Паси срещу бавенето на кандидатурата ни за еврокомисар

Колкото повече се бавим, толкова по-зле, подчерта той
21 фев 2017 14:36, Красимир Ангелов
27
Паси срещу бавенето на кандидатурата ни за еврокомисар
Снимка: Булфото, архив

Колкото повече се бавим с излъчването на новия български еврокомисар, толкова по-зле, смята президентът на Атлантическия клуб в България и бивш външен министър Соломон Паси.

Още по темата

По думите му в момента България няма "стъпка" в Европейската комисия в момента, но "трябва да подготвяме българското председателство, което започва след десет месеца". А според Паси "без очи и уши в ЕК, много трудно се прави всичко това".

"Ако беше преди една година, щях да дам друг отговор, но сега отговорът ми е, че трябва да се бърза с еврокомисаря", подчерта Паси.

Той коментира и евентуалната кандидатура на съпругата му Гергана Паси за поста, но подчерта: "Тя няма интерес към тази позиция и ние имаме други служебни планове".

Бившият външен министър подчерта, че в страната ни има експертна среда и има много качествени хора, които могат да бъдат успешни в тази кандидатура. Паси обаче подчерта, че с него не е говорено за възможността той да бъде новият български еврокомисар.

"Сигурен съм, че България може да предложи великолепен комисар, който да бъде приемлив както за българската политическа среда, така и в Брюксел", подчерта той.

Президентът на Атлантическия клуб коментира темата за следващия български еврокомисар на тържественото събрание за 30-годишнината на европейската програма за образование "Еразъм" в аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски". В инициативата участваха също служебният министър-председател Огнян Герджиков и служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
41
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Хитрото еврейче прави маневри.