Радев: Нужна е стратегия за справяне с бежанската криза

Интеграцията на бежанците ще е актуалната тема, смята президентът
17 фев 2017 22:09, Анисия Иванова
45
Радев: Нужна е стратегия за справяне с бежанската криза
Снимка: Президенството

Международната общност трябва да се обедини за изработването на стратегия, която да предвиди в дългосрочен план необходимите мерки за справяне с бежанската и миграционната криза. За това призова президентът Румен Радев на работна среща в рамките на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността, посветена на проблемите на бежанците в Европа, съобщиха от прессекретариата на държавния грлава.

Държавният глава подчерта, че съществуващите регламенти не предлагат устойчиво решение както на причините за миграционните процеси, така и за интеграцията на бежанците и това ще бъде актуална тема от международния дневен ред и през следващите години.

"Нито една държава не беше подготвена когато тази криза започна и днес много от европейските страни са изправени пред въпроса как да постигнат реална интеграция на хиляди бежанци“, посочи президентът.

Според Румен Радев, за да има успех бъдещата обща стратегия по миграционната криза, трябва да се отговори на въпроса - Каква е истинската интеграция и как се постига? „Когато идваш в дадена държава трябва да спазваш правилата. В това, какво запазваш от своите ценности и какви нови ценности ще приемеш, е и отговорът на въпроса за интегрирането в дадено общество“, заяви българският президент.

Разграничаването на прилаганите подходи към бежанците от военни конфликти от една страна, от икономическите мигранти от друга, също беше сред акцентите на срещата. Участниците във форума призоваха също така за спазването на правата на търсещите убежище и за предприемането на по-строги мерки и наказания спрямо участниците в нелегалния трафик на хора.

В срещата участваха комисарят за Европейската политика за съседство и преговори за разширяване Йоханес Хан, както и висши представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците, министри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Сънчо преди 7 години
Спинкайте, спинкайте, само дайте пари да ви измъдрим стратегии, да понаправим интеграции, вие само си спинкайте.
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей нема да закачате Генерала-стратег,той си знае.Колко стратегии е правил докато е карал самолета
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерале ,като не знаеш..питай ***.Тя знае всички стратегий.Има магическа пръчка...и за един миг ще промени света.На нас нали ни обеща да станем 8000000 еи тъи ,от нищото
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ще му покаже стратегията,Тя обеща да направи Бг -8 000 000 за няколкомесца,и супер живот.Без да работиш -милианер:-) :-) :-) Да Обещае и на Германия,Англия,Франция такова чудо,не да се крие,пък виж и кралица на Англия може да я направят:-) :-) :-)
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4 Какъви вишки ,какви автомати бе ...***.Те бежанците не искат да останат в Бг....А генерааала ,,стратегия,,се сетил че нужна.Ами Йотова -лицето на ,,СДС,,в началото на прехода а сега БСП,да му каже нещо че той едни такива общи приказки говори,дето и баба ги знае
27
0
 
0
 
! Отговори
Indianec i kon преди 7 години
Lovni poleta i angliiski okupatori na besilki.
26
2
 
1
 
! Отговори
sofeto преди 7 години
Тали e този или онзи, ролята на президента в мамковината е да плямпа но какво, е без значение.
25
1
 
