Герджиков работи за по-малка административната тежест за бизнеса

Премиерът иска да се ускори въвеждането на електронното управление
Обновена: 23 фев 2017 19:26 | 23 фев 2017 19:19, Красимир Ангелов
9
Герджиков работи за по-малка административната тежест за бизнеса
Снимка: МС

Работим активно в интерес на намаляването на административната тежест, което може да спести милиони на бизнеса, заяви министър-председателят Огнян Герджиков по време на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели.

Премиерът се съгласи с необходимостта да се ускори въвеждането на електронното управление, съобщават от правителствената пресслужба.

От там допълват, че в рамките на разговора е засегната темата за осигуряването на квалифицирани кадри за икономиката, както и мотивацията на младите хора след завършване на образованието си да продължат професионалното си развитие в България. Като положителна стъпка бяха изтъкнати дуалната система и взаимодействието на бизнеса с висшите учебни заведения в страната.

По друга поставена тема – за минималната работна заплата, премиерът Огнян Герджиков увери, че се работи по механизъм за нейното определяне.

Малко по-рано днес Огнян Герджиков се срещна в Министерския съвет с европейския комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбиета Бенковска. В разговора участваха министрите на финансите Кирил Ананиев и на икономиката Теодор Седларски.

По време на срещата министър-председателят отбеляза, че една от първите му стъпки на поста е била сформирането на работна група за анализ на таксите и плащанията, които бизнесът прави. "Ще предложим намаление на тази административна тежест в редица области, акцент са таксите, дължими към момента в Агенцията по вписванията. Това ще облекчи дребния и среден бизнес в страната", каза Герджиков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: бизнесОгнян Герджиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Терминал2 преди 7 години
"Чл. 116. (1) Държавните служители са изпълнители на волята и интересите на нацията. При изпълнение на своята служба те са длъжни да се ръководят единствено от закона и да бъдат политически неутрални." Това което правят сега ще го усетим като дежавю след изборите.Много тъжно!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Симулиране на обществен дебат.
5
0
 
5
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
*ти евтиния пуполизаъм. Голяма част от административната тежест върху бизнеса, е определена със закон. Как точно ще я намалят като няма народно събрание. Тоя е пълен професионалист по емитиране на дейност.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков работи?
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де да можеше Герджиков да управлява 4 години, ще свърши толкова, колкото за 40 не можем иначе.
2
1
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Това намаляване на административната тежест ца бизнеса - ще е правилно САМО ако спестените милиони се инвестират в създаването на нови работни места! Силно се съмнявам в способноста на държавата - да проведе подобен контрол!Иначе - ще гледаме Мерцедеси, и Бентлита...и шивачките ни - ще продължат да бъдат продавани, като инвентар - барабар с фирмата!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, ако ще работите за облекчавене на дребния и средния бизнес, голямо браво! Защото Баце два мандата се грижеше само едрите риби да са добре.