Нинова атакува Борисов: Ястреб ли си, врабче ли си?

БСП били против повече НАТО в Черно море, но не и ГЕРБ
21 фев 2017 15:27,
242
Нинова атакува Борисов: Ястреб ли си, врабче ли си?
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова атакува основния си опонент, председателя на ГЕРБ Бойко Борисов на тема НАТО и Черно море.

Вчера, след като стана ясно, че североатлантическият пакт засилва присъствието си в Черно море, Борисов обясни, че докато е бил на власт се е противопоставял на това.

"Ако служебният военен министър Стефан Янев се е съгласил за засилено присъствие на НАТО в Черно море, това означава, че в БСП са станали ястреби като Росен Плевнелиев, а само аз оставам гълъб", каза вчера Борисов.

Още по темата

Днес Корнелия Нинова му опонира: "Ястребът Борисов се опитва да се превърна във врабче, но нещо не му се получава".

Нинова беше категорична, че БСП е против превръщането на Черно море в плацдарм. Тя обясни и че от днешното становище на военното министерство стана ясно, че не сегашният кабинет, а предишният е дал разрешението за идването на НАТО в Черно море.

Тя обясни, че на 24 юни 2016 г. правителството на Борисов приема позиция да се подкрепят мерките на НАТО, насочени към увеличаване на сигурността в Черноморския регион, и дава мандат на национална делегация, водена от Плевнелиев, в която участват и министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Николай Ненчев.

"Такава позиция е изразена на срещата във Варшава през юли", категорична бе Нинова на специална пресконференция, цитирана от "Фокус".

Според нея това се потвърждавало и от отговор на въпроса, зададен от Криситан Вигенин на 15 юли 2016 г. към Външно министерство и изслушването на тогавашния министър на външните работи Даниел Митов и на отбраната Николай Ненчев в комисията по отбрана.

"България е член на ЕС и НАТО и ние не подлагаме под никакво съмнение този факт, но сме против България и Черно море да бъдат използвани като плацдарм за военни действия", отсече Нинова.

Лидерката на БСП обясни и че Черно море трябва да бъде зона за мир и сигурност и припомни, че още в предишния парламент БСП е имала подобни предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
9
 
16
 
! Отговори
Лъжкинята преди 7 години
Г-жа Лъжа какво наказа евродепутатите от БСП, които подкрепиха резолюцията за насърчаване на миграцията? Щеше да ги привиква май ама забрави! Долна лъжкиня е тя!
101
11
 
18
 
! Отговори
антипатична жена преди 7 години
Кой излъга тази подла жена с мазната и противна усмивка, че ще спечели като се държи просташки? Някой по-голям лъжец от нея !
100
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая как ще млъкне след 26 март. Не е истина. ***.
99
7
 
13
 
! Отговори
Руслан Майнов преди 7 години
Познайте кая е тази птица : ланга, лунга, ланга, лунга К- - - - -а / не е крава/
98
11
 
17
 
! Отговори
...... преди 7 години
Не е и едно от двете той е Бооко Тикватаа и *** Мееркеловаа
97
17
 
19
 
! Отговори
Станишко преди 7 години
Тази ***, лъже и маже .На пролет ще ходи с каска ,когато я замерят с камъни.Лошото ,е че главата и е много голяма и трудно ще се намери каска с такъв размер.Може би фес ще и ушият по мярка.
96
23
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая Краднелия съвсем изтрещя. Замириса и на власт и точи зъби. Не се държи като политик, ами като селска злобарка. Много си елементарна, *** моме! Нали не си на село, ами в София, как не се научи на обноски? Да крадеш можеш, а пък да се държиш достойно -не. До такава степен ми опротивя тая жена, че само като я видя по телевизора и превключвам. Народът е казал: Пази боже, сляпо да прогледа. С пълна сила тоя приказка важи за тоя злобна и крадлива дебелана.
95
18
 
27
 
! Отговори
Дани преди 7 години
Борисов е патологичен лъжец. Като се добави и вродената му простотия, наистина става опасно. Не толкова за него, колкото за милата ни Родина.
94
11
 
31
 
! Отговори
77777 преди 7 години
ГЕРБ изпълняваха всичко, което им нареждаха господарите им извън България, надявайки се, че ще ги оставят да грабят, както май и стана. По-голям грабеж от този при ГЕРБ май няма в последните 27 години. Само отделни случаи при СДС и НДСВ са сравними с грабежа при ГЕРБ - при СДС източиха банките, които после фалираха и официално, да не забравяме и приватизацията при СДС и после при НДСВ, както и сделката с външния дълг при НДСВ.
93
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Лидерката на БСП обясни и че Черно море трябва да бъде зона за мир и сигурност и припомни, че още в предишния парламент БСП е имала подобни предложения "---С това съм съгласен, но как да стане, когато имаме поредица от премиери и министри, а и нещо като президент, които козируваха на всичко, което им наредят от чужбина.
92
6
 
18
 
! Отговори
Как? преди 7 години
" Борисов обясни, че докато е бил на власт се е противопоставял на това "Как? То и някои ученици вдигат ръка в клас, за да отговорят на въпрос на учителя, но я вдигат под чина, да не би някой да я види.
91
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ненчев и Митов и кораби на НАТО в Черно море - какво да очакваме от министри в правителство на Бойко Борисов!?
90
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов построи ли завода за бoклука на София, заради който стана кмет през 2005 година?
89
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 2009-та година всички най-лошо идва от ГЕРБ, факт!
88
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" Днес Корнелия Нинова му опонира: "Ястребът Борисов се опитва да се превърна във врабче, но нещо не му се получава" "Е, как ще му се получава, когато не е лесно от пеперудка да станеш врабче....
87
19
 
16
 
! Отговори
Корне, мари! преди 7 години
Тук е София, не е село Крушовица!Манталитетът ти не е подходящ. Държиш се като истерясала тетка, която ругае комшийките си през оградата в село Крушовица.Никакъв друг тип поведение ли не е по силите ти?От това можем да си направим извод за нивото на симпатизантите, на които разчита партийката ти. Не са много тези, на които може да се хареса държанието ти.Не се напъвай толкова, няма да гласуваме за теб!
86
5
 
15
 
! Отговори
хляб за троловете преди 7 години
по-скоро е Пуяк , добре охранен ...а изпъчената госпожа мигаща на парцали е типичен зализан бесепарски пор, като онези от 95-97-***
85
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По крадлива *** от БСП не се е раждала
84
13
 
27
 
! Отговори
Бук преди 7 години
Никога повече герб,Крадлива зган.
83
6
 
8
 
! Отговори
питам преди 7 години
До АнонименКурнелия и Боко да не са се взели,а той вече да е зад решетките,и тя от мъка се е прекръстила на Решетникова?