Не било важно кога, а кой ще е новият ни еврокомисар

Изборът му не трябвало да стане тема в предизборната битка
10
Не било важно кога, а кой ще е новият ни еврокомисар
Снимка: МВнР

Служебният външен министър Ради Найденов смята, че не е важно кога ще бъде излъчен българският еврокомисар, а кой ще бъде той.

Още по темата

Пред БНР той предупреди, че изборът на подходящата личност не трябва да се превърне в тема за сблъсъци в предизборната кампания.

"Ние нямаме представа как биха били резултатите след 26 март, но ако следим социологическите проучвания, се очертава двете основни партии да имат сходни резултати. Ако създадем повече предпоставки за сблъсъци в началото, ще ограничим възможностите си за избор накрая", коментира министърът.

Служебният премиер Огнян Герджиков вече заяви, че на този етап кабинетът няма намерение да излъчи нов еврокомисар, но засега.

"Много деликатен въпрос, всяко решение е грешно", коментира премиерът в началото на седмицата.

От една страна, каза той, еврокомисарят е партийно назначение, а служебното правителство не е партийно правителство, следователно е неуместно точно то да направи такова назначение.

"Такъв еврокомисар, дори да се намери идеалната фигура, къде ще отиде в Европарламента – в ЕНП ли ще отиде, в ПЕС ли ще отиде, при либералите ли ще отиде – след като той е неутрален", продължи той.

От друга страна, ако служебното правителство не излъчи кандидат, очертава се България да няма еврокомисар в продължение на месеци.

"Това на ЕК не й пречи, обаче на нас ни пречи", коментира проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
До Симу от Смочевоняма да ти предлага брак не се плаши колко е неприятен те всички са такива нотова няма връзка със темата
8
1
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 7 години
ами да не е лесно в държава с ограничен капацитет от към качество да се излъчи нещо на европейско ниво ние просто нямаме достатъчно квалифициран на европейско ниво качественни кадри
7
0
 
2
 
! Отговори
Симу от Смочево преди 7 години
Този съм го виждал на живо в посолството ни в Берлин...!Страшно противна и отблъскваща личност... ... УжЪЪЪЪЪССССС
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Последното изречение е най-важното - това на ЕК не й пречи, но на България й пречи. В крайна сметка комисарите са надпартийни, изобщо няма значение при кой ще ходят, сами да си решат. Или да ходят при пиратите. Все тая. Важното е, че ние имаме правото и задължението да имаме представите в ЕК. А в момента нямаме. Това руши престижът на страната и ще има тежки последствия за нас и за Европа като цяло. Защото както Германия завзе нашия ресор, утре ще завземе и друго.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
някой може ли да ми обясни защо последните министри на външно са все минали под дъгата?
4
0
 
2
 
! Отговори
Исак преди 7 години
Паси,не Паси,пак Паси!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано, най-после, да бъде избран перспективен, умен, интелигентен, образован човек!Човек, който е с мисълта за България и народа й в главата си, а не с единствената мисъл за власт и пари.Човек, който да работи ЗА Интересите на България и хората, а не против тях.Не ни трябва послушно паленце, а стабилен и умен еврокомисар!И, бдете зорко, др. Кунева да не се докопа отново до тази позиция: тогава горко на България и българите!
2
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
кадри на ндсв тогава излизаме по улиците да пием кафе
1
1
 
4
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
Новият комисар е мадам Кун дьо Пръми !!!