Борисов се похвали: В програмата ни няма незащитена цифра

Лидерът на ГЕРБ нарече атака трагедията на "Ечемишка"
18 фев 2017 11:30, Петя Славова
390
Борисов се похвали: В програмата ни няма незащитена цифра
Снимка: архив, Булфото

 В нашата програма няма нито една незащитена цифра. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на Национална политическа академия  в Стара Загора, на която представи приоритетите в предизборната си програма.

"Опорните точки бяха, че всички партии са отворили торбите с обещанията. В нашата програма няма нито една цифра незащитена – средна заплата, минимална заплата, повишаване на пенсиите, бонуси на Великден и Коледа – всичко е изчислено на база на постигнатия ръст и събраните повече пари в бюджета. На база на тези две неща", заяви Борисов, цитиран от БТА.

"Парите, които взехме за дълг стоят непипнати във фискалния резерв", допълни той, като отбеляза, че след правителството на Орешарски фискалният резерв е бил 3 милиарда лева, а сега е над 14 милиарда лева.

По думите на Борисов, ако не са били разплащанията към американските централи и руската страна за АЕЦ "Белене", във фискалния резерв щеше да има 17 милиарда лева.

Още по темата

"Една от опорните точки на нашите опоненти е, че ГЕРБ правят дълг, взехме ги, за да имаме буфер, защото след КТБ беше подготвена друга банка да падне. Ние стабилизирахме банковата система още първата година. Сега взеха от единия тунел лампите и ги сложиха в другия и казаха, че това е работа за 5 години", коментира още лидерът на ГЕРБ.

"Като опорна точка за атака срещу ГЕРБ е жената, която загина на "Ечемишка", Бог да я прости. Защо е тази атака срещу ГЕРБ? Защото те нямат какво да кажат – нямат едно нещо, което да застанат и да посочат. Удивен съм от нежеланието да се припомни какъв закон си прие БСП – за амнистията – най-срамният закон от далечната 1945-6 година, когато е имало народен съд", посочи още Борисов.

Той попита каква беше ревизията и защо държавната фирма "Автомагистрали" е ремонтирала "Тракия" и "Хемус", които по думите му  са били в отвратително състояние.

"Преди месец обясняваха, правителството в оставка да не провежда обществени поръчки, сега, когато почнаха ударно да правят, казаха че били забавени. Кое от двете беше правилно?", запита още той, като припомни, че е призовал за всяка обществена поръчка да се пита президента Радев. "Така че с усилените проверки не виждам къде можем да бъде уязвени", допълни Борисов.

"Направихме задълбочена проверка на приватизацията и сме я пратили на прокуратурата. Щом искат да си правим ревизия", каза още Борисов. По думите му две години от ГЕРБ са считали, че, ако градят и наваксват, това което са заварили като катастрофа, държавата ще се оправи. Борисов отбеляза, че НДСВ нямат един общински съветник в София.

"Не депутат, съветник нямат. Кой ги избра, коя сила и откъде ги докара и ги върна, защото навремето те ме изгониха", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
20
 
