Нинова атакува Борисов: Ястреб ли си, врабче ли си?

БСП били против повече НАТО в Черно море, но не и ГЕРБ
21 фев 2017 15:27,
242
Нинова атакува Борисов: Ястреб ли си, врабче ли си?
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова атакува основния си опонент, председателя на ГЕРБ Бойко Борисов на тема НАТО и Черно море.

Вчера, след като стана ясно, че североатлантическият пакт засилва присъствието си в Черно море, Борисов обясни, че докато е бил на власт се е противопоставял на това.

"Ако служебният военен министър Стефан Янев се е съгласил за засилено присъствие на НАТО в Черно море, това означава, че в БСП са станали ястреби като Росен Плевнелиев, а само аз оставам гълъб", каза вчера Борисов.

Още по темата

Днес Корнелия Нинова му опонира: "Ястребът Борисов се опитва да се превърна във врабче, но нещо не му се получава".

Нинова беше категорична, че БСП е против превръщането на Черно море в плацдарм. Тя обясни и че от днешното становище на военното министерство стана ясно, че не сегашният кабинет, а предишният е дал разрешението за идването на НАТО в Черно море.

Тя обясни, че на 24 юни 2016 г. правителството на Борисов приема позиция да се подкрепят мерките на НАТО, насочени към увеличаване на сигурността в Черноморския регион, и дава мандат на национална делегация, водена от Плевнелиев, в която участват и министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Николай Ненчев.

"Такава позиция е изразена на срещата във Варшава през юли", категорична бе Нинова на специална пресконференция, цитирана от "Фокус".

Според нея това се потвърждавало и от отговор на въпроса, зададен от Криситан Вигенин на 15 юли 2016 г. към Външно министерство и изслушването на тогавашния министър на външните работи Даниел Митов и на отбраната Николай Ненчев в комисията по отбрана.

"България е член на ЕС и НАТО и ние не подлагаме под никакво съмнение този факт, но сме против България и Черно море да бъдат използвани като плацдарм за военни действия", отсече Нинова.

Лидерката на БСП обясни и че Черно море трябва да бъде зона за мир и сигурност и припомни, че още в предишния парламент БСП е имала подобни предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
8
 
! Отговори
Пояснение преди 7 години
В думичката чу.а на мястото на точката поставете буквичката "м" , за да разберете какво не трябва на България - имаме си Нинова.
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се сърди на бабите си Нела и тая другата, а не на целия свят.
120
3
 
7
 
! Отговори
Още.... преди 7 години
На България чу.а не ни трябва - Нинова ни е достатъчна - исках да кажа, но ми поставиха звездички.
119
6
 
15
 
! Отговори
Допълнение преди 7 години
На България болест не и трябва - Корнелия е достатъчна.
118
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усети, че няма да е в Парламента и почна да лае и хапе от бяс.
117
5
 
12
 
! Отговори
Критическа мисъл преди 7 години
Подхванали са я топли и студени вълни.
116
10
 
18
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Про.ста, по-про.ста, Нинова!Нагла, по-нагла, Нинова!Типичната "червена" представителка омайва електората с про.сташко и нагло поведение, толкова типично за въпросния електорат.
115
18
 
5
 
! Отговори
MoX преди 7 години
Браво, Корни! Мачкай плужека. Изкълви му грахчетата - той и без това не ги ползва.
114
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До антипатична женаКой излъга тази подла жена с мазната и противна усмивка, че ще спечели като се държи просташки?Просташки!? По-просташки език от този, на челия Винету, има ли !?
113
3
 
7
 
! Отговори
Джентълмен преди 7 години
Бабо Куно, стягай се, на теб разчитаме за да станем осем милиона....
112
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Корнелия милионеркаДа, сигурно е така. Но я кажи другата банда - на демократите от Герби и РБ как постигнаха милионите си или са бедни демократи?
111
6
 
7
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
*** МОЛЯ ВИ СЕ ТО Е ЯСНО НАШ БОКО Е ТИКВЕН ДЖЕНТЪЛМЕН !
110
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жо Нинова, ако върнеш и един жълтурковец на власт, ще те измете целокупния български народ по начин, който дори и не си представяш. Съветвам те, вместо да се караш с Бойко, който също е жълтурковец, да вземеш да видиш какви ги върши жълтите, дето реабелитирате. Народът е ядосан на Бойко, обиден е на Червените, бесен е на сините от СДС, НО ако добарат крадците от бившите царисти ЩЕ ги смелят. Никой не краде и лъга така както тия, като цара дето ограби планините ни ...смей да ги върнеш!
109
4
 
12
 
! Отговори
БАТЮ преди 7 години
Тая ми прилича на дружинна от едно времешно СПТУ....
108
1
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 7 години
На робите слепи в робската странаносеше съзнание, крепост, светлина.Говореше често за бунт, за борба,кат за една ближна обща веселба,за свобода, за смъртта и за гробаи че време веч е да въстане робътНарода трябва да въстане срещу политиците, в сегашно време политиците са най-големите врагове на народа, и мутрите които ги подкрепят с всичките им банки, власт и корупции......
107
7
 
15
 
! Отговори
Лъжкиня преди 7 години
Шо е то - г-жа Лъжа.
106
6
 
12
 
! Отговори
Птицата преди 7 години
Не е птица , а е крава, която лъже
105
7
 
8
 
! Отговори
Руслан Майнов преди 7 години
Познайте коя е тази птица : ланга, лунга, ланга, лунга " Кудкудяк, кудкудяк, днеска снесох лъжа, утре пак"....К- - - - -а
104
9
 
15
 
! Отговори
Типично преди 7 години
За тъмно червени комуноиди като госпожа Лъжа:Гледа те в очите и лъже, та даже и сама си вярва.Може да излъже най-вече някои от електората си - тея , които хвърлят пари през балконите.В българия са останли и мислещи хора, не само промити мозъци, които вярват на госпожа Лъжа.
103
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червен Кольо я излъга че ще спечели изборите и тя се взе на сериозно.Започна да сънува какп краде от държавната софра. Досега краде от приватизационните сзделки, сега и се иска и от държавата, тосест - от всички нас. Ама няма да и се отвори парашута. Опазил ни господ от тая отвратителна жена.