Генералски поход към парламента

Защо генералите да не участват в политиката, попита Константин Попов
19 фев 2017 14:00, Красимир Ангелов
102
Генералски поход към парламента
Снимка: Булфото

След като генерал Румен Радев стана президент на България, още един генерал се е запътил към голямата политика. Доскорошният началник на отбраната Константин Попов става водач на листата на ГЕРБ в Пловдив-област.

Той напусна армията в началото на декември след избора на Румен Радев, а официалният му мотив бе да даде възможност на новия президент да избере нов човек, с когото да работи. Сега обаче Константин Попов гледа към депутатските банки.

Той има 37 години военен опит и също е летец, като е ръководител на ВВС преди Радев.

"Моето решение за напускане на въоръжените сили е чисто етично. С генерал Радев сме работили отлично", заяви Константин Попов в предаването "Събуди се" по Нова телевизия. Той бе категоричен, че неговият бивш колега и настоящ президент е спечелил изборите честно и почтено и "това е прекрасно".

"Моето участие в политиката не е заради генерал Радев. Това са различни събития в различно време, в различно пространство", категоричен бе той. И отбеляза, че и в другите листи също ще има генерали.

"Защо всъщност генералите да не участват в политиката? Нима не са достатъчно подготвени? Нима нямат отношение към държавата си", попита Попов. Той призна, че често се е разочаровал от политиците като военен.

По думите на Константин Попов той е имал оферти и от други партии за участие в изборите, но единствено от ГЕРБ е имало реално предложение. "Не смятам да ставам професионален политик за дълъг период от време", посочи още бившият началник на отбраната и добави, че е част от гражданската квота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сигурно е някой наш човек и сега вместо да се пенсионира се завира в политиката. Значи ранното пенсиоране за тия и многото заплати дето им дават са излишни няма да гласувам за ГРОП наредиха куцо и сакато на хранилката.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господа "генерали", колко клетви направихте вие ? Веднъж се клехте в Партията /БКП/ и народа, после се клехте в НАТО, изобщо ..... ние българите се питаме - вие какви сте и кои сте ? Моля обяснете ни !? Защото когато бях в казармата, и ако бях от онези "друговерците", защитаващи онези западните ценности щяхте да ме осъдите, да ми съсипете бъдещето, та се питам, защо вас до сега не ви осъдиха ??? Как така от заклети комунисти станахте капиталисти - НАТОВци ? Айййййде бегай бе !? Генерали ?
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв е генерал е тоя навсякъде пълно с краварски войски и мъкнат тука и танкове ощел Е заради такива като тоя утре може да ни окупират стига да поискат и пак Русия ще трябва да ни спасяваР аре стига с тия генерали.
9
5
 
9
 
! Отговори
карай да върви преди 7 години
Каквато ни е държавата,такива са ни и генералите!
8
2
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Ако у нас имаше що годе свестни офицери и генерали отдавна трябваше да са стъпили на вратовете на пишман политиците от прехода,а не сега да участват само за цвят към тази или онази партия.
7
6
 
10
 
! Отговори
Защо да не учавстват преди 7 години
Защото са сбирщина алкохолици без един ден реален стаж, с незаслужено високи пенсии и привилегии без да са внесли и един лев в държавата. Защото са свикнали да живеят на гърба на данъкоплатеца и нямат никаква идея от къде идват парите за заплатите им. Затова!
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генералски поход към парламента ??? Я, Я пак че нещо не можах да разбера ? Не нещо друго, а от къде пък на къде тези са "генерали" ??? За това че някой им е "връчил" "генералски" звания ли ??? Преди години същите тия трябваше да ни защитават от "капитализъма" ????? а същите тези го приеха без и пушка да гръмне ??? А пък аз все си мислех че точно тия трябва да защитават родината си ??? От "генерали" защитавайки комунистическия ни рай, за една нощ станаха "генерали" защитавайки "капитализма" ???
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре стига бе каво става бе? Ще се военизираме ли? Ами по добре армията да превземе власта и да си станеме военна република. Може пък най после да тръгнеме към светлото бъдеще.Ама като ги знам тези с пагоните колко им е акъла едвали... Редник бягай от мен до другото дърво! Така ни викаше един *** в казармата. Да бягаме от дърво до дърво. Щото той наистина си прибличаше на дърво човеко и се оприличаваше с такова. Не се надявайте скоро да се оправите! Ще ви оправят но на задан скорост.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Армия няма,но генерали-дал господ.Произвеждат ги както рабфаковете произвеждаха вишисти
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ова са различни събития в различно време, в различно пространство"Тоя от кое измерение е или звездите му говорят, сигурно е гробаджия или военен друго обяснение няма за простотията
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха, това е все едно китайското копие на ГЕРБ
1
2
 
13
 
! Отговори
власт,влаааст... преди 7 години
Баси хунтата!