Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право"
Обновена: 17 фев 2017 08:56 | 17 фев 2017 08:24,
418
Говори президенът: Санкциите срещу Русия, корупцията в България
Снимка: БТА

Санкциите срещу Москва не носят никакви конкретни ползи и единствено вредят на икономиките на Русия и ЕС, заяви президентът Румен Радев в интервю, публикувано на уебсайта на телевизия "Евронюз".

"Ясно е, че анексията на Крим е нарушение на международното право и България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще стои разделена от санкции, които подкопават доверието - 5, 10, 50 години?", каза Радев.

На въпрос дали ще настоява България да се обяви срещу продължаване на санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос през юли, президентът отговори, че дотогава има много време, а контекстът се мени с всеки изминал ден.

"Когато правителствата на Доналд Тръмп и Владимир Путин постигнат споразумение за подобряване на диалога, увеличаване на доверието и спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа?", каза той.

В България има корупция, но не бих казал, че сме най-корумпираната страна в Европейския съюз, коментира още държавният глава по повод последните негативни констатации за страната ни от организацията "Трансперънси Интернешънъл".

В интервюто Радев подчерта, че страната ни трябва да увеличи усилията си в борбата срещу корупцията и престъпността.

Според българския президент, проблемът на Европа с мигрантите е неяснотата колко хора може да приюти и на каква цена за социалната система.

Президентът ще участва днес в Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността. В баварската столица ще бъдат обсъдени миграционната криза в Европа, перспективите за европейската отбрана, ситуацията в Близкия Изток и борбата с тероризма.

Сред участниците във форума ще са лидерите на ООН, НАТО, Европейския съвет, германският канцлер Ангела Меркел и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя дълго няма да отика, върнете Гоце президент и дотам.
226
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""". Тези дни Тръмп каза на руснаците да се махат от Крим. Ами то така полуостровът ще се обезлюди. """Най-вероятно на Тръмп му оставаоще малко да е президент.
225
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ русия на путин !!!БЪЛГАРИЯ МРАЗИ русия на путин !!!БЪЛГАРИЯ МРАЗИ русия на путин !!!БЪЛГАРИЯ МРАЗИ русия на путин !!!БЪЛГАРИЯ МРАЗИ русия на путин !!!БЪЛГАРИЯ МРАЗИ русия на путин !!!БЪЛГАРИЯ МРАЗИ русия на путин !!!
224
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България обича Русия на Путин !!!Американските слуги са ***.
223
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безработните герберски тролчета яко са налазили форума.Огладняхте ли вече?
222
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мразим САЩ ,мразим корупцията и пошлостта и дрогата дето домъкнаха тука и извратените си ценности.
221
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той не може да говори, а да срича.
220
5
 
6
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Тези дни Тръмп каза на руснаците да се махат от Крим. Ами то така полуостровът ще се обезлюди.
219
1
 
5
 
! Отговори
Провадийски вести преди 7 години
Не бих казал ,че сме най-коромпираните,ако се погледне от към стойноста на подкупа.В с парите за корупция на един ЕС министър в България може цяло правителство да си купиш.Отново е прав телефонното откритие на Нинова.
218
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой ти каза че има анексия и нарушениена международното право?От американското посолство ли?Хайде отивай да си президентствашв САЩ. България не може да има запрезидент някакъв нескопосан пудел.
217
5
 
5
 
! Отговори
до 273 преди 7 години
Какъв руски пудел е тоя след като отива в Брюксел да му натискат копчето. Ти наистина ли смяташ че там купчина юристи и икономисти ще седнат даже да го изслушат, не дрогарю в заблуда си и то голяма. Германия и Франция си гледат единствено техния интерес, а такива като теб ''равноправни'' членове на ЕС ходят там да работят на половин заплата.
216
4
 
10
 
! Отговори
vmz преди 7 години
Кой си ? Звучиш като зле възпитан руснак.Очевидно мразиш Бългаия.дефиницията за русофил сигурно е човек, който обича Русия повече от родината си България.
215
15
 
0
 
! Отговори
До 272 преди 7 години
Не целия български народ е такъв. Просто в България има една голяма прослойка *** - протестъри *** Плевноиди които просто трябва да им бъде спрян достъпа до българския кислород. От друга страна народа е глупав и развратен и ценностите му са размити. Не може *** като Левски и Ботев да са герои и да очакваме да сме добре. Това касае всички аспекти на живота. Когато патриарх Евтимий и капитан Петко войвода станат основните ни герои -ще станем на пътя на оправянето
214
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де юре Радев е български президент. Де факто е момче за поръчки на Путин.
213
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 265.................Не е нужно никой да им признава нищо, руснаците не обсъждат с други въпросите относно тяхната територия..............Има една приказка "Тарикат мъж не писка". Ама руснаците *** срещу санкциите и ръчкат руските пудели като Радев при всяко интервю със западна медии да призовават за тяхното сваляне. Същото правите и вие русофилите по форумите.
212
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България и господ да беше станал президент, щяхте да го плюете безмилостно. Такъв ***,мнителен, неблагодарен народ сме че нямам думи. Все чакаме някой да ни оправи , или все някой ни е виновен. Щом за 27 години не се вдигнахте да промените нещо, а спите, си заслужавате това което имате. А понеже става въпрос за президента. Трябваше да стане Цецка стругарката и заклетата комунистка, магически превърната в евроатлантик. Тогава нямаше да ревете толкова. Заслужавате една такава като нея.
211
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пийте една студена вода, Крим е руски въпроса е приключен. Гледайте ЕС да не се разпадне скоро смешници.
210
4
 
14
 
! Отговори
Ставри преди 7 години
Радев досега не съм го чул Български интерес да защитава пред ЕС или РФ .Само комсомолски демагогии Русия туй -Русия онуй.Руснаците толкова не са се защитавали пред ЕС.Те имат достойнство да не го правят.Богата ЕС също не мрънка .Само нашия герой от прованса прави някви ПР предизборен на гърба на Русия.Мисля, че руснаците въобще не са го и молили.Ние винаги трябва да сме неутрални в политиката.
209
7
 
1
 
! Отговори
моля, моля преди 7 години
А ОНОВА, дето трябваше да мисли за България от плюене по Русия не му остана време. Та от излагации не посмяха да го пуснат пак на старта.
208
7
 
5
 
! Отговори
до 265 преди 7 години
Не е нужно никой да им признава нищо, руснаците не обсъждат с други въпросите относно тяхната територия.