Ненчев се оплака от чистка, "удрял" го и президентът

Ексминистърът очаква скоро да стане кандидат-депутат
50
Ненчев се оплака от чистка, "удрял" го и президентът
Снимка: архив Булфото

Бившият военен министър Николай Ненчев видя политическа чискта в министерството на отбраната от страна на новия министър. Той заподозря и атака срещу него от президента Румен Радев.

Така Ненчев си обясни решението на наследника му ген. Стефан Янев да даде над 100 обществени поръчки на МО на прокуратурата. Според ексминистъра това било предизборен ход.

"Аз съм политически лидер и след два дни ще бъда вероятно кандидат за народен представител. Тази атака идва точно от министъра на отбраната, който на всичко отгоре е отговорен за честни и прозрачни избори, няма как това да не ме безпокои", каза Ненчев пред bTV.

"Не знам как този одитен доклад е изготвен за толкова кратък срок", каза бившият министър, като уточни, че не е уведомен и не разполага с него.

Според Ненчев ударът идва от сегашните управляващи. Бившият министър не изключи атаката да води началото си от президента, който сформира служебния кабинет.

Той призна и че е силно обезпокоен от политическата чистка, която се извършва в министерството. Бившият министър обясни, че уволнените не са малко.

"Зам.-министърът ми, който отговаряше за обществените поръчки, е единствената, която остана в политическия кабинет на служебния министър", каза Ненчев. 

Той прогнозира нови предсрочни парламентарни избори след тези през март. Ненчев обясни и че най-вероятно Светльо Витков, чиято партия се присъеди към РБ, ще води една от софийските листи на Реформаторите.


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Америкоски слуга. -- мястото му
е в трапа, а той се размечтал за
депутат.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам колко червени кактона събра тоя, да се радва, че присъдите не ги сумираме като в Щатите!
35
1
 
9
 
! Отговори
Мънго Джери преди 1 година
Естествено на поръчковия крадльо политиката му е виновна. Поредното недоразумение министър /бивш/. Изглежда бат ви Бойко ги избирал по некадърност.....
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
удрят те заради гадните ти антидържавни и антинародни действия В затвора ти е място доживот и там обаче сам да си вадиш затворническия хляб с честен труд а не да ядеш хляба на данъкоплатците
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно как никой не забеляза/не коментира това: "Ненчев обясни и че най-вероятно Светльо Витков, чиято партия се присъеди към РБ, ще води една от софийските листи на Реформаторите."...
32
1
 
22
 
! Отговори
ко речи? преди 1 година
В друго време щеше да го "хване" народен съд, а сега милият се оплаквал.
31
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дори с елементарна ревизия се установи че Герб са крали в ужасяващи мащаби. Явно не случайно станахме пьрви по корупция в ЕС. Ще се потьрси ли сметка от главния бандит???
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадец
29
23
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Дали е крадец незнам,но единствено той се опълчи на руснаците и ги лиши от лапаница подготвена от техните протежета предполагам затова сега си има проблеми
28
1
 
25
 
! Отговори
nqkoi преди 1 година
Този селянин си правеше, каквото си искаше в това министерство, без да се замисля дали спазва закона или не, а сега като му проверяват безобразията било реваншизъм. Няма такава наглост.
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От обикалящите телевизионните студия този и Десислава Атанасова са най-тъпи и отблъскващи !
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Село Кукорево ,Ямболско те очаква! Там ти е мястото Ненчев! Ти си го знаеш, ама след някой друг ден ще се случи неизбежното... хайде със здраве!
25
1
 
36
 
! Отговори
кога ще се оправим?? преди 1 година
Ексминистърът очаква скоро да стане кандидат-депутат!!??????????? Не е ли по добре /и заслужено разбира се / както е подсъдим, да стане първо кандидат за Централния или поне Казиченския??????
24
1
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тоя е отвратителен.Абе човеченце вместо да обикаляш телевизиите и да се обясняваш,нека другите да те оправдаят,ако има защо и тогава ходи и приказвай.Втръсна ни вече от обясненията ти.Как се казваше оня от ДПС, а да Хр Бисеров.Обвиниха го,оттегли се,защити се и го оправдаха,но дума не каза.Не че го харесвам,но това е мъжка постъпка,а не като тоя -ходи хленчи,оплаква се, то лакомията за власт граници няма.
23
32
 
5
 
! Отговори
МАРИ преди 1 година
Фатмака Янев изпълни на 100% поръчката на фатмака Радев
22
3
 
41
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Като го гледам и слушам този се питам с какъв акъл съм гласувал за РБ. Чувствам се виновен за плачевното състояние на армията.
21
1
 
45
 
! Отговори
Чичо Тони преди 1 година
Това което пък нас ни безпокои е, че подобни хора ги номинират за депутати.
20
31
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 1 година
е да, за затвора, защото двигателите на самолетите, не отлетяха в желаната от вас посока, за това. това ли е обвинението.
19
0
 
31
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Не казвам, че този е изпечен мошеник и крадец, казвам, че искам да бъде проверен обстойно дали това е така и да си понесе последствията ако се установи нещо такова.
18
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя ли некадърник и мошеник пак ще го правят кандидат депутат. После да не се чудят защо не са влезли в НС.