Нинова атакува Борисов: Ястреб ли си, врабче ли си?

БСП били против повече НАТО в Черно море, но не и ГЕРБ
21 фев 2017 15:27,
242
Нинова атакува Борисов: Ястреб ли си, врабче ли си?
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова атакува основния си опонент, председателя на ГЕРБ Бойко Борисов на тема НАТО и Черно море.

Вчера, след като стана ясно, че североатлантическият пакт засилва присъствието си в Черно море, Борисов обясни, че докато е бил на власт се е противопоставял на това.

"Ако служебният военен министър Стефан Янев се е съгласил за засилено присъствие на НАТО в Черно море, това означава, че в БСП са станали ястреби като Росен Плевнелиев, а само аз оставам гълъб", каза вчера Борисов.

Още по темата

Днес Корнелия Нинова му опонира: "Ястребът Борисов се опитва да се превърна във врабче, но нещо не му се получава".

Нинова беше категорична, че БСП е против превръщането на Черно море в плацдарм. Тя обясни и че от днешното становище на военното министерство стана ясно, че не сегашният кабинет, а предишният е дал разрешението за идването на НАТО в Черно море.

Тя обясни, че на 24 юни 2016 г. правителството на Борисов приема позиция да се подкрепят мерките на НАТО, насочени към увеличаване на сигурността в Черноморския регион, и дава мандат на национална делегация, водена от Плевнелиев, в която участват и министрите на външните работи и на отбраната Даниел Митов и Николай Ненчев.

"Такава позиция е изразена на срещата във Варшава през юли", категорична бе Нинова на специална пресконференция, цитирана от "Фокус".

Според нея това се потвърждавало и от отговор на въпроса, зададен от Криситан Вигенин на 15 юли 2016 г. към Външно министерство и изслушването на тогавашния министър на външните работи Даниел Митов и на отбраната Николай Ненчев в комисията по отбрана.

"България е член на ЕС и НАТО и ние не подлагаме под никакво съмнение този факт, но сме против България и Черно море да бъдат използвани като плацдарм за военни действия", отсече Нинова.

Лидерката на БСП обясни и че Черно море трябва да бъде зона за мир и сигурност и припомни, че още в предишния парламент БСП е имала подобни предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
13
 
9
 
! Отговори
инж. Тухларски преди 7 години
Нинова никой не може да атакува защото е много добра по душа и дори на мравчиците прави път. Когато бедните имат нужда от помощ, Нинова се отзовава мигновено и им дарява каквото трябва. Нинова не иска НАТО в черно море защото може да отровят рибата, а както знаем Нинова е за хармония и красота. Затова аз мисля че Нинова заслужава да управлява България!
61
4
 
5
 
! Отговори
евролиберал преди 7 години
Необходимо е да има повече толерантност, между политиците. Това е като с мигрантите - колкото повече мигранти приемаме, толкова по-толерантни сме. Националните държави са отживелица. Разберете
60
20
 
2
 
! Отговори
Идриз преди 7 години
ДОСТ е правилният избор! ГЕРБ+БСП=БКП. Нашият лидер г-н Местан е върха!!!
59
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По големи БКП-та от гРОБ има ли?
58
7
 
4
 
! Отговори
ДО 75 преди 7 години
На най-близката ти родственица по възходяща линия съм прогонил всички дупки, докато не почна да ражда червени герберотиквеничковчета КАТО ТЕБ и аз продължих да им се изхожда в устътъ
57
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да кажа на герберите, че Герб вече е посредствена партия и резултата от първия пъъ никога няма да го има! Борисов си проигра шанса да бъде успешен премиер!За него вече гласуват само хора на хранилка, зомбирани, влюбени лелки и хора с полирани мозъци!
56
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко ми е ясно само едно не! Защо когато са на власт забравят всичко и започват само да крадът и да лъжат всички без изключение? Та нима не бяха на власт? Нима не обещаваха мед и масло? В крайна сметка натвориха закони в ущърб на народа. Съдят те монополистите без да знаеш ограбват те и накраят се оказва че закона ги пази! Ало другарко по ваше време сътворихте доста такива закони които унищожават народа. Забрави ли и ли вече си склерозирала? Няма място нито за вас нито за гробарите в парламата
55
13
 
12
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Като лекар, аз отдавам окосмението, плешивостта, потенето и истеричните пристъпи на тази жена на хормонален дисбаланс.Натурален метод за повлияване на състоянието е приланане на поне две дози коитус локално, едната в зоната на постериора.
54
4
 
14
 
! Отговори
До 66 преди 7 години
КУХ СИ КАТО НАЛЪМ И КАТО ТИКВУН - ТВОЯ ВОЖД - ВОДАЧ!
53
1
 
4
 
! Отговори
дедовия преди 7 години
До Вуйчо ТИЕпа вуйчо Ананиев от 1980 г е в МФ и е вожд и учител на Горанчов.Никога не казвай "никога"
52
5
 
9
 
! Отговори
до 66 преди 7 години
За копейки е работела *** като те е събирала с лопата от чаршафите в хотел Банкя - Палаааз
51
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП вече е различна, Нинова е по мъж от Тиквата и от цялата му шайка извинявайте!
50
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И те тая, от село горно нанадолно, се готви да стане премиер. (По щях да приема Цецка президент). Леле майко.
49
0
 
4
 
! Отговори
войни на "честт преди 7 години
Нали се сещате,че тези "дискусии" са губене на време и до нищо не водят.Дерзайте !
48
6
 
12
 
! Отговори
Минаващ до 60 преди 7 години
Въобще не съм чел други коментари!Аз пък и да ме агитирват и да не ме агитирват ще гласувам за Бсп!!!Борисов го видяхме, 2009 гласувах за него и от тогава ме е разочаровал и гласувам само за Бсп, иначе гласа ми заминава на вятъра!
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен е тиква с крилца нещо като плашило
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
27 дем години .Всяка партия замиташе на предишната измамите и корупцията се разрасна. Идва народен съд.
45
6
 
14
 
! Отговори
до 58 преди 7 години
Ми значи твоят вожд - тиква пръв трябва да бъде забранен, че по-голям комунист от него не съм виждал!
44
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, Нинова ще го побърка! Цял месец има още до изборите, Баце няма да издържи.
43
11
 
10
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Нинова, бе. Абе, ***, бе!Направи нещо сама, бе.До тука другите партии ти водят кампанията.Можеш ли друго, освен да се заяждаш и да апострофираш. Използвай авторски подход, малко. Ако че електоратеца ви е предимно от едноклетъчни без гънки.Начи, като чуя, че БСП и братята им ДПС са против нещо - аз веднага съм ЗА!