Президентът освободи главния секретар на МВР

Функциите ще се изпълняват от неговия заместник Георги Арабаджиев
Обновена: 22 фев 2017 19:15 | 22 фев 2017 18:56, Анисия Иванова
31
Президентът освободи главния секретар на МВР
Архив: Булфото

Държавният глава Румен Радев подписа указ за освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Георги Костов, съобщиха от Президенството.

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов обяви предложението на правителството за освобождаването му след редовното заседание на МС днес.

Кабинетът иска нов човек на поста главен секретар на МВР, защото в последните 2 години Георги Костов незаконно уволнявал шефове в полицията, по политически причини. Според Костов той самият е жертва на натиск.

За две години Костов освободил петима шефове в МВР незаконно.

Още по темата

"В периода 2015-2016 година са събрани достатъчно данни, че той е упражнил натиск върху бивши и настоящи служители на МВР. Те са били отстранявани от работа, но не по установения ред. Те доброволно са напускали или са били премествани на по-ниски длъжности", коментира Пламен Узунов.

Става дума за директори на полицията в Монтана, Ловеч, Плевен, Перник и Видин. Костов ги махнал, според Узунов - след политически натиск.

Според Георги Костов натискът дошъл лично от премиера Огнян Герджиков.

Служебният кабинет няма да назначава нов главен секретар. Функциите му ще се изпълняват от неговия заместник Георги Арабаджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
6
 
39
 
! Отговори
ТИЯ ДВАМЦАТА преди 7 години
хем си приличат по глупост и слугинаж на БОРИСОВ, хем са различни. Единия пелтечи и ЪЪка вместо да говори, другата особа освен да плямпа празни думи друго не може
2
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП ПАБеда
1
42
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистър радеф започна чистката, гласувайте за БСП, че да цъфнем и вържем.