6
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Защо не изолираха, и не наложиха икономически санкции на Швейцария, която със закон забрани строежа на джамии, и минарета?!!! Защо предлагат работни места на араби , и африканци в една Европа, която има МИЛИОНИ БЕЗРАБОТНИ ГРАЖДАНИ???!!! ЗАЩО???!!! Само в една Испания има 25% безработни на възраст от 20 до 25 години! Колко европейци още трябва да измрат под колелата на тирове, бомби, и куршуми от калашник - та да се "светнат" брюкселските педофили , лес*бийки, и ге*йове, че не се ИНТЕГРИРАТ ТАРАУКИ
24
0
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Никаква стратегия няма да помогне - докато всяка тарамбука се приема на европейската хранилка - без оглед на закон, и право! Напротив - ордите ще се множат , и "дядовата ръкавичка" на Мурксул, и Брюксел ще се пръсне по всички шевове!Няма НОРМАЛНА държава по света, която да плаща - за убийството на собствената си култура, и социална система - освен ге*йконгломерата наричащ себе си ЕС!Защо пред Либия няма кораби от Канада, САЩ,Австралия,Китай,Япония,Швейцария...или която и да е държава извън ЕС?
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако трябва задължително да избирам между ислямско робство или руско - Избирам руското, но през терминал2, и не само аз.....Избираш руското ама само на думи, а на практика заминаваш в "ислямския халифат" ЕС.
22
0
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Някой преди мен го написа - ама още един път!ЗАЩО НИ ГОВОРЯТ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ?! ИДЕЯТА ЗА ДАВАНЕ НА УБЕЖИЩЕ Е - ДО МОМЕНТА В КОЙТО ИЗЧЕЗНЕ ЗАПЛАХАТА ЗА ЖИВОТА НА ИМИГРАНТИТЕ! Без да говорим за икономическите мигранти - от Пакистан, Судан, Мароко, Алжир, Чад.Афганистан...и всяка помийна яма на света!Защо на времето никой не говореше за интеграция на ХРИСТИЯНИ източноевропейци? Защо навремето - без документ за самоличност - екстрадираха светкавично, и под стража?! Защо никой не отделяше милиарди за нас
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не става! Нужни са нови президентски избори!
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕмигрaнтИ като се събуди какво стана? Нямаш стотинки за кафе .. :)
19
2
 
2
 
! Отговори
:) преди 7 години
РУСКИ-ТАПАГ
18
0
 
2
 
! Отговори
Хех преди 7 години
До Анонимен23Изобщо не се каня да правя нищо. Тях поне не ги храня, и те поне са християни. Ако трябва задължително да избирам между ислямско робство или руско - Избирам руското, но през терминал2, и не само аз. Отговорност за това да си носят нашите премъдри законотворци. А тия "другите", те са си живи ***. Тяхната цел е съвсем друга - Да разпространяват религията си и да се любят с диви и домашни животни. Но ще видите сам на изборите че аз съм прав. Само гледайте резултатите.
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хех: "сега ще бъда принуден да гласувам "срещу" ако някой посмее да вкарва в родината ми търтеи, бандити и всякаква друга измeт."Щом си против "бандити и всякаква друга измeт" какво ще направиш срещу руските навлеци които вече са стотици хиляди у нас и техните български помагачи от БСП,Атака, част от ВМРО, които им помагат да русифицират цели райони от България.За сведение "бежанците" са много под 10 000 и не остават в страната повечето.
16
2
 
10
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Всеки политик и дори "политик" който посмее дори и да спомене за интеграция на тези "бежанци" е обречен! Заедно с продажната си партия. Без значение е дали платените от тоя и от оня "журналисти" и "съфорумци" крещят: "Популисти" или пък ще цъкат минусчета за да заработят няколко левчета... Това е истината. За това аз гласувах СРЕЩУ ГЕРБ (а не за Радев), и сега ще бъда принуден да гласувам "срещу" ако някой посмее да вкарва в родината ми търтеи, бандити и всякаква друга измeт.
15
0
 
0
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
Грешка. Става въпрос за номер 17 - псуващият българин.
14
2
 
1
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
Самото Бг не може да се интегрира в никви норми на Ес, пък кой ли ще иска у нас да се интегрира. Пак се изкарваме, големи страдалци с нема и 10000 бежанци, и още няколко хиляди нелегални, дет гледат само транзит да минат. А на номер 18 мога да кажа само, че елементарна идея си няма как тая наша фалшива корумпирана държавица ще рухне, ако и се врътне кранчето от ЕС. ще сме по-зле и от Алепо, и от Могадишу. Ама он си сака да се стреляло по границата. На гол тумбак - чифте пищови.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган ще ги пусне на талази по Великден и тогава какво?