Нинова атакува Борисов: Ястреб ли си, врабче ли си?

БСП били против повече НАТО в Черно море, но не и ГЕРБ
21 фев 2017 15:27,
242
Нинова атакува Борисов: Ястреб ли си, врабче ли си?
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова атакува основния си опонент, председателя на ГЕРБ Бойко Борисов на тема НАТО и Черно море.

Вчера, след като стана ясно, че североатлантическият пакт засилва присъствието си в Черно море, Борисов обясни, че докато е бил на власт се е противопоставял на това.

"Ако служебният военен министър Стефан Янев се е съгласил за засилено присъствие на НАТО в Черно море, това означава, че в БСП са станали ястреби като Росен Плевнелиев, а само аз оставам гълъб", каза вчера Борисов.

Още по темата

Днес Корнелия Нинова му опонира: "Ястребът Борисов се опитва да се превърна във врабче, но нещо не му се получава".

Нинова беше категорична, че БСП е против превръщането на Черно море в плацдарм. Тя обясни и че от днешното становище на военното министерство стана ясно, че не сегашният кабинет, а предишният е дал разрешението за идването на НАТО в Черно море.

Тя обясни, че на 24 юни 2016 г. правителството на Борисов приема позиция да се подкрепят мерките на НАТО, насочени към увеличаване на сигурността в Черноморския регион, и дава мандат на национална делегация, водена от Плевнелиев, в която участват и министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Николай Ненчев.

"Такава позиция е изразена на срещата във Варшава през юли", категорична бе Нинова на специална пресконференция, цитирана от "Фокус".

Според нея това се потвърждавало и от отговор на въпроса, зададен от Криситан Вигенин на 15 юли 2016 г. към Външно министерство и изслушването на тогавашния министър на външните работи Даниел Митов и на отбраната Николай Ненчев в комисията по отбрана.

"България е член на ЕС и НАТО и ние не подлагаме под никакво съмнение този факт, но сме против България и Черно море да бъдат използвани като плацдарм за военни действия", отсече Нинова.

Лидерката на БСП обясни и че Черно море трябва да бъде зона за мир и сигурност и припомни, че още в предишния парламент БСП е имала подобни предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
10
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Странни са проблемите в енергетиката . Кьоравият Ран"САЩ" /подпомаган от Рът/Сащ/-съвместно с гнустната *** от БСП и СДС и ДС унищожиха 1420 български предприатия/пернишките чрез ТС банк/! Преди 1989г. нямаше режим и проблеми с тока!Родените след 1950 г. са свидетели на всичко свързано електрото на България ! 1420 предприятия по-малко и проблеми с тока! Ай стига бе "фашета" и износители....и оцветени с билирубин партийци !!! Билирубин е оцв. на л. !
81
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименхайде сега да ви преброим колко сте платените тролчета на ГЕРБ, дето ще ми натракате минуситепо-малко ще са от плюсчетата на проруската сгaн
80
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква стана тя! Бойко Борисов излъгал ... хайде сега да ви преброим колко сте платените тролчета на ГЕРБ, дето ще ми натракате минусите ....
79
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е определението за др. Решетникова :Гарга рошава,казва народът!
78
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая не е кокошка , овца е
77
5
 
5
 
! Отговори
до детския спомен - преди 7 години
я виж ти - цял поет!А какво е рекъл народа за такива като теб:на певеца - във гъзеца (с вацелинче от позитано 20)
76
10
 
18
 
! Отговори
Победа преди 7 години
Мачкай мутрите от Герб!
75
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП=БКП 1. нагли2. лъжци3. склонни са да леят кръв4. Както се вижда по заглавието - все им е малко!
74
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Старата приватозаторска на Техноимпекс от кога се е затъжила за народа си ? и тя и Бойко са като две капки вода !
73
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... а само аз оставам гълъб", каза вчера Борисов."---Призна си накрая: гълъб, "голубой" на руски сленг означава "гей", както му казваме в наше село. А, иначе, на тиквуна опвече му отива "гугутка", какъвто е нежен. :)
72
8
 
8
 
! Отговори
оная с косата преди 7 години
До АнонименБСП е точно на 26 години.Създадена е през 1990г.БКП е друга манджа.Там членуваха бащите на днешните герберасти,а и някои от самите тях.Знам ги поименно.
71
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали ББ е ястреб или врабче, ама съм сигурен, че другарката е кoкошка.
70
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така! Както се разбира от коментарите ви, уважаеми другари, БКП печели изборите, и после какво ...... народен съд, смъртни присъди, ново Белене, Кремиковци и т.н - а резултат от това ще да е нова мизерия. Мизерия към която ни тласкат новокомунистите! Дайте направо да направим референдум за присъединяване към русланд!
69
9
 
18
 
! Отговори
ист преди 7 години
Спрете постоянно да я показвате тази. Стигат ни лъжите и. Имайте милост към нас.
68
3
 
2
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Щом "бърдоква" може да ръководи Бг ,то и "тиква" може ! Българите от деца/и аз/ започват да си строят собствен ПИАДЕСТАЛ ! От него те определят другите като :,инжетер химик- ТИКВА ; крава стръвница- ПРЕДСЕДАТЕЛ ;св..я стръвница ДВИЖЕНИЕ ; овца стръвница -ПАРТИЯ ; този *** ...онзи ПО-***!!! Пиадесталът ,обаче, е личен ,собствен ,със стремеж да бъде по-висок от съседния и другите ,НО ВИЖТЕ РЕЗУЛТАТА !!! Аз ,поне ,се знам !!!
67
11
 
16
 
! Отговори
А преди 7 години
БСП може би иска да излезем от НАТО ?! А може би и от ЕС ? Ако не - нека обяснят какъв им е проблемът !
66
14
 
12
 
! Отговори
th преди 7 години
Учудвам се, че хората продължават да се връзват на глупостите на ББ. Този е от 15г. в политиката, издигнат по незнайно какви пътища, а партията му създадена с немско финансиране. Издъни се първия мандат, при това със 117 депутата, почти мнозинство. Спретна един преврат на Ореха, с което се хвалеше пред деформаторите, спря 3 стратегически проекта, с което се хвалеше пред американската камара. Цялата държава го знае, че е мутра, че фалшифицира избори и с право са му дали за прякор зеленчук. Стига!
65
2
 
3
 
! Отговори
anonimen ли? преди 7 години
Айдееее, ходи че разправяй че размера нямал значение!
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цървулите се активизираха.
63
6
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 7 години
Дълга зима гладна многоооооооооооо гладна вълчица/очилатата .........................../