв проруски загрижен президент. Единствената болка на българския президент са санкциите срещу русия, сякаш си нямаме никакви други проблеми у нас. Срам, срам и пак срам с такива предатели по върховете на българската държава.
233
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де юре Радев е български генерал от резерва. Де факто има манталитет на *** артелчик
232
2
 
8
 
! Отговори
фанта лимон преди 7 години
кога ще пуснат тока в Крим ?Татарите не знаят към момента руснаци ли са или пак украинци?
231
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подкрепям изгонването на товаговедо от президентството.Не можеда повтаря като папагал нарушение нарушение анексия анексия.
230
5
 
7
 
! Отговори
vmz преди 7 години
До АНОНИМЕНАми референдума им го организираха от Русия. Ако го бяха организирали от Белгия сега щяха да са Белгийци.За да стимулирам промития ти русофилски мозък да мисли, представи си, че турски залени човечета окупират Кърджали и "любезно " подканят хората да гласуват.
229
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези дни Тръмп се примоли оново на Путин да върне Крим и как да го върне след като кримчаните решиха, че Крим е руски и Путин го анексира. Не вярвам Путин да им наруши правата туй да не e Меркелистан.
228
5
 
1
 
! Отговори
България преди 7 години
Добрите герои са: Тръмп Путин Радев патриарх Евтимий капитан Петко ВойводаЛошите герои са: протестъри *** Сорос соросоидчета ленин и колкото и да ви е странно Левски и Ботев. Събудете се българи. Левски навремето е действал именно с пари като тези на Сорос и е изповядвал антиправославни ценности и е действал по тогавашните направления на глобалистите. Не случайно комунистите пропагандираха така активно Левски. Левски е отлъчен от Църквата - не случайно