Борисов се ядоса: Как така заместник на Горанов прави ревизия?!

ОТ БСП козирували в Брюскел, а него наричали "послушко"
174
Борисов се ядоса: Как така заместник на Горанов прави ревизия?!
Снимка: БТА, архив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че харчовете на кабинета му са напълно ясни и се ядоса на искането на БСП – служебното правителство да прави ревизия на външния дълг, взет по време на неговото управление.

Още по темата

В началото на 2015 г. правителството на Бойко Борисов изтегли външен дълг от 16 млрд. лв. по предложение на финансовия министър Владислав Горанов. По това време негов заместник беше настоящият служебен министър Кирил Ананиев.

"Ако БСП искат ревизия не трябва да слагат за министър заместника на Владислав Горанов", отсече обаче Барисов, след като вчера червената шефка Корнелия Нинована заяви на заседание на Националния съвет на партията, че ще отправи искането си за ревизия на дълга официално до служебния премиер.

"Отдавна питаме защо правителството на Борисов задлъжня България с 16 млрд. лв.", коментира Нинова и отсече, че иска отговор на въпросите кога е взет дългът, колко точно са парите, при какви условия, от кои банки и кои консултанти.

Борисов обаче днес настоя, че всички финансови дейности на кабинета му са били на светло и напълно достъпни.

"Това, което сме правили през годините, прогнозируеми сме, всяка цифра е ясна", увери той.

"Ако не са харесвали политиката на Горанов и трябва ревизия, нейният кабинет, защото той е на БСП, не трябва да слага този министър, да го уволнят днес, за да доведат този, който ще направи ревизия, къде е логиката", скочи той.

По думите на Бойко Борисов в случая все едно Владислав Горанов да прави ревизия на него.

"Защо да коментираме пушилката, която БСП вдигат всеки ден", посочи лидерът на ГЕРБ.

Владислав Горанов пък призова: "Не си хaбете времето, другарко Нинова, прочетете отчетите за 2015 и 2016 година!".

Той припомни, че през ноември 2014 г., когато ГЕРБ пое за втори път изпълнителната власт, в държавата не е имало достатъчно пари.  По думите му 16 млрд. лв. е общият размер на програмата за дълга, но той никога не е достиган.

Бойко Борисов разкритикува и действията на служебния министър на отбраната Стефан Янев по време на срещата на министрите на НАТО, след която генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг обяви, че е постигнато съгласие за засилено присъствие в Черно море.

"Козируваха в Брюксел преди няколко дни, а после казват, че аз съм бил послушко", ядоса се той. Според него темата с военни кораби в Черно море е много деликатна.

"От една страна да не тревожим хората. Всички си спомняте времето, когато отстояхме позицията да няма флотилия в Черно море. Сега вече сме включени, имахме air policing, вече има флотилия, чужди кораби, всичко това е решено преди няколко дни", каза Бойко Борисов.

"Моята мечта беше да има платноходки, лодки, тръба за газ", заяви лидерът на ГЕРБ и добави: "Чакали са ме да падна, за да стане това решение".

Според Борисов има опит за отклоняване на обществено внимание.

"3 дни тече информация за охраната на първата дама, а не за важните решения за обществото, защото охраната на президента и първата дама е нещо нормално", коментира бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли някой приятел да му намери една булка да го успокоява,че нещо много взе да се нервира напоследък.
66
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИстинаСлед Орешарски се оказа,ч е България трябв ада плати 3,5 млрд за КТБ и отделно 20 млрд за белене на руснаците.Хора мислете! Да изтеглиш 16 млрд за да платиш 23, 5 млрд земи на Орешарски и разликата да изработиш или да вземеше само 1 млрд, а да загробил страната с 22, 5 млрд?
65
1
 
18
 
! Отговори
ПОЛАТА НА МЕРКЕЛ преди 7 години
много се прокъса и ТИКВАТА не може вече да се крие там
64
7
 
