Герджиков не натискал главсека, помолил го да напусне

Премиерът не смятал да бламира министъра си по този въпрос
46
Герджиков не натискал главсека, помолил го да напусне
Снимка: БТА, архив

Служебният премиер Огнян Гердижков отново заяви, че не е оказвал натиск върху бившия главен секретар на МВР Георги Костов да подаде оставка и не го е заплашвал.

Още по темата

"Ако нарича натиск това аз да го помоля да си подаде оставката, това наистина е жесток натиск", каза премиерът.

"Смятам, че беше съвършено коректно от моя страна, след като министърът на вътрешните работи е свалил доверие от него, след като има сериозни нарушения от страна на главния секретар, и аз не бих си позволил да бламирам министъра на вътрешните работи", коментира още Герджиков пред журналисти преди началото на бизнес форум.

Попитан дали знае разговорът му с Костов да е бил записан, премиерът заяви, че няма представа и допълни, че ще се радва да е записан, защото там ще бъде чуто нещо, което не било в полза на главния секретар, като отказа да съобщи какво, предаде БТА.

Премиерът не очаква да има връзка между последното решение на Конституционния съд за задължителното гласуване и увеличаване на дела на купените гласове.

В отговор на въпрос дали служебният кабинет може да подаде молбата на България за членство в Еврозоната, премиерът каза, че се правят постъпки да се намери точното решение. Няма никаква пречка служебният кабинет, както този на Стефан Софиянски, който направи много значими неща по отношение на НАТО и валутния борд, да направи нещо подобно, работи се по този въпрос, каза премиерът.

Попитан дали ще направи проверка на главния секретар на НС и кой контролира какви обществени поръчки се обявяват, докато няма парламент, премиерът каза, че се е обърнал към "една агенция да направи проверка какво е ставало преди служебното правителство" и добави, че това не е проблем.

В отговор на уточняваща журналистическа реплика, че става дума за поръчки, които сега се обявяват, премиерът отговори, че това се прави, защото има нужда от обявяваването на такива поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджика съвсем се обърка с отиграването на пасовете. Изобщо как можа да си го причини отново след първия му политически провал. Сега ще дълбае дъното.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама нали каза, че въобще не е говорил с него! Този човек има старческа деменция наверно, а ни е Премиер!
29
2
 
5
 
! Отговори
ДО 1111111 преди 7 години
Назначен бил от "старат власт", сега "новата" го сменили. Коя нова, тази която още не сме избарли ли или тази която на вас ви се иска?
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оги,Оги що ти трябваше на стари години да ставаш *** на льотчици и трът лести другарки!Защо не послуша жена си?
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всички герберасти нежно да напуснат.ако не искат нежно ще бъде със шут.лошото е че в пандиза няма място за всички
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да забравя едно време как от ВИС и СИК молеха да си плащаш рекета
25
6
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
До изнервен и на тебе като *** са ви виновни другите примирете се с реалността ерата ГЕРБ и Бойко свърши
24
8
 
4
 
! Отговори
Станишко преди 7 години
То и Радев не може да прочете 20 изречения,ама президент го дава.
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представяте ли си, тази грешка на Майката природа е бил 2 години ръководител на МВР!!! Той две думи на кръст не може да върже, какъв работник е бил, не е трудно да се разбере. Толкова *** човек да го сложиш на тази позиция е лудост. И кой го набута, Бай ***, също толкова изджасан у главЪта. И от вчера риве. Що ривеш бе Жорка, не са ли гледаш в огледалото? Немаш ли верен приятел да то каже, че си една трагедия за МВР, едно недоразумение? И достойнство нямаш, ама хич.Хайде на село да пасеш овцете.
22
4
 
5
 
! Отговори
хм преди 7 години
До изнервенПреди десетина деня му отправиха лек анонс , а *** то *** и инатесто ченге не схваща , и според теб как трябваше...с бъклица?!
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 21. Не е мъжко да постъпиш по начина, по който лекето Узунов постъпи. Кажи му мъжки на Костов "не ставаш и не те искаме" и толкова.
20
4
 
10
 
! Отговори
1111111 преди 7 години
Цялата тази тупурдия е измислена.Нали трябва да се буни народа,иначе как Бацето ще каже,че ако той не е на власт няма държава/то не че като е на власт има държава/Абе гаменски,мафиотски номерца,но ако мине номера.Всичко е инсценировка!!!!!!!!Какво е станало -отишъл си е някой от старото политическо ръководство на МВР -напълно нормално.Идва нова власт,старите си отиват.Иначе Борисов много добре знае да разлайва кучетата.Не може да управлява,ама театър да прави го умее.
19
6
 
9
 
! Отговори
Байфидан преди 7 години
Ами Герджиков вече сам се оплете в лъжи. Нали оня ден каза, че той нищо не е искал от Костов, понеже не бил наясно с МВР, а сега се оказа, че все пак го бил "помолил". Щом може една лъжа да се изрече, няма как да му се вярва за друго.
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 21. Това, че герберите са постъпвали по този начин, оправдава ли сегашните, че и те правят така? Нали казаха, че са различни?
17
5
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
В крайна сметка го разкараха -нали.А той да си реве на умряло колкото си иска.Да се оплаква където си иска,сега други са на власт и не го искат.Като се върне/ако се върне/ дружката му да го върне пак на работа.Голямо мрънкало излезе,големи сълзи ,голяма работа-просто не е мъжко.
16
6
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 7 години
До Жоро, Моро, 17,18,19, 20 и разни други подобни. Няма нищо лошо да го сменят Костов, защото е от старото управление (той и не става за този пост). Но честно и мъжки да му кажат, че не става и затова го уволняват, а не с такива подли и грозни методи, че го били помолили, па единия, па другия, па разни сигнали от бивши служители (протежета на БСП), подадени сега в един и същи ден, точно след като е отказал да подаде оставка. Много плоско.
15
9
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Постът главен секретар е част от политическото ръководство на МВР. Т.е. там не е на трудов договор, а е назначен от предходния мин председател Баце бай ***. След като настоящият премиер не желае да работи с г-н Георги Костов, то е съвсем нормално да го махне от поста. Ако бях на мястото на Герджиков дори нямаше да му се обаждам да го моля да напусне..., просто щях да го освободя от длъжност. Това е държавен пост и Георги Костов не е женен за него нито му е башиния. Айде стига герб-ерски рев....
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам на бившия комисар Костов кърпички за сълзите които лее. Безплатно. Да се обади. Киро Злия.
13
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво професоре, върти метлата защото държавата е пълна с герберастки ***. А този плачко Костов, който нв може две изречения да върже не бих ги молил изобщо. С шутове ще го изкарам от кабинета. И плаче Костов? Защо бе шмугльо, когато ти уволняваше може, сега не може? Получи си това което си посял. Риве на умряло защото му секна далаверата, няма власт, пари, пиене, секретарка. Квиченето на герберугите и Костов е музика за ушите на милиони. Злото ГЕРБ си отива. Мащай Герджик, мащай тез крадци
12
8
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Господин премиер какво им се обяснявате на тези калинки те сами трябва да се усетят че както са си дошли така и трябва да си ходят ама къде е у тях толкоз акъл ред е на РДВР и РУП началниците че доста са се самозабравили и цари анархия по малките полицейски управления