4
 
! Отговори
България мрази БСП преди 7 години
При Станишев спрени еврофондове и и АЕЦ Белене за 20 млрд заеми. При Орешарски спрени еврофондове и фалирала КТБ =геноцид!БСП значи кражби и геноцид!!!
299
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При Бойко Борисов да не би да е по-добре? Хайде бачкай за 500 лева заплата и 200 лева пенсия, да те видим. Ама ти не бачкаш, а чакаш на *** и баща------------По-добре е, само такива като теб и тук пишещите червени *** могат да бачкат за 500 лв, защото толкова си можете. Родителите ви също!
298
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТОЯ осъди милион и половина родители на гладна смърт, трябва ние от чужбина да им пращаме лекарства и пари за ток и храна.-----------Ми то каквито родителите, такива и децата - миячи на чинии, кенефочистачи....
297
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ ХАРЕСВАМ ТВОЕТО АЗ ,АЗ С НАШИТЕ ПАРИ ,КАКТО И ГЕНОЦИДЪТ НАД ПЕНСИОНЕРИТЕ ! ДАЛИ ЩЕ СИ ТИ ,ИЛИ ДОГАН ИЛИ КОРНЕЛИЯ ЗА МЕН Е СЪЩАТА КАТАСТРОФА !
296
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Борисов се погледне в огледалото и вижда Корнелия Нинова а понякога и Доган ! и аз искам да изхвърля това огледало на Бунището !
295
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес е Задушница. Да почетем паметта на мъртвите, като не забравяме и ГЕРБ.
294
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей и на задушница сипе закани сее злоба и се хвали колко е велик, Абе днес е ден за почит и смирение, елементарно възпитание да има човек би се сетил че поне на този ден не трябва да заплашва и рекетира ама пак егото му е на първо място и пак темата за властта е единствената която го вълнува. А да видим като му свалят охраната от НСО дали ще смее да си подаде носа навън
293
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората няма да гласуват за Бойко, защото не обичат ренегатите,послушковците на Меркел и с ие , самохвалковците.Големите грешки, които Бойко допусна, с кулминация оставка, ще му избодат очите, но неговото Его не му позволява да ги види. А верните му кариеристи ръкопляскат, макар да виждат, че вървят към дъното.
292
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЯ осъди милион и половина родители на гладна смърт, трябва ние от чужбина да им пращаме лекарства и пари за ток и храна.
291
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АМИ ,ДА .ХА,ХА,ХА... Такива като теб са лесни. Сорос ги купува за нула време.
290
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя да не го виждам повече!
289
3
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Голям актьор и тарикат;))) Герджиков работи отявлено за него, той мрънка срещу него. Герджика го върна ти, самият ти. Това е твой, платен човек, какво лъжеш хората? Излез и кажи: "Платих на Радев и хората му, да назначат Герджиков". Та ти нали беше част от тях?" Изгонили го били. Каквото искаше си правеше, дори стреляше с РПГ срещу хората. НДСВ сега му били виновни. Те реално създадоха ГЕРБ. Ако не бяха те, либералите, да дундуркат една Мутра във властта, сега щеше да се слуша и знае за теб, само като убитият бодигард от бандата на Маджо и Пашата.
288
2
 
13
 
! Отговори
той си знае преди 7 години
забележете новата интонация на болисов - умолителна, гузна, мазно-фалцетна, *** ... липсва предишното невъзпираемо боботене... няма го политическият чадър който го покриваше 10 години, дните му са преброени...ненужен и обречен
287
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По плана на Бойко Харсъзина бюджета се пълни с увеличаване на броя на хванатите контрабандни стоки.Пита се защо досега,вече 27 г, правителствата на БГ не са "организирали" достатъчна и качествена контрабанда,за да не вземаме външни заеми и да увеличим заплатите и пенсиите?Простотията в управлението на държаната е страшно нещо!Както и в СМИ! Не случайно след банкстерите на вниманието на когото трябва в САЩ- а скоро и у нас- са журанализците!
286
1
 
16
 
! Отговори
България мрази ГЕРБ преди 7 години
няма незащитена цифра - има незащитен народ ! герб = геноцид
285
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след 2-3 години ще ровиш по кофите-------------Това да не си ти, тролът на БСП.
284
12
 
8
 
! Отговори
България мрази БСП преди 7 години
До България мрази ГЕРББългария мрази БСП - при Виденов глад и 3 000 % инфлация, чист геноцид!
283
3
 
5
 
! Отговори
до 322 преди 7 години
след 2-3 години ще ровиш по кофите
282
1
 
4
 
! Отговори
до 314 преди 7 години
Виж сега на мен банките не ми пречат, като искаш спасявай ги от джоба си прави им дарения и дотам твой си е проблема.
281
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Работя по програмата на ГЕРБ и заплатата ми е вече 800-лв.ЗАВИЖДАЙТЕ МИ НЕКАДЪРНИЦИ!