Заради политигри: Кабинетът иска главата на главсека на МВР

Правителството предлага на президента да го освободи
Обновена: 22 фев 2017 12:11 | 22 фев 2017 12:03, Веселина Йорданова
34
Заради политигри: Кабинетът иска главата на главсека на МВР
Снимка: архив "Булфото"

Служебното правителство предлага на президента Румен Радев да освободи главния секретар на МВР Георги Костов със свой указ.

Мотивите за това са установени нарушения, при които е засегнат един от основните принципи в МВР – политическият неутралитет, заяви министърът на вътрешните работи Пламен Узунов.

Още по темата
По думите му с действията си главният секретар е накърнил интересите на МВР и на обществото, с което е уронил престижа на МВР.

"В периода 2015-2016 година са събрани достатъчно данни, че е упражнил натиск върху бивши и настоящи служители на МВР, с което те са били отстранявани от работа не по установения ред – доброволно са напускали или са били премествани на по-ниски длъжности“, обясни Узунов и допълни, че става дума за петима служители.

Георги Костов твърдял, че единствената причина, поради която ги отстранява, е политически натиск спрямо него.

Определена политическа сила обаче не била цитирана. Узунов допусна, че има и други подобни случаи, за които не са събрани доказателства.

До назначаването на нов главен секретар, длъжността ще се изпълнява от настоящия заместник Георги Арабаджиев.

Узунов каза, че е политически коректно като служебен министър да не предлага номинация, а това да направи редовно избран от Народното събрание кабинет.

На въпрос дали ще сменя шефове на ОДМВР, той заяви, че критериите, по които ще оценява дейността им, са три – постигнати резултати, лоялност към системата на МВР и професионален опит.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
отец Мирян преди 1 година
Абе чеда мой.. тея кръвопийци докога ще ни г.. смучат, че и кръвта.. Но господ ще ги вкара тях скоро в казана, защото ние сами.. само да псуем и плюем можем, нали така.. ооо оох как можем само..
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинетът иска главата на главсека на МВР - аз искам ръката му, може да има Rolex на нея
28
18
 
5
 
! Отговори
adn преди 1 година
Цъкате ли, цъкате ли, червенилки.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28

знакът *** е скрил думата "napазит", защото тя е *** дума и в България паразити не съществуват. Само в природните науки и медицината. Трябва да се махне и оттам, защото в България няма цензура, а още по-малко - автоцензура. Имало е само при социализЪма. А сега е демокра(Д)ция. И простор за мисълта. Да съхне там.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9

Че то така няма на остане жив чиновник по коридорите. Кой тогава ще пише бодри измислици за програми, кой ще ъца, когато говори и ще имитира инглиш прононсиейшън, кой дори идиотично пренесения смислов *** "случи се" ще разпространява като вирус сред снобарската част на "елита", кой ще прави лъжливи анализи, кой ще принизява родното за да го продадем на безценица срещу ценни комисиони, кой ще бута все по-безнадеждно България в тресавището ...
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт

Вижте само условията на Москов за получаване на безплатни лекарства при хипертония и ще разберете, кои са опорните точки. Нищо че тоя подсмъркач е "продължаващата ръка" на драгалевския удушвач на България, а не гербер. Те се копират един друг.
24
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един от малкото останали в МВР истински професионалисти, в съществуващите условия - честен, не се плаши от мръсотията и винаги е на предна линия - е, не става! Ще вземе да заработи свободно, да допринесе за справедливост, за честност, за намаляване на престъпността по високите етажи... е, неможе, току виж новите го харесат и му доверят сигурността. Бързо, сивите кардинали да действат, иначе, пари, които не се допълват лесно свършват.
23
15
 
27
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Герберастките тролове налазиха пак форума с нови опорни точки, които са още по-смехотворни и от предишните им опорни точки. Факт!
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе началници . Принципът на "доброволното " зорноволно напускане и пенсиониране се упражняваше през тези 25 години от всички на власт.Некои големи началници и по лично усмотрение правеха това за да сложат техен човек. Просто ти праят обстановката нетърпима, търсят косури, мрънкат, дават ти срок да си ходиш и пр. извратяштини.Затова се оголиха от професионалисти и хора с опит И МВР и останалите служби.
21
8
 
21
 
! Отговори
бивш служител преди 1 година
Трябва да се направи проверка за същия период във всяка една ОДМВР за да се види наистина колко са "доброволно" преместените и напуснали ръководни служители. В тази, в която служих сме трима
20
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Др. Радев и др. Грджиков са предложени за Нобелова награда за най независими Държавници от Африканския съюз на независимите човекоядци . Честито .
19
30
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Др. Радев е подписал указ по предложение на др. Герджиков, който не гласува за БСП да бъде разтрелян . Явно вече навлизаме в този етап .
18
9
 
14
 
! Отговори
Веселин преди 1 година
Няма да се учудя ако върнат онова предишното гейче,че му забравих името.....с розовата вратовръзка .
17
36
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Др. Радев и др. Герджиков , затворете държавата и нищо да не работи , спрете тока , водата и всички пътища докато не се избере БСП на власт. След това назначете за началник на затвора в Белене др. Това Томов , защото това му е наследстван пост от баща му . Ура..а...а...а да живее БКП-БСП .
16
34
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Червената метла мете ли мете. То няма смисъл от нови избори, след като постовете вече се заеха обратно от уволнени за некадърност бесепари...
15
41
 
19
 
! Отговори
Веселин преди 1 година
Много почват да си вярват тези ,ама на изборите ще им разкажем играта....ГАДНИ ДОЛНИ БСПАРИ
14
36
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе това правителство много независимо. Уволнява човек за уж прегрешения преди години. Тормози народа със спиране на движението по възлови автомагистрали и прави фабрика за фалшиви новини. Костинброд 2 започна .
13
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя измислен главен с тая аграрен а физиономия по нищо не в се различава от шефа си Тиквата. Еднакво прости, арогантно и некадърни са.
12
4
 
20
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 1 година
Защо ще се чака президента да го освобождава след като той не беше с УКАЗ И НЯКОЛКО ПЪТИ СЕ ИСКАШЕ ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН НО нс все не намери време .Сега наред с него трябва и протежетата му но СЛ.мвр уЗУНОВ ИЗГЛЕЖДА НЯМА ВОЛЯ..Ще изхожда по критерии ми каква лоялност като се знае на кого подражават на Г.Костов .професионализъм какъв като не са ръководили група и от млаши пполицейски инспектор направо НАЧАЛНИК сектор като пред него има хора с по 10 години преминали през всички длъжности но не може.
11
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно решение! Бибитковите назначения са все с ниво доста под неговото, следователно, щом той не става за нищо, то те са дълбоко под нулата.