Служебните министри с колите на НСО, само трима – пеш

Луксозните возила спират на мраморния тротоар пред МС
23 фев 2017 09:07,
21
Служебните министри с колите на НСО, само трима – пеш
Снимка: архив, Bulphoto

Да продължат да се возят на лимузините на Националната служба за охрана, въпреки че има решение на Министерския съвет да ползват само автомобили на ведомствата си. Този избор направиха мнозинството от служебните министри в сряда, два дни след като премиерът Огнян Герджиков обяви, че спазването на решението на предишното правителство е въпрос на личен избор на министрите.

Служебното правителство нарушава решение на кабинета на Бойко Борисов от пролетта на 2016 г. – вицепремиерите и министрите да не ползват автомобили на НСО, пише "24 часа".

Още по темата

Герджиков пък обяви, че министрите сами трябва да вземат решение дали да ползват службата за охрана. Въпреки това министрите не слязоха от лъскавите коли, охранявани от НСО.

Служебното правителство трябваше да обсъди въпроса на оперативно заседание, но дали и какво решение е взето вчера, не бе съобщено.

Вчера едва трима министри дойдоха пеш на заседанието на Министерския съвет - вицепремиерът Стефан Янев, икономическият министър Теодор Седларски и образователният Николай Денков.

Въпреки че министерствата имат и служебни автомобили, останалите министри избраха лимузините на НСО.

"Решението си е било за предишното правителство", обясни PR-ка на транспортният министър Христо Алексиев.

В паркинг за мерцедеси пък бяха превърнати мраморните плочи от тротоара пред "Дондуков" 1. След като оставяха пасажерите си, шофьори от службата за охрана паркираха до изхода на подлеза, който води към останките от антична Сердика.

Повечето от автомобилите на НСО все пак бяха паркирани на служебния паркинг в задния двор на МС. През задния вход с автомобилите си дойдоха вицепремиерът Илко Семерджиев и всички останали членове на правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то понеже министрите на Бибитко все с метрото идваха на работа, та сега бием барабана, аре холам доскоро имаше едни супер лъскави джипове от които не слизаше слугинажа МУпоръчково ми се вижда тая статия
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne nr 16 ot boiko i zezo zazeva i nai ve4e pavlova
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гарантирано от Радев и Нинова
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евтини душици с големи мераци. Гади ми се от българските "политици"!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
решението било на предишните... тия пък много им порасна работата, да внимават колко на високо се качват, че след месец се реже клона, някой да не паднат на цимента по очи?
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
герджиков много се увлече.......във всички посоки !
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега им се е паднало да пръцкат в лукса
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На *** човек му дай власт и ще му видиш акъла. Тия министри много бързо се изложиха . Сега гледай какво крадене ще падне защото няма време . Така е драги сънародници като гласувате на инат сега ще ви мачкат и подиграват др. Радев , Нинова и Герджиков . Честито пак продължавайте в същия дух .
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам идея колко автомобила и служители имат в НСО. Но няма ли да е по-добре да разполагат макс с 10 автомобила. Да се ползват само когато има чуждестранни делегации?По министерствата сигурно разполагат с достатъчно служебни автомобили, защо ползват НСО?
8
2
 
18
 
! Отговори
Льотчик преди 7 години
И за какво бяха тея гимнастики със Спартана? Да замажем на баба ти Гана очите колко сме пестеливи и угодни на народа ли? Добре, че служебното правителство само щеше да подготви председателството на ЕП. Да си довземе Тройната коалиция каквото не успя преди...Овчедушен народ сме...
7
2
 
28
 
! Отговори
Пак ли ? преди 7 години
Ще го връщаме ,,комунизЪма" ли? Нека да видите и вие младите.Ако успеят,Бойко ще ви се стори ангел. Еееех, народе ,колко пъти ,,ще настъпим мотиката"???
6
0
 
24
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Алоооооо БГ "народа" спинкате ли? ,,,,,,,,,,,,,,,,,спинкайте "нация" от "Патриоти", "обичащи" и "защитаващи", "държавата си"
5
1
 
24
 
! Отговори
Хризантема преди 7 години
А втората дама на луксозна "Волга" ли се вози?
4
4
 
31
 
! Отговори
Кой преди 7 години
Мизерабли, започнаха веднага да се държат като членове на Плитбюро, както ги е учила Партията, евала Другари....а българинът се радва ли радва че му намалят билетчето за транспорт. Тежки времена идат, тея ще ни върнат в 1-ви клас пак....
3
4
 
22
 
! Отговори
ivan преди 7 години
Nagli komunisti.
2
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ква стана тя г, г-н Радев, а?
1
2
 
47
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
Поредните народни хрантутници. Две трети от тези там са отишли сама, за да пишат после в CV-то, че са били министри.