Законът за МВР довел до хаоса с оставката на Костов

Синдикатите: Не са постъпвали сигнали за натиск към служители
23 фев 2017 12:00, Анисия Иванова
5
Законът за МВР довел до хаоса с оставката на Костов
Снимка: Bulgaria On Air

Хаосът, който се създаде последните две-три години в МВР, откакто бе приет последният закон за ведомството доведе до ситуацията, която наблюдаваме в момента с поисканата оставка на Георги Костов. Това заяви заместник-председателят на управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Хрисимов в "България сутрин".

Вчера президентът Румен Радев освободи главния секретар на МВР Георги Костов с указ, след като служебното правителство предложи той да бъде отстранен. Самият той заяви, че срещу него е упражнен натиск.

"Ако в приетия преди няколко години закон ясно и точно бяха описани задълженията на главния секретар, можеше и да не се стигне до такъв хаос", смята Хрисимов.

Още по темата

Пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на синдикалната федерация категорично заяви, че при тях няма постъпили сигнали за натиск към служители от страна на главния секретар.

"Това е спор, който трябва да бъде решаван в съда", каза той.

Хрисимов посочи, че вижда предизборна нотка в ситуацията около поисканата оставка и според него въпросите по този казус трябва да се насочат към служебния вътрешен министър и служебния министър-председател, които са отговорни за случващото се.

Днес синдикалната организация на служителите на МВР имат среща с омбудсмана Мая Манолова, която заяви, че има стотици жалби, подадени от служителите на изпълнителната власт. Запитан застрашена ли е целостта на полицията и има ли напрежение в нея, Хрисимов отговори: "След днешната среща трябва да стане ясно какви ще са конкретните мерки, които ще бъдат предприети за туширане на това напрежение. Някои конкретни действия очакваме служебният кабинет да направи.  Някои от тях са промяна на подзаконовата нормативна база и предприемане на конкретни стъпки за увеличаване на заплащането на колегите".

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
bareta преди 7 години
какво увелицение искат като взимат и пенсия и заплата да го питам хрисимия.
4
0
 
3
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ преди 7 години
ВРЪЩАЙТЕ РЕАЛНИЯ ГРАТИСЕН ПЕРИОД ДО КРАЯ НА 2018
3
0
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
На вниманишето на Б2не забрави ли когато беще гл.сек колко служители бяха освободени именно по политически причини дори се оплака че някой имал цирей на г.-за и вземал болнични и неможе да му връчите заповедта.Как един от предпоследните гл.сек от обикновен младши изпълнител с протекцийте на Р.Петков стигна до гл.сек и накрая реши да се пробва в политиката като се яви срещу Р.пЕТКОВ от друга ПП..Г.Костов беше срам за това ведомство .
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаосът си тръгна с Костов. И как точно да има постъпили жалби в синдикатите, като те са вечно предани на силния на деня?
1
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
кои предложи костов за гл секретар