Герджиков не натискал главсека, помолил го да напусне

Премиерът не смятал да бламира министъра си по този въпрос
46
Герджиков не натискал главсека, помолил го да напусне
Снимка: БТА, архив

Служебният премиер Огнян Гердижков отново заяви, че не е оказвал натиск върху бившия главен секретар на МВР Георги Костов да подаде оставка и не го е заплашвал.

Още по темата

"Ако нарича натиск това аз да го помоля да си подаде оставката, това наистина е жесток натиск", каза премиерът.

"Смятам, че беше съвършено коректно от моя страна, след като министърът на вътрешните работи е свалил доверие от него, след като има сериозни нарушения от страна на главния секретар, и аз не бих си позволил да бламирам министъра на вътрешните работи", коментира още Герджиков пред журналисти преди началото на бизнес форум.

Попитан дали знае разговорът му с Костов да е бил записан, премиерът заяви, че няма представа и допълни, че ще се радва да е записан, защото там ще бъде чуто нещо, което не било в полза на главния секретар, като отказа да съобщи какво, предаде БТА.

Премиерът не очаква да има връзка между последното решение на Конституционния съд за задължителното гласуване и увеличаване на дела на купените гласове.

В отговор на въпрос дали служебният кабинет може да подаде молбата на България за членство в Еврозоната, премиерът каза, че се правят постъпки да се намери точното решение. Няма никаква пречка служебният кабинет, както този на Стефан Софиянски, който направи много значими неща по отношение на НАТО и валутния борд, да направи нещо подобно, работи се по този въпрос, каза премиерът.

Попитан дали ще направи проверка на главния секретар на НС и кой контролира какви обществени поръчки се обявяват, докато няма парламент, премиерът каза, че се е обърнал към "една агенция да направи проверка какво е ставало преди служебното правителство" и добави, че това не е проблем.

В отговор на уточняваща журналистическа реплика, че става дума за поръчки, които сега се обявяват, премиерът отговори, че това се прави, защото има нужда от обявяваването на такива поръчки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цариста Герджиков да обясни как така е върнал държавни имоти на крадлив дедо от Мадрид . Сега да ми ръси мозък и морал , защото никой не му вярва .
10
5
 
18
 
! Отговори
до bobo 10 преди 7 години
Бобо, щом според теб на професорите не им е мястото в МС, явно си искаш футболистите от бистришките тигри, полицаи с тъмно агентурно минало, дружинни ръководителки и воеводи, силни само на масата да размахват вилици с набодени кюфтета. *** народ, слаба държава. Докато сме прости ние, няма как да очакваме образовани хора да ни управляват. Неслучайно образованието беше разсипано - простият народ се управлява лесно, не му трябват професори начело, иска си простаците и това е то.
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнете само какви лалугери ни управляват и съдете по това за нивото на нацията.
8
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво означава не го бил натискал, а само го помолил? Да не са пенсионери в кварталната градинка, играещи карти? Когато един министър-председател те "помоли" да напуснеш, си е чисто "натискане" да го направиш! Някой май се опитва да се измъкне неловко от ситуацията...
7
12
 
18
 
! Отговори
хм преди 7 години
До АнонименТи пък къде го видя тоя хаос освен , че гонят калинките на герб ... а , и им смъкнаха лампите!?
6
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герджиков е висока класа човек, висок морал, компетентност. Точно затова такива хора ги слагат за служебни премиери, а не за такива по за 4 години. Понеже много неща биха оправили в държавата. Обаче електоратът е необразован, управляващите правят всичко възможно електоратът да е ***. Да не е чел нещо различно от Винету, да е ял филии с мас, да се смее на селски лакърдии на Баце и на глупостите на Никова... Коментарите по-долу го доказват. Ако само бяхте били на една лекция на Герджиков...
5
12
 
19
 
! Отговори
хм преди 7 години
А стига с тоя Жоро бе , ба си ревльото ?!Нормално е когато се сформира екип , да си правят подборка на хората с които искат да работят ...ами сложи ли го в графата ненадежден !Да се сърди на Бойко , той го сложи на место за което не ставаше !
4
23
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този човек наистина е за психиатър . Но на 70 години какво да очакваш освен старческа деменция . Само за месец Радев , Нинова и Герджиков създадоха пълен хаос в Държавата .
3
13
 
21
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
предател....
2
3
 
10
 
! Отговори
АМАН преди 7 години
Teroristi ползват МВР за нагло престъпни анти човешки мероприятия.. Милиони водачи на МПС са принудени да увреждат трайно Земята с холограми и включени фарове през деня..МВР вместо да арестува терористите менкани на власт в СОфия ,тероризира БЪлгарите чрез КАТ и лични документи с вградени тежко терористични холограми ,чипове и нано скенери...
1
20
 
36
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
Типично лицемерно комунистическо оправдание ! Не го блъснахме, ами го подбутнахме... !