Великденски пенсионерски бонус – ще го бъде ли?

За пенсионера Герджиков нямало – бил над линията на бедност
Обновена: 22 фев 2017 12:16 | 22 фев 2017 11:45, Веселина Йорданова
16
Великденски пенсионерски бонус – ще го бъде ли?
Снимка: Dnes.bg

Ще зарадва ли служебното правителство с великденски бонус пенсионерите с най-ниски пенсии, ще стане ясно следващата сряда.

"Има една традиция за едни великденски добавки към пенсиите, обикновено в размер на 40 лева", напомни премиерът Огнян Герджиков на финансовия министър Кирил Ананиев в началото на днешното заседание на МС.

Парите получават възрастните хора с пенсии под линията на бедност, която за тази година е 314 лева, а според разменените реплики най-вероятно добавки ще има.

На премиера обаче добавка не се полага: "Не съм под лимита на бедност, следователно за мен няма да има", разясни Герджиков.

Днешното заседание е първо, на което по разпореждане на служебния премиер присъстват двама областни управители - на Добрич Детелина Николова и на Силистра Петко Добрев, които ще представят проблемите на своите области.

Така ще бъде и занапред на ротационен принцип. Именно губернаторът на Силистра бил автор на идеята.

До момента служебното правителство смени 20 областни управители, а днес ще освободи 21-ия – губернаторът на Монтана, според записаното в дневния ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ognyanz 13Много жалко, че не си разбрал какво е казал човекът.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ognyanz 13Ти не си ли съгласен че това е подигравка и политически пиар? Как ще се промени живота ми ако взема за годината 3280 вместо 3240. С нищо няма да се промени, а ще се говори и пише три месеца и ще има такива като тебе, които даже може и да завиждат.
11
3
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 12: Щом си обиден от 40-те лева за Великден, когато ги получиш, можеш да ки пуснеш в някой контейнер за ***. Но не вярвам да го направиш.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ще зарадва ли служебното правителство с великденски бонус пенсионерите с най-ниски пенсии, ще стане ясно следващата сряда."------------Не, няма да ме зарадва! Напротив ще ме обиди с подаянието от 40лв. Какво ще променят в живота ми 40 лв като получавам 270 на месец ? Падение е факта че изобщо се говори, пише и вдига шум за това. Срам!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ТИ Е ДРАГО ДА СЕ ОСИГУРЯВАШ ЗА ПЕНСИЯ!ТИЯ С НИСКИТЕ ПЕНСИИ СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ПРИ 4 ЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН И 6 МЕСЕЦА НЕПЛАТЕН ОТПУСК.ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА СОЦИАЛНИТЕ ПЕНСИИ,КОИТО ГИ ПОЛУЧАВАТ ХОРА ,КОИТО ИЗОБЩО НЕ СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Др. Радев и др. Герджиков , затворете държавата и нищо да не работи , спрете тока , водата и всички пътища докато не се избере БСП на власт. След това назначете за началник на затвора в Белене др. Това Томов , защото това му е наследстван пост от баща му . Ура..а...а...а да живее БКП-БСП .
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех добре, че е този пагански празник присвоен от църквата че пенсиите да получат нещо...
6
0
 
14
 
! Отговори
Умници преди 7 години
Вдигнете тази линия поне до 400 ! Не ви е срам да делите хората! С 300 е беден а с 301 е богат, браво на вас корумпирани политици!
5
0
 
11
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 7 години
Отде пари бе ,нали депутаските заплатить трябва да скочат.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо въобще пенсиите на учители примерно са под прага на бедност? Това нормално ли е?? Защо има пенсии под прага на бедност?!?
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Весе, абе Йорданова, как можа да спретнеш тоз чутовен бисер: "За пенсионера Герджиков нямало бил под лимита на бедност"?Човекът е НАД лимита на бедност, затова няма за него. Откъде ви избират все такива знаещи и можещи журналисти?
2
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали Ви е ясно, че за да имаш ниака пенсия, не си се счупил от работа.
1
10
 
14
 
! Отговори
Грую преди 7 години
Дискриминация!!!!Да дават на всички!!Какво значи само на пенсионери и то ако имали малка пенсия.