4
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
До Дългата паметКазах ти вече информацията ми е от сайта на БНБ. Въпроса е,че твоята информация е или от агенция "една приятелка на моя приятелка каза......" или от "Другарката Нинова каза УРА ДРУГАРИ". Докато вярвате на политици а не на институции България няма да мръдне от това положение. Та не разбрах твоята информация от къде е
63
0
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРЧЕ преди 7 години
Уважаеми г-н Борисов1.Вие сам поискахте ревизия на кабинета Ви2.Не Ананиев е внесъл проекто-закона за кредита в Парламента а Вашето правителство3.Не Ананиев е гласувал този проекто закон да се превърне в закон а Вашата парламентарна група4.Няма нищо по опасно от ПРЕДАТЕЛ-КОМУНИСТ.КОМУНИСТИТЕ останаха в БСП а ПРЕДАТЕЛИТЕ-КОМУНИСТИ създадоха всички останали партии5.След ноември 89г. истинската опозиция бяха Милан Дренчев и д-р Петър Дертлиев, хора малтретирани от КОМУНИСТИТЕ и лежали в Белене
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е,кой да ти я прави бе Борисов,Кристалина от Световната банка ли да дойде?
61
3
 
17
 
! Отговори
Бах преди 7 години
ГЕРБ мирише на ***.
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Именно де. Изтеглил 16 дълг, в резерва останали 10, а заварил около 6....милиарди това, лева.Пита се къде са останалите. Не, че не се знае.
59
3
 
25
 
! Отговори
Истина преди 7 години
При Орешарски 1 милиард дълг, при Бойко 16 милиарда дълг, мислете хора кое е повече.
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега пък защо се ядосва,нали сам поиска да му направят ревизия,даже каза да разровят много дълбоко.Ама той както обикновено,това,което е казал сутринта,до вечерта вече го е забравил.И за лакардии вече няма желание.Само ядове.Защо не си гледа живота,не знам.Направи пари-бол.Не му ли стигат/
57
1
 
16
 
! Отговори
Хохохохохо преди 7 години
Тоя дебелак колко ще има да обикаля следствията пред камерите само след 2-3 месеца...
56
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Кирил Ананиев е вуйчо на Горанов , 25 г работи в МФ и беше пръв помощник на племенника..Няма страшно,баце.Всичко ще е наред.
55
0
 
7
 
! Отговори
До 56 преди 7 години
Човека не е бил притеснен,а информиран.Схващаш ли разликата?
54
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Буда фалира и цялата държава с тия 16 милиарда изтеглен заем , които потънаха неизвестно къде---------Напротив, във фискалния резерв в момента има над 10 млрд лв резерв.Специалисти по фалитите сте вие - Луканов, Виденов, Станишев и Орешарски.
53
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко е тъжен,горкия.Както сам обича да казва,с кожата си усеща загубата и място не може да си намери.Това,което човек сам си направи,никой не може да му направи.
52
2
 
12
 
! Отговори
Дългата памет преди 7 години
До късата памет: Я пак си провери инфото, ама безпристрастно! Боко да не е толкова глупав да го напише публично, (по скоро страхлив е)!
51
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още преди да фалира КТБ,Борисов говореше,ще има опасност от фалит на банки,т.е.той е знаел предварително,че КТБ------------Говорил е защото всички сме ви сърбали попарата на Виденов и просто е бил притеснен човека.
50
0
 
6
 
! Отговори
ъ преди 7 години
Как-нали му е вуйчо,ако не знаеш случайно.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пусни линк към тоя доклад като го има в Интернет?
48
15
 
8
 
! Отговори
Късата памет преди 7 години
До Дългата паметАз съм посочил източника на информация БНБ. А ти просто си плямпаш или ще посочиш източник. И сега да ти кажа тия забрани, теглене на пари под масата и тн важат В Русия. Там Путин квото каже това излиза в Правда и това е истината, ако не ти харесва-разстрел. Само че в България отдавна не е така. Тука има закон за публичната информация. Нещата които обсъждаме са точно такава информация. И всеки интелигентен човек би проверил. Не говоря за тебе, ти явно си чакаш кво ще каже Нинова