Президентшата с охрана, имало заплахи за сигурността й

Какво точно наложи да я пазят държавни гардове - тайна
179
Президентшата с охрана, имало заплахи за сигурността й
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Съпругата на президента Румен Радев Десислава Радева, е с държавна охрана заради "конкретна застрашеност". Това става ясно от съобщение на Националната служба за охрана (НСО), публикувано на сайта й, след като стано ясно, че съпругата на държавния глава се ползва с вниманието на гардовете.

Още по темата

НСО е на пряко подчинение на президента, а от службата отказаха да посочат конкретната причина, която налага Радева да има лична охрана. 

"По силата на посочените правни норми исканата информация представлява държавна тайна. По тази причина НСО не може да коментира публикации в медиите, нито да разгласява информация за предоставена охрана: субекти на застрашеност, степен на застрашеност, вид, обхват и времетраене на охраната, изменение или прекратяване на охраната", пише в съобщението.

От НСО напомнят, че по закон членовете на семейството на държавния глава имат право на охрана в случаи, в които се установи "наличие на конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността на съответното лице/а или рискове от извършване на посегателства срещу личността му/им, включително актове на тероризъм по смисъла на Наказателния кодекс".

Решенията за предоставяне на охрана се взимат от специална комисия, в която участват началника на НСО, председателя на ДАНС и главния секретар на МВР.

От НСО допълват, че решенията на комисията представляват класифицирана информация и са маркирани с гриф за сигурност на информацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НСО не пази жената на Радев, а пази Радев от жена му
118
0
 
1
 
! Отговори
Djankovica преди 7 години
Komedia.Vie ne znaete dnes kade e i za kakvo e bg prezident...Pratiha vi pak v druga posoka...:-)
117
9
 
2
 
! Отговори
Вашата мама преди 7 години
И защо Десислава Радева да не е с охрана щом се налага?!Тя е дамата до Президента и е нужно да се отнасяте с необходимото уважение,а не да плюете и да храчите жалки отворковци мечтаещи за популярност и слава.Оня банкянски темерут да не би да ходи без охрана или обкръжението му от пажове плужъци?Ай сиктир!
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След разпадането на триъгълника, Елена Йовчева е реална заплаха за прическата на президентшата.
115
2
 
1
 
! Отговори
Челси Клинтън преди 7 години
И аз ходех с охрана !
114
1
 
9
 
! Отговори
нищо лично преди 7 години
Уреди се по партийна линия. Сега ще се кичи с охрана. После и дете ще му направи . . .
113
2
 
11
 
! Отговори
така е преди 7 години
Навремето хората имаха уважение един към други. Не си заключваха вратите и беше срам да се изложиш пред хората.Дойдоха Червените и те наричаха това остракизъм и с това мъчеха честните хора които с труд си бяха напавили работилничка, кръчмичка или нещо с което да изкарват хляба и да дават работа на такива серсеми. Да бъдеш присмехулник беше гордост.Нека се върнем седмица назад и да прочетем помията която се изливаше по Достойния Президент.Такива са подовете на комунизма.
112
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как стана така, че тази жена не е одобрявана от народа и си спечели антипатията и присмеха на хората...
111
2
 
19
 
! Отговори
просто данъкоплатец преди 7 години
Никаква завист. Просто възмущение от пилеенето на народни пари.
110
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лелеее,колко злоба има в този народ.С такъв манталитет никога няма да се оправим.Какво ви е направила жената,бе жалки тролчета.Завист,че не сте на нейното място.Нищо друго.Щом НСО може да пази бивши президенти,бивш премиер,бивш председател на етническа партия,значи може да пази и съпругата на президента.Когато Ц.Цачева ходеше на фризьор с 6 гардове не злословехте така,но президентшата не е от вашите,затова се излива помията,нали така.Нещастници.
109
4
 
17
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Сложете и едни "малки" рогца и ще разберете! Влизането в президентстовото им действа точно като изкуствена тор на пролетна култура!
108
5
 
22
 
! Отговори
бай Хой преди 7 години
ВЪХ ЛЕЛЕЕЕ ПАЗЕТЕ Я ТАЗИ, ЧЕ Е ЦЯЛО НАЦИОНАЛНО БОГАТСТВО. КВО ШЕ ПРАИМ БЕЗ НЕЯ.
107
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Беше казано много пъти, че 80% от президентите НЕ се придружават от съпругите си! Но...тази е толкова нагла и закопняла за екскурзии, че няма да се размине харченето на народни пари! Жална ни майка с този генерал...Той децата си оставил да се крие под фустата на тази...
106
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пази Боже, сляпо да прогледне! Май, че ще имаме проблем с този пореден мъж под чехъл
105
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Застрашена е от безграничната си простотия, но това е неизлечимо!
104
3
 
24
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
Аз се чудих , защо Радев фърка със зеления самолет,а то каква била работата. Икономиите от горивото за охрана на тая гарга ! Мани мани, простотията лъсва с всеки изминал ден.........
103
21
 
40
 
! Отговори
борис преди 7 години
А пък Юлето Плевнелиева си джиткаше без охрана щото беше пич.Юлето е юпи от класа,има си образование на ниво, има си бизнес, има си доходи, самочувствие и уникална за България скромност.Впрочем и Плевнелиев също е човек от много висока проба.Но срещу него пет години се води свирепа пропаганда, защото не се вписваше в мафиотските русофилски кръгове.С всеки изминал ден ще разбираме все по-добре колко свестен президент сме имали и колко редки са хора като него и жена му в БГ политика.
102
2
 
17
 
! Отговори
Терминал2 преди 7 години
Леле УЖАС, да се вземат крути мерки! Ах тези предизборни кампании колко са опасни.
101
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква заплаха може да има за тоз хипопотам ? Тази се взе за голямата работа, ще ходи на село с охрана. Смешница
100
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тепърва ще му започват проблемите на Радев с тоя проклет крокодил.Е искаха някои първа дама имат я, това ,че сега ще се плащат хиляди за охрана на тая *** е най-малкия проблем.